14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Nordic walking stokken

Nordic walking stokken voordelig online en van hoge kwaliteit kopen

Als lichte tot matig zware sport voor mensen van elke leeftijd, stimuleert nordic walking de stofwisseling en het cardiovasculaire systeem. Karakteristiek voor liefhebbers van deze vrijetijdssport is het swingen van de armen, waarbij de nordic walking stokken een belangrijke taak hebben. In onze online shop vindt je een groot aantal nordic walking stokken. Om ervoor te zorgen dat de stokken perfect bij je passen, zijn er bij de keuze een aantal dingen waarop gelet moet worden. Waar het bij de aanschaf van nordic walking stokken op aankomt en waarom de beslissing voor het juiste paar zo belangrijk is, lees je hier.

Waarom nordic walking stokken elementair zijn

Nordic walking geldt als een vorm van wandelen, maar is tegenover de klassieke wandelsport eerder bedacht voor de opbouw van spieren. Hier nemen de stokken of poles een belangrijke plaats in. De ondersteuning van de stokken ontlast je gewrichten - vooral die in de heupen en knieën. Daarom is het kiezen van een geschikt paar en het juiste gebruik essentieel.

Verschil tussen wandelstokken en nordic walking stokken

Klassieke wandelstokken voor nordic walking gebruiken is geen goed idee. De nordic walking stokken zijn bedacht voor wandelen op een tamelijk vlak terrein. Wandelstokken draaien daarentegen de hand niet om voor grote hoogteverschillen. Denk er ook aan dat er onder de nordic walking stokken verschillende soorten zijn. Welke dat zijn lees je in het volgende punt.

Nordic walking stokken - verstelbaar en van verschillende materialen

Stokken voor nordic walking zijn verkrijgbaar als één stuk en in een telescopische uitvoering. De laatste variant heeft als voordeel, dat hij individueel in hoogte aan te passen is. Een ander belangrijk aspect zijn de afmetingen van de poles. Lengte en handgreep moeten optimaal op de anatomie van je lichaam zijn afgesteld. Daarnaast zijn de stokken van lichte materialen, zoals carbon en aluminium, evenals van een mix van carbon en glasvezel - de zogenaamde compositie - verkrijgbaar.

Koopadvies voor nordic walking stokken

Welke lengte je nordic walking poles moeten hebben, hangt feitelijk van je lichaamslengte af. Als vuistregel geldt hierbij de formule 'lichaamslengte in centimeter x 0,7'. Wanneer je als beginner in de nordic walking een beetje variatie wilt, kun je kiezen voor een telescopische stok. Een model van carbon is normaal gesproken wat duurder, maar ook heel robuust. Met aluminium kies je voor een lichtgewicht model met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Nordic walking stokken FAQs

Waarom heb je voor nordic walking speciale stokken nodig?

De stokken dienen om de gewrichten te ontlasten en ondersteunen de effectiviteit van de sport. In tegenstelling tot wandelstokken zijn ze voor relatief vlak terrein ontworpen.

Welk materiaal wordt bij nordic walking stokken als hoogwaardig beschouwd?

Uitgesproken populair is carbon. De poles hebben een buitengewoon edel design en blijven ook bij grote uitdagingen uiterst stabiel.

Welke lengte moeten de nordic walking stokken hebben?

Om de juiste lengte te bepalen vermenigvuldig je je lichaamslengte met factor 0,7.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van nordic walking stokken?

Let bij de keuze van lengte, materiaal en design ook op het comfort van het handvat. Een lus vereenvoudigt de typische vooruit-achteruit beweging.
Naar boven