Luchtkoeler

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 10
186 Resultaten voor "Luchtkoeler"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 10
Luchtkoeler

Hoe werkt een luchtkoeler?

Een luchtkoeler werkt met gebruik van het principe van verdampende koeling. Het apparaat laat water langzaam verdampen uit een tank. Dit verwijdert op volledig natuurlijke wijze hitte uit de lucht, waardoor er koude lucht ontstaat. Deze koude lucht wordt dan in de kamer getransporteerd door middel van een ventilator. Er wordt een luide compressor noch een vervuilende koelvloeistof gebruikt om de verkoeling te bereiken. Je moet enkel de geïntegreerde watertank regelmatig met kraanwater vullen.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van een mobiele aircooler?

Een belangrijke factor is het geluidsniveau. Je wil tenslotte nog steeds kunnen spelen, slapen of werken in dezelfde kamer wanneer de koeleenheid in operatie is. Om dit mogelijk te maken bieden de meeste van onze modellen een zeer stil ventilatieniveau, hetgeen zelfs in slaapkamers van volwassenen of kinderen niet storend is. De efficiëntie van het koelen is ook belangrijk. Sommige luchtkoelers van Electronic star werken op oplaadbare batterijen of kunnen direct met ijswater worden gevuld om meer efficiënt koele lucht te bieden en voor een lagere prijs. Omdat water verdampt tijdens het koelingsproces, kan de kamerlucht tegelijk worden bevochtigd. Afhankelijk van het model kan de bevochtiger 9 indien nodig ook worden uitgeschakeld, zodat het apparaat nog steeds kan worden gebruikt ook als de luchtvochtigheidsniveaus iets hoger liggen.

Een airco of luchtkoeler kopen?

In veel situaties is een luchtkoeler met waterkoeling een goedkopere en milieuvriendelijkere optie om een kamer comfortabel te klimatiseren. Er zijn geen milieuvervuilende koelmiddelen voor nodig en het werkt zeer efficiënt in directe vergelijking met een airco. Zeker als de lucht droog is (bijv. op kantoor), is het de moeite waard om een luchtkoeler te kopen. Het apparaat koelt met water en bevochtigt tegelijk de lucht ietwat, om de droge omgevingslucht tegen te gaan en om een gezonder binnenklimaat te creëren. Dit kan echter ook betekenen dat de apparaten bij hoge luchtvochtigheid de gewenste resultaten niet kunnen bereiken. Als de luchtvochtigheid te hoog is, zou de lucht idealiter extra moeten worden ontvochtigd, bijvoorbeeld met een airconditioning. Het nadeel van een airco: koelen creëert warme afvoerlucht, die normaliter door een slang naar buiten moet worden getransporteerd. Een luchtkoeler werkt daarentegen zonder uitlaatslang. Dit is omdat deze apparaten geen warme afvoerlucht produceren. Een draagbare luchtkoeler kan dus overal in de kamer worden geplaatst, een draagbare airco moet daarentegen op zo'n manier worden geplaatst dat de uitlaatslang naar buiten kan worden gericht, bijvoorbeeld via een raam.

Vind nu de beste aircooler op Electronic Star!

Ook interessant

3 tips voor het kiezen van een airconditioner

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren