Gasbarbecue

Gasbarbecue aanschaffen

Biefstuk, braadworst, vis en groentes. Met een gasbarbecue is gegrilde voedsel in een mum van tijd klaar en heeft een unieke smaak. Gasbarbecues hebben echter nog meer voordelen. Wat de moderne gasbarbecue kenmerkt, welke verschillende modellen er zijn en vooral waar je bij de aanschaf op moet letten lees je in de volgende adviesgids.

Kleine gasbarbecue voor balkon of buitenkeuken

De fabrikanten bieden talloze verschillende soorten gasbarbecues in veel verschillende formaten aan. Als je weinig ruimte op je balkon hebt, zijn kleinere tafelbarbecues, die op butaan of propaangas werken, heel geschikt. Ook voor op een balkon kan een kleine gasbarbecue in de smaak vallen. Deze eenvoudige barbecues zijn voorzien van twee of drie krachtige branders. De bijzettafels zijn meestal uit te klappen. De onderbouw, meestal in de vorm van een kastje of etagère, is bij hoogwaardige modellen van staal of rvs. Achter de draaideuren is plaats voor een grote gasfles.

Heb je veel ruimte beschikbaar in de tuin of op het terras, kun je kiezen voor een BBQ combi met smoker. Deze barbecues kunnen zowel met gas als houtskool worden gebruikt. Nog exclusiever voor liefhebbers van een gasbarbecue is de outdoor keuken. Met deze volwaardige keuken voor in de tuin kun je alles voorbereiden en uiteraard grillen, braden en koken. Als je graag kampeert of maar heel zelden op je balkon of in de tuin barbecuet, is een moderne camping bbq ideaal. De kleine barbecue met een enkele brander biedt je ondanks het kleine formaat, maximaal barbecueplezier.

Welke voordelen biedt een gasbarbecue tegenover een barbecue voor houtskool?

Een gasbarbecue heeft veel voordelen tegenover een houtskoolbarbecue. Zodra je de gasfles opengedraaid hebt, ontsteek je de brander met de piëzo-ontsteking via de draaiknop. De branders bereiken in een mum van tijd de gewenste temperatuur voor braden of barbecueën. De temperatuur is bovendien heel gemakkelijk met draaiknoppen te regelen. Omdat bij het barbecueën geen houtskool wordt gebruikt, zijn gasbarbecues heel eenvoudig schoon te maken en veroorzaken bij de bereiding van het voedsel weinig rook. Na het barbecueën wordt de draaiknop gewoon teruggedraaid en er hoeft geen hete as afgevoerd te worden. Anders dan bij houtskoolbarbecues mogen gasbarbecues meestal wel op balkons van flatgebouwen worden gebruikt. Als je een gasbarbecue op je balkon wilt gebruiken, is het desondanks verstandig te huisregels te raadplegen. Dat voedsel van een houtskoolbarbecue beter smaakt dan van modellen die met gas werken is een mythe.

De gasbarbecue moet aan de eisen voldoen

Wanneer je een gasbarbecue wilt aanschaffen, moet je van tevoren nadenken over waar je hem neer wilt gaan zetten. Voor een avondje barbecueën met twee, drie of vier personen is de kleine campingbarbecue of een gasbarbecue van klein formaat, met maar twee of drie branders, voldoende. Als barbecueën je grote passie is, kun je beter kiezen voor een gasbarbecue waarmee je kunt koken, grillen, braden en misschien zelfs roken. Grote combi bbq's of een comfortabele buitenkeuken zijn daarvoor ideaal.

FAQ

Hoe heet worden gasbarbecues?

De branders van een gasbarbecue bereiken in een handomdraai tussen de 100 en 300 °C.

Hoelang gaat de inhoud van gasfles mee?

Het verbruik is afhankelijk van de gebruiksduur en het kW-vermogen van de gasbrander. Als de branders een vermogen 12 watt hebben, is een gasfles van 5 kg voldoende voor circa 5 uur en 30 minuten.

Hoeveel branders heeft een gasbarbecue nodig?

Dit is afhankelijk van de grootte van het oppervlak Grote combi bbq's zijn voorzien van 4, 5 of 6 branders, die individueel regelbaar zijn.

Hoe wordt een gasbarbecue schoongemaakt?

De grillunit van een gasbarbecue en het rooster zijn gemaakt van staal en rvs. Voor het schoonmaken voldoen, normaal gesproken, een zachte borstel, wat water en een allesreiniger.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren