14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Sous vide gaarder - mobiele oplossing voor behoedzaam gegaarde levensmiddelen

Gezondheidsbewust garen met behoud van aroma, voedingsstoffen is uit de moderne dagelijkse keuken niet meer weg te denken. Bijzonder populair daarbij is het sous vide garen - een behoedzame oplossing voor de bereiding van smaakvolle en figuurvriendelijke gerechten. Wat is sous vide garen en waarop kun je bij het kopen van een sous vide gaarder letten? De essentiële features stellen we hier aan je voor en we bieden je de mogelijkheid jouw wensapparaat vandaag nog in onze webshop te kopen.

Wat is sous vide garen - een blik achter de schermen van de kookmagneet

Net als bij Slow Cooking worden bij het sous vide garen (sous vide = onder vacuüm) levensmiddelen eerst in een vacuüm zak vacuüm gezogen. Deze plaats je vervolgens in de met water gevulde pan. Bij de voedingsmiddelen kan het bijvoorbeeld om groente, vis of vlees gaan. Het spectrum aan toepassingen is zeer omvangrijk. Nu stel je het apparaat op de gewenste temperatuur in. Het maakt een bijzonder nauwkeurig en gecontroleerd gaarproces mogelijk. De mineraalstoffen en vitamines van de verhitte levensmiddelen blijven nagenoeg volledig behouden. Echter, wat is het verschil tussen de gaarder volgens het sous vide principe en een Slow Cooker? Met sous vide kies je voor een mobiele oplossing die extreem flexibel is en je in het alledaagse leven de grootst mogelijke vrijheid biedt.

Sous vide gaarder - deze uitvoeringen zijn een preciezere blik waard

De apparaten krijg je als klassieke staande apparaten voor het werkblad in de keuken. Mobiel blijf je in hoogst mogelijke mate, vooral met een sous vide stick. Net als een dompelaar hang je de quickstick in de pan. In de stick is een pomp ingebouwd. Deze walst tijdens het verhitten het water telkens om. Naast exemplaren met verschillend vermogen wijken de apparaten af bij de mogelijkheden de temperatuur in te stellen. Bovendien zijn modellen met timer verkrijgbaar. Aangezien voor het sous vide garen ook een vacumeermachine nodig is, krijg je in onze shop naar wens een voordelige set. Passend bij de meeste keukens bieden we apparaten in de gangbare kleuren zoals tijdloos zwart en zilver of in het stijlvolle retro rood aan.

Koopadvies sous vide gaarder - het ideale apparaat voor iedere keuken

Vooral in kleine keukens is voor een grote hoeveelheid keukenapparaten vaak geen plaats voorhanden. Wij adviseren je hiervoor een ruimtebesparende sous vide stick te gebruiken. Een set is geschikt als je in jouw huishouden nog geen vacumeermachine hebt. Om behoedzaam te garen en toch de tijd in de gaten te houden, is het zinvol op een apparaat met een hoog aantal watt terug te vallen. Voor frequent gebruik op grote schaal is een compact staand apparaat optimaal. Snuffel in onze collectie naar jouw lievelingsmodel!

Sous vide gaarder FAQ

Wat kenmerkt het garen volgens het sous vide principe?

Het belangrijkste kenmerk is de optie zelfstandig de kerntemperatuur te definiëren. Net zo belangrijk is het vooraf in een zak vacuüm zuigen van de levensmiddelen.

Hoe is de energie-efficiëntie bij sous vide?

Deze hangt van de omvang van de apparaten af, het watt-vermogen en de functionele prestaties. Ten opzichte van fornuis en oven kun je flink energie besparen.

Hoe gezond is sous vide?

In het algemeen kan het garen volgens sous vide tot 17% meer voedingsstoffen bewaren. Bovendien bespaart deze methode van levensmiddelenbereiding flink wat vet.
Naar boven