14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Vacumeermachine voordelig online kopen

Je kookt vaak met verse levensmiddelen en/of hebt misschien een tuin? Dan is de investering in een vacumeermachine de moeite waard. Hiermee kunnen de diverse levensmiddelen luchtdicht in een zakje vacuüm worden getrokken. Ze blijven vers, zijn langer houdbaar en verliezen langzamer hun aroma. Zelfs thee en koffie laten zich hierin veilig bewaren. Er zijn echter enkele punten waar je bij de koop en het gebruik van een vacuümmachine moet letten.

Deze vacumeermachines hebben zich bewezen.

Bij af en toe gebruik in een particulier huishouden is de hand vacumeermachine geschikt. Hij past in iedere lade en is in principe niets anders dan een vacuümpomp. Deze sluit je aan op een speciale zak met ventiel aan en je trekt de lucht eruit. Aangezien deze niet luchtdicht wordt geseald, is de inhoud slechts een paar dagen houdbaar. Dit systeem is vooral aantrekkelijk bij het tijdelijk vacumeren van vlees voor het naderende barbecuefeestje. De marinade kan sneller intrekken en geeft daarbij geen geurtjes af aan de andere inhoud van de koelkast.

Je wilt niet terugvallen op zakjes met ventiel en levensmiddelen nog langer vers houden? Dan is de klassieke balk vacumeermachine de aantrekkelijkste oplossing. Het is een vlak, eveneens echt compact apparaat. De foliezak wordt op het open einde van de vacumeermachine gelegd. Nu zuigt het apparaat lucht. Met een verwarmingselement wordt de zak daarna hermetisch afgesloten.

Aanbevelenswaardig zijn modellen die over een dubbele sealnaad beschikken. Daarmee kun je sauzen en vochtige levensmiddelen nog veiliger bewaren. De balk vacumeermachine houdt lang vers, vereist echter ook een speciale folie of vacuümzak. Balk vacumeermachines kun je naar wens in de set met een sous vide gaarder kopen. Vis, vlees en groente garen deze vitaminerend in het waterbad. De kamer-vacumeermachine is een zeer krachtige versie. Hier plaats je de foliezak met inhoud in de vacuümkamer. Deze vacumeermachine is voor normale huishoudens te groot. Zijn voordeel heeft hij vooral in de gastronomie.

Functies en mogelijkheden van een vacumeermachine.

Bij vacumeermachines gaat het erom dat zuurstof en bacteriën niet kunnen indringen. Natuurlijke aroma's en vitaminen blijven daardoor langer behouden. De gevulde zakken kun je ruimtebesparend in de koel- en vrieskast bewaren. Hier elimineert het gebrek aan zuurstof het risico op vriesbrand. Zoals vermeld is het marineren in vacuüm een andere hoofdfunctie van deze apparaten. Vlees vacumeren is vandaag de dag onder barbecue fans niet meer een gebruikelijke praktijk.

Het apparaat moet niet per se in de keuken worden ingezet. Natuurlijk kun je alle voorwerpen luchtdicht verpakken en sealen. Dat heeft zin bij bijvoorbeeld sieraden, waardevolle munten en documenten.

Vacumeermachine FAQ

Hoelang zijn gevacumeerde levensmiddelen houdbaar?

Brood 1 week, gegaard vlees 12 dagen, kaas tot 2 weken, vers fruit 22 dagen, koffie tot 1 jaar.

Hoe sterk moet de vacumeermachine zijn?

Om ervoor te zorgen dat het vacumeren snel en veilig kan plaatsvinden, dient het apparaat minimaal 110 watt tot stand te brengen. Aangeraden wordt een onderdruk van 0,8 bar en meer. Bij enkele systemen is het pompvermogen instelbaar. Dat is bij zachte, kwetsbare levensmiddelen een voordeel.

Kun je met diepvrieszakjes vacumeren?

Nee. Vacuümzak en vacuümfolies hebben een honingraatvormige oppervlaktestructuur. Die is scheurvrij, bestand tegen extreme temperaturen en tot 100% luchtdicht. Deze eigenschappen kunnen in de handel gebruikelijke diepvrieszakjes niet bieden. Ze zouden bij het afpompen van de lucht of later blaasjes vormen.
Naar boven