Conditietraining

kiezen
Sorteer op
 • Pagina 1 / 8
135 Resultaten voor "Conditietraining"
Filter en sorteer
 • Pagina 1 / 8
Conditietraining

Cardio training

Steeds meer mensen geven er de voorkeur aan hun cardio training thuis uit te voeren, om de hoge lidmaatschapsprijzen van sport- en fitnessstudio te vermijden evenals de rit erheen. Binnen de eigen vier muren is het, onafhankelijk van openingstijden en het weer, mogelijk om flexibel te trainen en helemaal zoals je dat zelf wilt. Geschikte apparatuur is volop beschikbaar, zoals een crosstrainer, een loopband, roeitrainer of hometrainer. Hiermee kan iedereen veel goeds doen voor de gezondheid en dan speciaal voor het cardiovasculaire systeem.

Cardio training - de voordelen voor de gezondheid

Cardio training thuis heeft veel voordelen: Het is optimaal om in vorm te blijven en calorieën te verbranden. Het stimuleert de stofwisseling, verbetert het uithoudingsvermogen, de conditie en het draagvermogen, beïnvloedt het cardiovasculaire systeem op uiterst positieve wijze en ondersteunt zo de algehele gezondheid. Door cardio training kan het risico op verschillende ziektes worden gereduceerd.

Cardio training is ook effectief voor krachtsporters. Na herstel kunnen ze sneller hun spieren weer opbouwen. Om ten volle van de gezondheidsvoordelen te kunnen profiteren, is het van belang om regelmatig en voldoende te trainen. En tenslotte komen dankzij conditietraining ook gelukshormonen vrij, zorgt dus voor een goed humeur en kan helpen om depressies te verzachten en zelfs te voorkomen.

Cardio training - welke apparatuur is geschikt?

 • Hometrainer:
  Met dit apparaat is het mogelijk om diverse sportieve doelen te bereiken en tegelijk de gewrichten te ontzien. Terwijl je in het zadel zit en de pedalen in beweging brengt, worden de beenspieren getraind, de conditie verbeterd en het cardiovasculaire systeem wordt gerevitaliseerd. Het trainingsapparaat kan ook een belangrijke bijdrage leveren bij het voorkomen van gezondheidsklachten in het bewegingsapparaat, zoals rugklachten. De belasting is aan de hand van de weerstand individueel in te stellen. Veel modellen hebben een ingebouwde hartslagmeter, meestal in de handgrepen. Daarnaast is het mogelijk om via een display, naast de hartslag, ook de gereden afstand, de snelheid, de tijd en het calorieverbruik af te lezen.

 • Crosstrainer:
  Het apparaat ontziet de gewrichten en is daarom heel geschikt voor mensen met overgewicht, die hun gewrichten bij normaal joggen te zwaar belasten. Alle grote spiergroepen worden getraind. De armen doen eveneens mee. Dit vergroot het calorieverbruik. De beschikbare programma's bieden een perfect gebalanceerd trainingsprogramma.

 • Loopband:
  Hiermee is het ook mogelijk om veel calorieën te verbranden en de conditie effectief te verbeteren. De vlakke ondergrond veert licht mee en ontziet zo de gewrichten. Bij veel modellen kan tussen verschillende programma's en snelheden worden gekozen om de conditie te verbeteren.

 • Roeitrainer:
  Met dit apparaat wordt op een authentieke manier de bewegingswijze van het roeien nagebootst. De zitting beweegt zich tijdens de roeibeweging op rails, terwijl de handgrepen of de beugel richting het lichaam wordt getrokken. De gewrichtsvriendelijke ergometer van de roeitrainer maakt het niet alleen mogelijk hart en bloedvaten te versterken en de vetverbranding effectief te stimuleren, maar traint evengoed ook het spierstelsel en voorkomt rugklachten. De weerstand van de roeitrainer kan geheel naar eigen behoefte worden geregeld om variatie in de training aan te brengen.

 • Samenvatting

  Vet verbranden, afvallen, de conditie verbeteren, spieren versterken en het cardiovasculaire systeem ondersteunen; het uithoudingsvermogen trainen heeft heel wat voordelen. Het is goed voor de gezondheid en kan het risico op talloze ziektes verminderen. Daarbij sluiten cardio en krachttraining elkaar niet uit. Integendeel zelfs, ze vullen elkaar optimaal aan. Welk apparaat het beste past moet ieder voor zich beslissen.

  Om je vertrouwd te maken met alle vaktermen betreffende de onderwerpen Training en Sport, raden we je ook onze verklarende woordenlijst of SUP boards aan.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren