14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Matten voor Yoga & Gymnastiek

Deva gymnastiekmat 180x1,0x60 cm NBR-schuimstof slipvrij incl. draagriem
Retouren: -15%
Deva gymnastiekmat 180x1,0x60 cm NBR-schuimstof slipvrij incl. draagriem
Retouren: -35%
Deva gymnastiekmat 180x1,5x60 cm NBR-schuimstof slipvrij incl. draagriem
Retouren: -15%
Deva gymnastiekmat 180x1,5x60 cm NBR-schuimstof slipvrij incl. draagriem
Retouren: -15%
Deva gymnastiekmat 180x1,5x60 cm NBR-schuimstof slipvrij incl. draagriem
Retouren: -35%
Yogamat Klarfit 190x60cm 15mm gymnastiekmat zwart
Retouren: -15%
Deva gymnastiekmat 180x1,5x60 cm NBR-schuimstof slipvrij incl. draagriem
Retouren: -15%
Deva gymnastiekmat 180x1,0x60 cm NBR-schuimstof slipvrij incl. draagriem
Retouren: -15%

Yogamatten: uitrusting voor je fysieke en mentale gezondheid

Yoga heeft zichzelf stevig in het Westen genesteld en wordt nu door miljoenen Europeanen op verschillende manieren beoefend. Het aannemen van de juiste houding en het doen van rekoefeningen zijn net zozeer onderdeel van yoga als het volledig tot rust komen en het mediteren. In beide gevallen is een yogamat ideaal als ondergrond, zodat je in elke omgeving veilig en bewust aan yoga kunt doen. Electronik Star kent een groot aanbod aan yogamatten in vele maten en van natuurlijke materialen, wat ten goede komt van je fysieke en mentale gezondheid.

De juiste yogamat voor iedereen

Yoga kan op zich op elk oppervlak worden beoefend. Maar bij veel oefeningen heb je een stevige ondergrond nodig, zodat je ook langdurig verschillende houdingen en rekoefeningen kunt proberen. Dit is niet mogelijk op gladde of niet egale ondergronden, waarbij je bovendien ook het risico loopt op blessures. Het is een goed idee om te investeren in yogamatten als je regelmatig aan yoga wilt doen en de vloer anti-slip en veilig wilt houden.

De grootte van de yogamat is ook erg belangrijk. De lengte van de mat moet overeenkomen met je eigen lichaamslengte, zodat je er in je geheel op kunt liggen tijdens ontspanningsoefeningen. Het materiaal van de mat heeft meer van doen met de manier waarop je graag zit en je persoonlijk comfort. Bij Elektronik Star vind je een groot aanbod aan yogamatten; van kurken tot katoenen matten, tot matten van scheerwol. Voor iedereen is er wel wat!

NB: veel van onze matten kunnen natuurlijk ook gebruikt worden als simpele sportmatten of matten voor massages. Of je nu een mat nodig hebt voor normale gymnastiekoefeningen of een zachte ondergrond om op de vloer te zitten; onze van zachte en stevige materialen gemaakte matten vormen de ideale aankoop voor allerlei verschillende doeleinden.

De verschillende varianten en modellen in een oogopslag

Als je een yogamat uit onze winkel koopt, zul je snel in aanraking komen met de diversiteit die er bestaat qua modellen en opties. Hieronder vatten we de meest belangrijke varianten van yogamatten samen, zodat het makkelijker voor je is eentje te kiezen. Voor uitgebreidere informatie over de individuele matten kun je de betreffende artikelen erop naslaan.

  • Yogamatten van natuurlijk rubber
  • Katoenen yogamatten
  • Yogamatten van lamsleer
  • Yogamatten van zuiver scheerwol
  • Kurken yogamatten

Ontdek de diversiteit aan materialen!

Yogamatten van natuurlijk rubber

Deze yogamatten zijn gemaakt van natuurlijk rubber en bieden een effen oppervlak, vergelijkbaar met rubber. Matten van dit type zijn bovenal robuust en makkelijk schoon te maken. Deze populaire sportmatten hebben een dempend effect en maken een oneven vloer gemakkelijk egaal. Dit is een echt natuurlijk product dat bekend staat om de goede slipweerstand en de duurzaamheid van het materiaal.

Katoenen yogamatten

Katoenen yogamatten zijn de klassiekers onder de textielmatten. Ze staan bekend om het fijne gevoel voor de huid, wat ook de reden is dat deze matten vaak gebruikt worden voor massages. Bij yoga zijn katoenen matten in trek vanwege het comfortabele gevoel en de hoge slipweerstand. Vooral beginnelingen neigen vaak naar katoenen en rubberen matten als ze net met yoga beginnen, omdat het voor de huid bekend aanvoelt.

