Roeitoestellen

kiezen
Sorteer op
17 Resultaten voor "Roeitoestellen"
Filter en sorteer
Roeitoestellen

Roeitrainer

Op de lijst van home training apparaten wordt de top gevormd door de loopband, de crosstrainer en de roeitrainer. Geen wonder want het effect van dergelijke apparaten is veelzijdig positief, bijvoorbeeld met betrekking tot de spieropbouw en de vetverbranding.

Andere voordelen zijn een verbetering van het uithoudingsvermogen en het cardiovasculaire systeem. Wat het nou precies voor apparaat is en wat het effect van een roeitrainer is wordt hierna uitgelegd.

Wat is een roeitrainer?

Met dit fitnessapparaat wordt de beweging in een roeiboot nagebootst. Conventionele modellen hebben een stabiel frame en zowel voor als achter robuuste poten, die voor een hoge mate van stabiliteit zorgen. Het luchtrad is een soort vliegwiel en voorzien van een trekmechanisme.

De meebewegende zitting maakt het mogelijk om tijdens de roeibewegingen het bovenlichaam en de billen naar voor en achter te schuiven. Ongeacht of je beginner of gevorderd bent, de training is zowel geschikt voor vrouwen als voor mannen van alle leeftijdsklassen en alle fitnesslevels. De weerstand kan bij de meeste apparaten middels een draaiknop worden geregeld.

Roeitrainer - welke spiergroepen worden getraind en wat voor resultaten biedt het daarnaast nog?

Met dit fitnessapparaat wordt de beweging in een roeiboot nagebootst. Roeien versterkt en stimuleert alle spiergroepen, zoals:

  • Armen
  • Benen
  • Knieën
  • Kuiten
  • Bovenlichaam
  • Buik
  • Billen

De spieren in de rug, schouders en de nek worden voorzichtig en duurzaam versterkt. De roeitrainer is de meest effectieve manier om gewicht te verliezen. De beweging gebruikt circa 80 procent van alle spieren waardoor een hoger calorieverbruik, van 400 tot 800 kcal per uur, wordt bereikt. Daarnaast worden kracht, conditie en het cardiovasculaire systeem getraind.

Voor dit laatste is een roeitrainer met ergometer aan te raden, die de hartslagfrequentie en de wattage controleert. Door de vloeiende bewegingen, waarbij geen impact plaatsvindt, gaat het om een gewrichtsbeschermende en risicoarme training. De druk op banden of gewrichten is veel minder dan bij joggen of andere sporten. Het is van belang om de rug bij het trainen recht te houden en die, net als de buik, tijdens de roeibewegingen te spannen.

De roeitrainer - verschillende modellen

Er zijn verschillende weerstandssystemen. De meest voorkomende varianten zijn:

  • Roeitrainer met luchtweerstand
  • Roeitrainer met magneetweerstand
  • Roeitrainer met waterweerstand

De magneetrem maakt gelijkmatige roeibewegingen mogelijk. Hierbij is het ook mogelijk om een heel lage weerstand in te stellen, om heel voorzichtig met de conditietraining te beginnen en de belasting stap voor stap op te voeren.

Bij roeitrainers met een kabelsysteem is de beweging minder zwaar en de rotatie meestal soepeler. Roeitrainers met een waterweerstand brengen ook het authentieke gevoel dat je roeit over. Door het spetterende water lijkt het of je werkelijk in een roeiboot zit. De weerstand kan geheel naar behoefte geregeld worden, om zo afwisselend mogelijk te trainen. Een plaatsbesparende opslag is dankzij de ingebouwde klapfunctie mogelijk.

Roeitrainer aanschaffen

De roeitrainer voor thuis biedt een uitgebreide, effectieve, gewrichtsbeschermende training voor het hele lichaam waarbij spieropbouw en versterking van het cardiovasculaire systeem voorop staan. Het is daarbij de meest effectieve mogelijkheid om gewicht te verliezen, want voor roeien worden veel spiergroepen gebruikt. Hierdoor maakt je stofwisseling overuren. Bij een roeitraining gaat het om gelijkmatige, gecontroleerde bewegingen, waarbij het niet nodig is om bochten te compenseren of sprongen en stoten op te vangen.

Daarom is het natuurlijk, maar heel effectief. Wie een roeitrainer wil aanschaffen, moet bedenken dat water als natuurlijk weerstandssysteem een goede keuze is, daar het een bijzonder realistische manier van roeien mogelijk maakt. Bij magnetische remsystemen wordt de weerstand van het apparaat opgewekt via een elektromagneet, die het vliegwiel afremt. De gewenste weerstand kan meestal via een draaiknop worden geregeld.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren