14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Veel mensen gebruiken weerstand rekkers voor de krachttraining. Ze zijn elastisch en worden als trainingstool terecht steeds geliefder, want de gebruiksmogelijkheden zijn zeer divers. Maar waar gaat het precies over en hoe worden ze zinvol ingezet? Welke oefeningen kun je ermee maken, wat zijn de voordelen en verschillen tussen de verschillende banden?

Weerstand rekker - flexibel, veelzijdig en effectief inzetbaar

Weerstand rekkers zijn elastische rubberen banden die vaak van latex of natuurrubber worden gemaakt. Ze gelden als veelzijdig inzetbare fitnesstool, voor thuis of onderweg, dat maakt niet uit. Daarmee kun je oefeningen met trekkende en duwende bewegingen doen. Vooral de diepere spiergroepen kun je goed trainen. Met de banden is het mogelijk om de spieren te laten groeien.

De werking van de weerstandsband is eenvoudig uitgelegd:

door het trekken geeft het mee, reageert met een tegenbeweging en die heeft een positieve werking op de spieren en de spiergroei. Door de spanning wordt het herhalingsbereik verzwaard, dat betekent, de oefening wordt intensiever en het effect groter. Naast de versterking van de spieren wordt ook de bewegingscoördinatie, motoriek en het gevoel voor evenwicht ondersteund.

De banden worden bij verschillende soort sport ingezet, bijvoorbeeld:

 • Krachtsport
 • Bodybuilding
 • Yoga
 • Powerlifting
 • Gymnastiek
 • Cardio

Weerstand rekkers bij krachttraining - verschillende oefeningen mogelijk

De banden hebben verschillende lengte en zijn in verschillende weerstandssterktes verkrijgbaar. De training met een kleine fitnessband is goed geschikt om rondom de benen en achterwerk te bevestigen. Langere banden zijn ideaal voor verschillende oefeningen zoals:

 • Kniebuigen
 • Bicepstraining
 • Roeioefeningen

Ideaal is een fitnesbandenset van 5 met verschillende sterktes voor een individuele training voor het hele lichaam. Daarmee heb je bij stretchen en buigen tot een gemiddelde workout tot een intensieve krachttraining altijd de passende band bij de hand. Is de band eerder licht, dan is deze geschikt voor kleine spieren zoals de triceps. Banden met een grotere weerstand zijn ideaal voor de grote spieren, bijvoorbeeld het dijbeen.

Let op:

Het is belangrijk dat de motivatie continue wordt verhoogd. Daarom moet de weerstand steeds hoger worden door van een lagere naar een hogere weerstand te wisselen. Ook hierbij biedt de set voordelen.

Pull up bar accessoires:

Pull up bars met band werken als volgt: de band wordt in het midden van de optrekstang geknoopt, je gaat in de onderste lus staan en kunt de oefening uitvoeren. Hoogwaardige powerbands zijn van scheurvrij latex vervaardigd zodat ze ook voor mensen met een hoog gewicht geschikt zijn. Pull up bar banden resp. pull up bar accessoires dienen ter ondersteuning bij de krachttraining, bijvoorbeeld bij:

 • Optrekken
 • Dips
 • Push-Ups

Ze zijn zeer geschikt bij het opwarmen, strekken en stretchen en voor een complete workout. Het eenvoudig ophangen maakt ze ideaal bij de training aan een rek.

Weerstand rekkers kopen

De fitnessbanden werden oorspronkelijk vooral in de fysiotherapie ingezet om bepaalde spiergroepen doelgericht te regenereren. Daarnaast worden ze vooral door professionele sporters gebruikt om de spieren te rekken en de intensieve workout effectiever vorm te geven. Ondertussen hebben ook de vrijetijdssporters de vele voordelen herkend. De banden zijn ideaal voor een spieropbouw, ondersteunen echter ook de beweeglijkheid, motoriek, het gevoel voor evenwicht en veel meer. Dankzij de natuurlijke bewegingen ontzien ze de gewrichten. Met behulp van een weerstandsband kunnen veel verschillende oefeningen worden uitgevoerd. Ook de verschillende weerstandsklassen maken dit mogelijk. Aanvanger of professional, iedereen vindt de passende band.

Naar boven