14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Evenwicht-Trainer

Balance Boards: Het multitalent voor een speelse training

Een houten evenwicht trainer is een echt multifunctioneel trainingstalent. Hij biedt de mogelijkheid om de spieren van je hele lichaam evenals je coördinatie en balans te trainen. De training bevordert niet alleen je conditie, maar is ook nog eens heel leuk. Door het antislip oppervlak en de stopper, aan beide einden van het board, kun je zelfs als beginner direct aan de slag gaan. Gevorderden en professionals kunnen de stopper er gewoon afschroeven om de moeilijkheidsgraad te verhogen.

In onze shop kun je je eigen, hoogwaardige balance board kopen. Bij je indoor board ontvang je gelijk een vloerbeschermende mat en een kurkrol.

Verschillende soorten evenwicht trainers

In de eerste plaats wordt er verschil gemaakt tussen een evenwicht trainer voor volwassenen en een voor kinderen. Balance boards voor kinderen van 3 jaar kenmerken zich door de sterk gebogen vorm. Ze maken een bijzonder veilig en aan de leeftijd aangepast balanceren mogelijk. Binnen de evenwicht trainers voor volwassenen bieden we een groot aantal modellen, die zich qua vorm van elkaar onderscheiden.

Ons assortiment omvat de volgende modellen:

  • Balance Board Kids
  • Indoorboard Wave
  • Indoorboard Flow
  • Indoorboard Allrounder
  • Indoorboard Classic
  • Indoorboard Physio natur

Waar wordt een evenwicht trainer voor gebruikt?

Een fitness balance board is bijzonder veelzijdig te gebruiken. Hij dient zowel voor het vergroten van de balans als ook voor de gehele lichaamstraining ten behoeve van de spieropbouw. Op je indoor board kun je vooral je core spieren en je evenwichtsgevoel trainen. Een aangenaam bijkomstigheid: Het trainen op een balance trainer is hartstikke leuk.

Het balance board trainingseffect leidt tot een vergroting van je algehele conditie en kan je bij talrijke sporten ondersteunen - daaronder vallen skiën, skateboarden en surfen, maar ook vechtsporten, voetbal en basketbal. Door de afschroefbare stopper aan beide einden zijn de boards geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Koopadvies

Een evenwicht trainer van hout is de optimale trainingsassistent voor jong en oud. Het maakt een training van het gehele lichaam mogelijk en ondersteunt in het bijzonder de core spieren. Daarnaast train je je evenwichtsgevoel en coördinatie op het board. Het balanceren werkt positief op de training van talloze andere sporten.

Op speciale boards voor kinderen kunnen zelfs jonge sporters op een speelse manier op hun eigen kamer trainen.

Balance Board FAQs

Voor wie zijn de boards geschikt?

De evenwicht trainers zijn geschikt voor volwassenen in elke leeftijdsgroep. De boards voor kinderen zijn geschikt vanaf ongeveer 3 jaar.

Van welk materiaal zijn de boards gemaakt?

De boards zijn in Duitsland gemaakt van tien lagen ahornhout. De meegeleverde kurkrol en kurkmat zijn gemaakt van natuurlijke kurk, die duurzaam in Portugal wordt gekweekt.

Wat kun je met de boards trainen?

Een fitness balance board is geschikt voor het trainen van het hele lichaam en ondersteunt de spieropbouw. Bovendien worden zowel de coördinatie als het evenwichtsgevoel getraind.

Bij welke sporten werken de boards ondersteunend?

De boards werken ondersteunend bij planksporten, zoals surfen, wakeboarden, skiën, snowboarden en skateboarden. Daarnaast hebben ze een positief effect bij het trainen voor andere sporten, zoals voetbal, basketbal en diverse vechtsporten.
Naar boven