14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Een retro radio kopen

Met een retro-muziekinstallatie haal je de unieke flair van vervlogen tijden in huis. Een retro radio ziet er over het algemeen niet alleen klassiek uit, maar kan ook, afhankelijk van het model, oude geluidsdragers zoals cassettes afspelen. Maar een oude radio hoeft niet alleen maar terug te grijpen op oude afspeelsystemen. Bij ons vind je zelfs een retro radio met bluetooth. Kijk eens rond, ontdek de fascinerende retro-flair en vul je kamers met een vleugje verleden en met eersteklas muziek.

Retro design: Kies je favoriete stijl

Welke stijlen spreken je aan? Ben je gefascineerd door het begin van de 20ste eeuw of toch de jaren ‘80? Ontdek nostalgie-radio’s met platenspeler waarmee je vinyl echt kunt afspelen. Hoewel zo’n radio in een retrolook ontworpen is, kan hij ook audiocassettes en zelfs mp3 via USB afspelen. Een retro radio met cd? Geen probleem – ook dat werkt. Ondanks de uitstekende functionaliteit wordt bij de vorm gelet op een passende samensmelting van nieuw en oud.

Een buizenradio of toch een kofferradio? Bij ons vind je altijd de juiste stijl en geniet je niet alleen van ontvangst via FM en AM, maar ook van moderne geluidsoverdracht via usb, cd, bluetooth en zelfs internetradio. Als je van de jaren ’80 houdt, ben je zeker blij met een boombox met cassettedeck en FM-radiotuner.

DAB en draagbare radio's: De uitrusting van retro radio’s

Hoewel vooral het uiterlijk van retro radio’s een belangrijke reden is om ze te kopen, moet je ook op de functionaliteit letten. Bedenk welke functies je nodig hebt om van je lievelingsmuziek te kunnen genieten. De meeste retro radio’s beschikken over FM-ontvangst. Maar als je ook muziek uit je eigen collectie wilt afspelen, moet je op mp3, cd en cassettedeck letten. MP3 wordt over het algemeen via een USB-poort of een SD-slot afgespeeld. Dat betekent dat je een USB-stick kunt aansluiten of een SD-kaart kunt plaatsen om vanaf daar muziek af te spelen. Voor het afspelen van een cd heb je een geïntegreerde cd-speler nodig. Een cassettedeck is daarentegen geschikt voor de goede, oude audiocassettes. Hou je van de klank van vinylplaten? Koop dan een retro radio met een geïntegreerde platenspeler. Als je de nummers draadloos vanaf een smartphone op de radio wilt streamen en afspelen, moet je op bluetooth letten. Sommige apparaten in het assortiment kunnen al deze soorten media afspelen.

Competent advies

Met onze keuze aan retro radio’s hoef je het niet zonder een aantrekkelijk uiterlijk en moderne functies te doen. Geniet net als vroeger van muziek en ontdek uitstekende cassetteradio’s, platenspelers en zelfs een retro radiowekker. Wij staan voor je klaar als je hulp nodig hebt bij de keuze.

Naar boven