Yogamatten van lamsleer

Lamsleer staat al sinds de oudheid bekend om het verwarmende effect en wordt vaak gebruikt voor herfst- en winterkleding. Een yogamat van lamsleer speelt in op dit idee. Dit soort matten zijn populair bij onverwarmde vloeren, of voor als je aan yoga doet in een koude omgeving, zodat je een warme en comfortabele ondergrond hebt, of een comfortabele plek om uit te rusten tijdens de ontspanningsfase. Dit soort matten zijn bovenal zeer duurzaam dankzij het puur natuurlijke materiaal.

Yogamatten van zuiver scheerwol

Yogamatten van zuiver scheerwol zijn eigenlijk vergelijkbaar met matten van lamsleer, maar ze zijn net iets minder warm en pluizig. Matten van zuiver scheerwol behoren tot de meest populaire yogamatten ter wereld. Ze zijn lichter vergeleken met matten van lamsleer en andere natuurlijke materialen. Het oppervlak van dit soort matten is iets steviger en harder, waardoor ze vooral ook in trek zijn bij ervarener yogi's.

Kurken yogamatten

Als je op zoek bent naar een geheel natuurlijk en stevig product, dan zijn kurken yogamatten de ideale keus. Deze matten worden gemaakt van de boom die naar dezelfde naam luistert en staan bekend om hun stevigheid. Ze bieden ook de gewenste stabiliteit tijdens alle oefeningen. Kurken yogamatten zijn vanwege de robuustheid van het materiaal minder geschikt om mee te reizen, maar ze zijn ideaal voor de dagelijkse oefeningen thuis of op yogales.

Yogamatten op verschillende manieren gebruiken

Naast het materiaal van de yogamat, kun je je keuze ook af laten hangen van het type en hoe vaak je de mat wilt gebruiken. Houd bij het kiezen van jouw ideale mat rekening met de volgende overwegingen:

Anti-slip yogamatten

Een yogamat hoort anti-slip te zijn, zodat je tijdens al je oefeningen een veilige ondergrond hebt. In hoeverre de slipweerstand voor jou belangrijk is, hangt af van de ondergrond waarop je normaliter traint. Voor erg gladde vloeren raden we stuggere natuurlijke materialen aan, zoals scheerwol of lamsleer; bij anti-slip vloeren is een rubberen mat al snel voldoende.

Opvouwbare yogamatten

Als je vaak thuis aan yoga doet, wil je de yogamat niet de hele dag in je woonkamer hebben liggen. Een opvouwbare yogamat pak je na je oefeningen gemakkelijk op en berg je ook zo weg. Deze matten kun je simpel en snel opvouwen en nemen daarna weinig ruimte in beslag.

Yogamatten voor reizen

Als je ook tijdens je vakantie aan yoga wilt blijven doen, is een meeneembare yogamat een ideale oplossing. Deze matten zijn wat kleiner in omvang vergeleken met andere matten. Daarnaast zijn dit soort reismatten altijd opvouwbaar en kun je ze gemakkelijk kwijt in je bagage.

Yogamatten voor kinderen

Ook voor de allerkleinsten is het heerlijk om je onder te laten dompelen in de wereld van yoga. Er bestaan kindvriendelijke oefeningen die genoeg inspanning van kinderen vragen en ze helpen te ontspannen na schooltijd, na het sporten of na andere activiteiten. Wij bieden ook speciale kindermatten aan in felle kleuren die mede dankzij het compacte formaat ideaal zijn voor de kleinere yogaliefhebbers.

Schoonmaken en onderhouden van de yogamat

Je yogamatten zullen in aanraking komen met zweet tijdens de dagelijkse oefeningen, en afhankelijk van waar je aan yoga doet, kunnen ze ook stof en vuil opvangen. Het is belangrijk je matten schoon te maken en te onderhouden als je je aankoop niet verloren wilt zien gaan. Matten van natuurlijk rubber kunnen met een natte doek schoongemaakt worden. Voor natuurlijke materialen, zoals katoen en lamsleer, is het belangrijk om vaak te borstelen. Afhankelijk van het materiaal kun je deze matten met de hand wassen of in de wasmachine stoppen; meer informatie hierover vind je in de betreffende artikelen.

Om jouw mat te beschermen tegen zweet en andere verontreinigingen, is een speciale doek voor je yogamat een handige aanvulling. Voorafgaand aan je training leg je deze speciale beschermlaag over je mat heen, waarbij je goed uit moet kijken dat deze stevig vastzit, voor je eigen stabiliteit. Na de training kun je deze doek in de wasmachine stoppen, waardoor de yogamat zelf geen stof, vuil of lichaamszweet opvangt.

Naar boven