14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Pastamachines - perfect voor eigen pastacomposities

Lekkere pasta is er uitsluitend in het restaurant? Nee - thuis kunnen net zo veel variaties van deze populaire gerechten worden bereid. Nodig hiervoor is het juiste equipment. Dit kan de elektrische pastamachine respectievelijk een handmatig te bedienen pastamachine zijn. Word zelf in de keuken actief en creëer met behulp van een hoogwaardige pastamachine fantastische pastagerechten.

De eigen pastamachine - verschillende modellen voor veel pastasoorten.

In eigen beheer pastagerechten bereiden is leuk. Met functionele onderdelen gaan de bereidingsfasen gemakkelijk van de hand. Hiervoor zijn er verschillende uitvoeringen. Voordat je overweegt een pastamachine te kopen, moet eerst duidelijk worden of een handmatig te bedienen respectievelijk een elektrisch ondersteunde machine de juiste keus is. Soorten pastamachines: handmatige apparaten, elektrische uitvoeringen of volautomatische machines.

Een handmatige machine is voorbestemd zelf gekneed pastadeeg snel verder te verwerken. Met behulp van de ingezette wals kun je moeiteloos gladde en gelijkmatige deegstroken uitrollen. Deze vormen de basis voor de vervaardiging van de verschillende soorten pasta. Een algemene tip: voorzie je het deeg voor het uitrollen van voldoende meel, dan blijft het niet aan de wals kleven - dat maakt de latere reiniging lichter. Deze machine is geschikt voor gevulde pastasoorten.

Elektrische apparaten gaan een rol spelen zodra je grotere hoeveelheden pasta wilt bereiden. Moet bijvoorbeeld jouw hele gezin en vrienden van pastagerechten profiteren - en dat meermaals in de week? In dat geval kan de elektrische pastamachine de moeite waard zijn - evenals voor bereidingen bij feesten.

Daarmee kan de aansluitende vraag, welke pastamachine zal ik kopen, worden beantwoord. De beste pastamachine is hoogstwaarschijnlijk het apparaat dat bij jouw eigen eisen past.

Kwaliteit, design en uitrusting - de beste pastamachines kiezen

Welke eigenschappen kenmerken een hoogwaardige pastamachine, zodat je ongecompliceerd vers pastadeeg kunt verwerken? Gunstig is een behuizing van verchroomde staalplaat respectievelijk een variant van roestvrij staal. Stabiele tafelklemmen respectievelijk knijpers met een grote spanwijdte garanderen een veilige positie op de tafel en zorgen voor veiligheid.

Tot de andere features van pastamachines behoren walsen van roestvrij staal en een zwengel van hout. Een duplex voorzetstuk met twee breedtes stelt de bereiding van lintmacaroni zoals fettuccine (6,5 mm) en tagliatelle (2,0 mm) bereid. Voor gelijkmatige en gladde deegstroken zijn instelbare kneedwalsen van verschillende sterktes optimaal. Complete deegplaten voor cannelloni, lasagne, ravioli en andere gevulde pasta's kunnen daarmee worden vervaardigd. Roestvrij staal duidt niet alleen op een edel design, het is bovendien gemakkelijk te onderhouden.

Pastamachines FAQ

Wat is typisch voor een kwalitatief goede pastamachine?

Het materiaal van de behuizing moet uit roestvrij staal, een wals uit aluminium bestaan. Dat garandeert een lange houdbaarheid en zorgt voor licht onderhoud. Is het passende onderdeel gemakkelijk te monteren, dan verlicht dat een intuïtieve bediening. Verschillende verkrijgbare opzetstukken kenmerken bovendien de veelzijdigheid van de te bereiden pastasoorten.

Welke pastasoorten kun je met behulp van een pastamachine maken?

Ze is geschikt voor spaghetti, ravioli, cannelloni, agnolotti, empanadas, tortillini, fettuccine en tagliatelle.

Hoeveel moet ik voor een goede pastamachine betalen?

Is voor jouw doel een handmatige machine voldoende, dan is circa 40,00 euro tot 50,00 euro voldoende om een goede pastamachine te krijgen. Italiaanse traditiemodellen zijn duur en vanaf 90,00 euro verkrijgbaar. De elektrische pastamachines respectievelijk volledige automatische machines zijn vanaf circa 150,00 euro en meer verkrijgbaar.
Naar boven