14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Loopband

Loopband voor thuis - weersonafhankelijk en effectief

Lekker joggen zonder op het weer of het tijdstip te letten? Niets zo simpel als dat. Met je eigen loopband kan je cardio training op elk gewenst tijdstip plaatsvinden. Geen onderbreking - geen smoesjes - zonder zorgen en gewrichtsbeschermend binnen je eigen vier muren. Waarom gewrichtsbeschermend? Loopbanden hebben doorgaans een vlakke ondergrond. Daar komt een verend dempingssysteem bij, wat tegenwoordig standaard is en dus altijd voor een aangenaam loopgevoel zorgt.

Veel modellen zijn ondertussen ook in te klappen en kunnen na de training probleemloos onder de bank worden opgeborgen, wat een onmiskenbaar voordeel is tegenover andere cardio apparatuur. Voorgeprogrammeerde (trainings)programma's maken de loopbandtraining individueel, gepersonaliseerd en afwisselend. Zo biedt elke loopband verschillende tempo's en stijgingen, zodat de training aan de behoefte van elke individuele wandelaar kan worden aangepast.

Voordelen van een loopband

De voordelen van lopen in het algemeen en een loopbandtraining in het bijzonder liggen voor de hand. Lopen hoort sinds het ontstaan van de mensheid tot onze dagelijkse bezigheden en is overeenkomstig populair. Loopbandtraining is daarbij geen uitzondering. Na een korte evaluatieronde kan de echte training beginnen.

In tegenstelling tot een outdoor looptraining biedt een loopbandtraining diverse praktische en gezondheidsvoordelen:

  • Op elk moment en onafhankelijk van het weer in beweging's Morgens voor het ontbijt, in de middagpauze in je home office of 's avonds als je kind eenmaal op bed ligt. Vaak nemen we ons voor te gaan bewegen, maar wanneer de zon ondergegaan is of het plotseling is gaan regenen, ontbreekt al snel de motivatie. Met een eigen loopband kan iedereen flexibel, zonder tijdverlies, droog en veilig trainen. Wanneer je maar wilt.

  • Uithoudingsvermogen en tempo gecontroleerd verbeteren en voortgang meten - We hebben allemaal een trainingsdoel, een bepaalde afstand, een beste tijd of een algeheel gevoel van welzijn. Typische trainingsparameters, zoals tempo, conditie en hartslag, die in iedere goede loopband standaard aanwezig zijn, dragen bij aan een succesvolle loopbandtraining en moeten steeds voor de training bewust worden ingevoerd.

  • Comfortabel en zonder allergieën wandelen - Wij kennen dat. Hoe mooi het ook is, in de lente of zomer buiten te gaan hardlopen, het kan soms ook zwaar vallen. Wanneer de lucht vol met stuifmeel is, de temperatuur zelfs te hoog is voor kleine wandeling of de grond dankzij regen in een grote modderbrij is veranderd, valt het niet mee om 's avonds nog te genieten van een wandeling. Thuis lopen is dan een aangenaam en comfortabel alternatief.

  • Gezondheidstechnische voordelen van het lopen - Hardlooptraining is in veel opzichten goed. Het verbetert de conditie, versterkt de spieren - vooral de onderste spiergroepen - en werkt preventief tegen rugpijn. Dankzij de verende demping beschermen loopbanden de gewrichten beter dan een training outdoor.

De juiste loopband vinden

De vele verschillende modellen maken het zoeken naar de juiste loopband niet eenvoudig. Afhankelijk van het niveau en het trainingsdoel variëren de eisen van een betrouwbare loopband. Welke accessoires of technische features moet mijn loopband hebben? Deze vragen moet u absoluut voor de aanschaf beantwoorden. We weten hoe lastig en onoverzichtelijk een dergelijk onderzoek kan zijn en geven graag wat tips een aanbevelingen:

  • Voor beginners - Voor beginners en personen die voornamelijk wat wandelen of joggen, de loopband maar af en toe en individueel gebruiken, zijn voordelige beginnersmodellen beschikbaar die eenvoudig in gebruik zijn. Voor deze groep mensen voldoen loopbanden met een motorisch vermogen van 736 watt, ca. vijf loopprogramma's, 10 km/h en een loopbandoppervlak van 120 lang en 45 cm breed. Vanwege de geringere functieomvang - vergeleken met een premium loopband - zijn ook de kosten aanzienlijk minder. Een heel goede beginnersband is al vanaf € 400,- te krijgen.

  • Voor hobbywandelaars - Wie regelmatig en intensief loopt, heeft in de regel een semi-professionele uitrusting nodig en zou dus een loopband uit het middelste prijssegment moeten kiezen. We bevelen hier een krachtigere motor aan van ongeveer 2208 watt, ca. 15 trainingsprogramma's en een hoogwaardige uitrusting met ruime bergvakken, usb en audio aansluiting en/of tablethouder. De maximale snelheid ligt bij deze loopbanden op ca. 18 km/h. Voor een aangenaam en zeker loopgevoel raden we een loopvlak van minimaal 50 cm breed en 140 cm lang aan. Hierbij zitten we in een prijscategorie van ca. € 800,-.

  • Voor gevorderden - Loopbanden voor professionals en gevorderden moeten vanwege het intensieve gebruik de hoogste kwaliteit en functionaliteit hebben. Daarom raden we een motorisch vermogen van minimaal 2944 watt en een snelheid van 20 km/h of meer aan. Vanwege het hoge tempo van ervaren lopers bij intervallopen of progressive runs is de lengte van de stappen natuurlijk langer dan bij minder ervaren lopers. Daarom moet ook het loopvlak aangepast zijn en minimaal 150 cm lang en 55 cm breed zijn. Bij een gevorderde looptraining mogen heuvelige of bergtochten niet ontbreken en daarom moet een professionele loopband ook altijd een gemotoriseerde stijging van 15% mogelijk kunnen maken. En tenslotte moet bij intensief gebruik van het apparaat gelet worden op gewrichtsbeschermende en verende schokdempers. Hoogwaardige professionele loopbanden kosten al gauw meer dan € 1.000,-.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een loopband en waar moet ik in het bijzonder op letten?

Voor een comfortabele en doelgerichte training op de loopband spelen verschillende factoren een rol. Naast het motorische vermogen, het loopvlak, loopbanddemping, stabiliteit, ventilator en verhoging van de intensiteit door functies als het stijgende vermogen of een groot aantal trainingsprogramma's, zijn ook plaatsbesparende oplossingen, zoals de inklapbare loopband, doorslaggevende argumenten bij de aanschaf. De belangrijkste criteria zijn in de loopbandgids gezet.

Daarnaast adviseren we u onze verklarende woordenlijst, waar alle belangrijke begrippen met betrekking tot sport en training worden genoemd en uitgelegd.

Naar boven