14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Vibratietraining: effectieve training thuis voor het hele lichaam

Laat je body swingen! Vibratieplaten worden steeds populairder bij fitnessliefhebbers. De zacht bewegende trainingstoestellen zijn heel eenvoudig in gebruik en voor verschillende doeleinden te gebruiken: Gewichtsafname, spieropbouw, wellness, massage en verbetering van het evenwichtsgevoel. In combinatie met een aangepast dieet en aanvullende training helpt de trilplaat je met je dream body - en met een betere conditie!

Deze vibratieplaten hebben we voor je

Het gaat van de vibratieplaat: Je hoeft per direct niet meer naar de fitnessstudio, maar kan je workout heel gemakkelijk binnen je eigen vier muren uitvoeren. Wanneer je maar wil, waar je maar wil. Welk model je kiest hangt af van je doel. Sommige modellen - zoals de Klarfit Vibe VX plaat - voeren uitsluitend afwisselende links-rechts bewegingen uit. Andere modellen - zoals de Klarfit 4DX Pro plaat - swingen in alle richtingen: verticaal, lineair en oscillerend. Een belangrijk onderscheidend kenmerk is het vermogen van de motor. Bij onze Klarfit vibratieboards ligt dat tussen 200 en 500 watt. Hoe sterker de motor, des te intensiever de beweging. Ook qua vorm zijn de apparaten verschillend - rechte of licht gebogen betredingsvlakken. En tenslotte is de maximale belasting iets, waar je op moet letten. Hoe zwaarder je bent, des te meer belasting moet de plaat kunnen dragen.

Waar heb ik een vibratietrainer voor nodig?

Gebruik je trilplaat voor een effectieve en afwisselende training thuis. Door het vibreren van de plaat worden je spieren intensief aangesproken en gestimuleerd. Hierdoor zijn oefeningen met dit apparaat aanzienlijk effectiever dan dezelfde oefeningen zonder de plaat. De vibrerende plaat overtuigt vooral door de veelzijdigheid: zo kun je met behulp van de vibratieplaat afvallen en zelfs een lichte spieropbouw waarnemen. Tot de positieve effecten behoren daarnaast:

  • weldadige massage
  • vermindering van cellulitis
  • verhoging van de botdichtheid
  • betere alledaagse lichaamshouding 
  • vetverbranding

Deze voordelen biedt een vibratieboard

Met de trilplaat krijg je in korte tijd zichtbaar succes. Door de samentrekking van de spieren bij de beweging van het bord zijn snelle resultaten gegarandeerd. De hoge intensiteit van de training zorgt ervoor dat je je doelen effectief bereikt. De oefeningen zijn zittend, staand, liggen of gehurkt uit te voeren. Gebruik de bijgevoegde handleiding voor een correcte uitvoering van de oefeningen. Je kunt op de plaat zowel rekoefeningen als evenwichtsoefeningen of krachtoefeningen uitvoeren. Vaak is een expander inbegrepen. Ook een afstandsbediening wordt meegeleverd. Voor beginners zijn apparaten geschikt, die alleen verticale bewegingen uitvoeren. Voor gevorderden raden we apparaten aan, die in alle richtingen vibreren.

Vibratietraining FAQs

Hoe lang duurt een workout op de vibratietrainer?

Al na een minuut krijg je een weldadig gevoel. Na 10 minuten is je lichaam op de hoogste temperatuur beland. De training dient, vanwege de intensiteit, niet langer dan 20 minuten te duren.

Is het trainen op een trilplaat gevaarlijk?

Let erop dat de trillingen niet in je hoofd terechtkomen, anders kun je je duizelig gaan voelen. Behalve dat, is de training bij een correcte uitvoering van de oefeningen helemaal niet gevaarlijk.

Hoeveel calorieën verlies ik bij een 10 minuten workout op de trilplaat?

In 10 minuten verliest een gemiddeld mens circa 90 calorieën tijdens een vibratietraining. 
Naar boven