14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Welke soorten ijsmachines zijn er?

De term ijsmachine is in de eerste plaats een verzamelnaam voor verschillende machines en apparaten. De meeste mensen hebben dit idee van de klassieke ijsmachine in hun hoofd. Een apparaat waarin de verschillende ingrediënten worden gegoten en dat vervolgens het aangenaam zachte, romige en heerlijke ijs afgeeft.

Maar er zijn zelfs verschillen tussen ijsmachines. De goedkopere versies hebben slechts één roerder. Het vereist koude verpakkingen die vooraf moeten worden gekoeld.

Deze worden in de machine gedaan en de vloeistof wordt aan de kom toegevoegd. Door in de permanent gekoelde kom te roeren, wordt ijs geleidelijk tot de gewenste consistentie gevormd.

Het ijs krijgt echter vaak een enigszins kristallijne vorm, in tegenstelling tot wanneer een ontvochtigingsmachine met een compressor wordt gebruikt. Deze werkt op basis van een eigen koelsysteem en kan dus werken zonder koude packs. Het resulterende ijs is veel romiger en bevat minder kristallijn en is net als het ijs uit een ijssalon.

De derde versie heeft echter niets met het ijs te maken; machines die ijsblokjes produceren, worden ook ijsmachines genoemd. Ook hier zijn er verschillende versies die in staat zijn om snel en veilig de gewenste hoeveelheid ijsblokjes met verschillende snelheden te produceren.

Hoe werkt een ijsmachine?

Met ijsmachines kunnen we onderscheid maken tussen de apparaten met en zonder compressoren. Laten we hun functies in detail bekijken:

  • Ijsmachines zonder compressoren werken met hun eigen koelcontainers, die vooraf in het vriesvak moeten worden gekoeld. De koelcontainer wordt in de machine gestoken en vervolgens wordt de ijsmassa ingeschonken. Op dit moment wordt alleen de roerder ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat de massa tijdens het bevriezen in beweging blijft, wat de vorming van grote stukken in de ijsmachine voorkomt. Degene die een goedkope ijsmachine wil kopen, zou goed geholpen zijn met deze versie.
  • Compressorijsmachines hebben hun eigen koelcompressoren, waardoor er geen voorkoeling nodig is. Het ijs wordt eenvoudig in de ijsmachine gegoten en de machine wordt ingeschakeld. Bovenal ligt het voordeel in de veel langzamere koeling van de ijsmassa, waardoor deze veel romiger en zachter wordt. Bovendien kunt u snel ijs maken en ervan genieten met deze versie.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een ijsmachine?

Bij het kopen van ijsmachines met compressoren, moet u bijzondere aandacht besteden aan de prestaties van de compressor. Hoe hoger de capaciteit van de compressor, hoe sneller het ijs kan worden geproduceerd. Andere kenmerken van ijsbereiders zijn het volume van de container, omdat dit volume de hoeveelheid ijs bepaalt die door de machine kan worden geproduceerd. Iedereen die een ijsmachine wil kopen, zal zeker profiteren van heerlijk ijs of snel gemaakte ijsblokjes.

Naar boven