Convector verwarming

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 6
103 Resultaten voor "Convector verwarming"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 6
Convector verwarming

Convector verwarming online aanschaffen en ruimtes in korte tijd effectief verwarmen

Wanneer klassieke warmtebronnen, zoals een gaskachel, oliekachel of steenkolenkachel, uitvallen is een snelle oplossing nodig. Om in geval van nood terug te kunnen grijpen op een oplossing die gelijk beschikbaar is, is het zinvol om convectoren aan te schaffen. Een convector verwarming of infrarood verwarming vindt je in onze online shop in veelzijdige uitvoeringen en voor een voordelige prijs.

Het principe van een elektrische verwarming met convector

De convector verwarming verwarmt ruimtes direct en op basis van elektrische stroom. Hierbij wordt het principe van convectie gebruikt. Bij convectie bewegen luchtmassa's zich verticaal. Deze luchtmassa's nemen tijdens het bewegen warmte met zich mee. De verwarming van het verwarmingselement resulteert uit deze luchtstromen en de warmte kan onmiddellijk aan de ruimte worden afgegeven. Vergeleken met een conventionele radiator vindt de warmteafgifte aanzienlijk sneller plaats. Als je het in korte tijd aangenaam warm wilt hebben, doe je er goed aan een convector aan te schaffen. Daarna kun je je op gelijkmatig afgegeven warmte verheugen. Ook hier onderscheidt de elektrische convector zich van de radiator.

Verschillende soorten convector verwarmingen

Convector verwarmingen zijn in de eerste plaats door de manier waarop ze worden geïnstalleerd. Je ontvangt ze als standaard verwarming met de mogelijkheid ze aan de muur te installeren. Alternatief kun je ook voor een mobiele variant kiezen. Verder verschillen zitten in het vermogen. Hoe sneller en krachtiger de verwarming op basis van convectie warmte moet produceren, des te meer watt moet hij hebben.

Convectoren aanschaffen - waar je bij de keuze rekening mee moet houden

Wandmontage heeft als voordeel dat de verwarming nauwelijks plaats inneemt. Zeker bij kleinere ruimtes is de installatie aan de muur zinvol. Wanneer je geen gaten in de muren wil boren, is een staande verwarming met convectie een goede keuze. De mobiele oplossing is in meerdere ruimtes neer te zetten en geeft overal warmte af waar dat nodig is. Ze is optimaal geschikt als je deze warmteoplossing maar beperkt nodig hebt. Houdt er bij de keuze van het vermogen ook rekening mee hoe goed het gebouw geïsoleerd is. Bij een uitstekende isolatie is circa 1.000 tot 1.500 watt voldoende. Is er op het niveau van energie-efficiëntie nog wel wat te verbeteren, raden we een model met ongeveer 2.000 tot 2.500 watt aan. In principe geldt: Hoe vaker de elektrische verwarming moet worden gebruikt en hoe groter de ruimte is, des te meer vermogen moet het apparaat hebben. Ga gelijk op zoek naar je droommodel!

FAQ

Hoe hoog is het stroomverbruik van een convector verwarming?

Het stroomverbruik van een convector verwarming richt zich in feite naar het vermogen van het apparaat. Op de lange duur kan het voordeliger zijn om in goede isolatie te investeren en een convector verwarming met minder capaciteit aan te schaffen.

Wat is het verschil tussen een convector verwarming en een infrarood verwarming.

Bij een elektrische convector verwarmt een verwarmingselement de kamerlucht. Een infrarood verwarming verwarmt ruimtelijke objecten en de kamerlucht dus alleen indirect.

Voor wie is een elektrische verwarming met convector interessant?

Het is ideaal als aanvullende oplossing voor tijdelijk gebruik wanneer de klassieke warmtebronnen uitvallen. Omdat het op stroom werkt is het geschikt voor ieder huishouden.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren