Krachtstationen

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 2
31 Resultaten voor "Krachtstationen"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 2
Krachtstationen

Krachtstations: Alle oefeningen op hetzelfde apparaat

Met een krachtstation van electronic star kies je voor een bijzonder veelzijdig apparaat, dat je kunt gebruiken voor zowel je dagelijkse conditietraining tot aan je prijswinnende bodybuilding. je vindt bij ons een klassiek krachtstation met gewichten evenals modellen, die de trainingsweerstand met behulp van rekbare rubberen banden vergroten. Daarnaast vindt je bij ons cable pull toestellen voor plafondmontage, cable pull trainingsbrug en trekstation.

Krachtstations met gewichten

Met een typisch krachtstation train je met gewichten, die zich opstapelen en met behulp van een cable pulley in beweging worden gebracht. In veel gevallen gaat het om een krachtstation met leg press, die vooral de voorste beenspieren van het bovenbeen (quadriceps femoris) belast. Een borststation behoort eveneens tot de typische uitrusting. Met een ingebouwd trekstation train je de armspieren, zoals je biceps en triceps.

Modellen met een dip station gebruik je voor uitdagende gewichtsoefeningen, die de achterkant van je armen en schouderspieren aanspreken. Voor het trainen van de drie bilspieren, gluteus maximus, gluteus medius en gluteus minimus, is er een stepper, die ook de hele benen onder handen neemt. Op een halterbank met een decline positie train je de borstspieren bijzonder intensief vanwege het scheef naar onder gerichte oppervlak.

Krachtstation zonder gewichten en halterbank

Bij een krachtstation zonder gewichten neemt de spanning van de cable pull de weerstandsfunctie over. Ook met dit apparaat kun je alle spiergroepen trainen. Het spectrum van mogelijke oefeningen gaat van curls, roeien en de fly tot aan cable cross. De belasting bij het trekken geldt als bijzonder gewrichtsbeschermend in vergelijking tot gewichten. Bovendien is de training bijna geruisloos omdat er geen gewichten tegen elkaar worden geslagen: een groot voordeel wanneer je thuis traint.

Wanneer je de voorkeur geeft aan trainen met lange en korte halters, is de halterbank voor bankdrukken een goede keuze. Tot de beschikbare uitrusting behoren, bijvoorbeeld, een curl pult en een leg curler. Ook een cable pull voor het roeien kan in hoogwaardige halterbanken geïntegreerd zijn. Goed om te weten: Voor elk krachtstation, halterbank en andere apparatuur, vindt je bij ons een pdf met een gedetailleerde montagehandleiding.

FAQ

Welke spieren kan ik met een krachtstation trainen?

Een krachtstation is een multifunctioneel trainingsapparaat waarmee je je buik en rug net zo goed kunt trainen als je schouders, armen en benen. De exacte omvang van de mogelijke oefeningen hangt af van de uitrusting van de individuele apparaten.

Wat is het voordeel van een krachtstation?

Het maakt niet uit of je een krachtstation voor je conditie hebt, of een trainingsapparaat voor bodybuilding: Krachtstations besparen je de moeite om steeds tussen verschillende apparaten te moeten wisselen. Wanneer je erover denkt om een krachtstation aan te schaffen, kun je financieel zelfs voordeliger uitzien dan wanneer je individuele apparaten koopt.

Is een krachtstation geschikt voor thuis?

Een krachtstation is zelfs heel erg geschikt voor thuis. Een kleine trainingsruimte is voldoende om het apparaat te installeren. Hier, bij electronic star, vindt je al modellen met de ruimtebesparende afmetingen van 120 x 140 x 100 cm. Grotere uitvoeringen hebben, bijvoorbeeld, 214 x 210 x 247 cm nodig.

Tot welk gewicht is een krachtstation te belasten?

De belastbaarheid van een krachtstation ligt meestal in een bereik van ca. 150 kg. Individuele modellen kunnen een hogere of lagere belastbaarheid hebben.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren