14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Houtskool Barbecues


Houtskool barbecue aanschaffen

De houtskool barbecue is populair, want hij zorgt voor authentieke resultaten. Het is daarentegen niet zo gemakkelijk om een artikel uit te kiezen. Er zijn heel wat verschillende varianten, zoals de kogelgrill. Dit is een houtskool barbecue met een deksel. Er zijn daarnaast nog heel veel andere modellen. Maar waarin onderscheiden ze zich, welke zijn geschikt en welke features zinvol? Dat lees je allemaal hier.

De houtskool barbecue - wat zijn de kenmerken en wat de voordelen?

Echte barbecue experts kiezen voor een houtskool barbecue. De kracht van de sintels produceert een onmiskenbaar aroma en een heel bijzondere smaak. Het principe is simpel: Je legt je voedsel op het rooster, boven de gloed die afkomt van houtskool of briketten. Je kunt verschillende soorten hout proberen en daarmee het aroma aanpassen. Er zijn verschillende formaten en vormen, die de barbecue de bijbehorende kenmerken geven.

Verschillende soorten / typen houtskool barbecues

Je vindt in onze online shop een veelzijdig assortiment houtskool barbecues in veel verschillende uitvoeringen, zoals:

  • Kogelgrill

  • Smoker bbq

  • Keramische bbq

  • Zwenkgrill

  • Speenvarken grill

Bij een open barbecue wordt met directe hitte gewerkt. Kogelgrills, waarbij het om een houtskool barbecue met deksel gaat, zijn in gesloten vorm buitengewoon geschikt voor garen, roken, bakken en koken. Als je graag wat dikkere stukken vlees op de barbecue legt, is hij ook geschikt want de hitte blijft in het apparaat. De circulatie van de hitte is optimaal en de bereiding zacht. Bij gesloten varianten wordt de temperatuur geregeld door ventilatiesleuven.

Indirect grillen, roken of speciaal garen kun je met een smoker bbq. De hete rook stroomt hier langs het voedsel op.

Houtskool barbecue aanschaffen - welke wordt het?

met een houtskool barbecue geef je het voedsel dat typische rokerige aroma. Verschillende modellen bieden verschillende bereidingsmogelijkheden. Zo beslis je zelf welke barbecue bij je past.

Met de kogelgrill kun je indirect grillen en garen. Kies uit verschillende materialen, zoals een keramische bbq of een barbecue van rvs. In de eerste kunnen hele hoge temperaturen worden bereikt. De rvs barbecue is daarentegen bijzonder duurzaam en eenvoudig schoon te houden.

Als je van bijzondere bereidingswijzes en aroma's houdt, is de smoker met speciaal rookmechanisme een idee. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Beef Brisket Smoker Grill. Daarmee rook je gecontroleerd en zacht. De rook gaat vanuit de rookkamer naar de grillkamer. Bij smokers hoort een thermometer bij de standaard uitrusting. Let ook op bijzonder features, zoals:

  • Royaal oppervlak voor barbecueën

  • Extra lange poten om de rug te ontzien

  • Wieltjes met parkeerrem

  • Vork en klemmen inbegrepen

  • Regenhoes

Vindt online de barbecue die het beste bij je past. Let daarbij ook op het gewicht en de ruimte die je hebt om te barbecueën. Sommige modellen beschikken over een stevig bevestigde opslagplaats.

FAQ

Welke houtskool barbecue gaat het worden?

De meest veelzijdige is de kogelgrill die een deksel heeft. Dit versnelt het kookproces. Een kogelgrill is veelzijdig inzetbaar en biedt een heleboel mogelijkheden om talloze verschillende etenswaren te bereiden. Ook smokers zijn populair. Deze bereidingsvorm is, bijvoorbeeld, voor spareribs heel geschikt.

Van welke materialen zijn barbecues gemaakt?

Populaire materialen zijn rvs, aluminium en keramiek. Het roestvrije en heel lichte edelstaal is na het barbecueën moeiteloos te reinigen.

Wat zijn belangrijke koopcriteria van houtskool barbecues?

Waarvoor gebruik ik de houtskool barbecue, waar staat hij en voor hoeveel personen wordt er gebarbecued? Wordt er direct of indirect gebarbecued? Dit zijn belangrijke vragen die voor de aanschaf moeten worden beantwoord. Daarna kun je moeiteloos een geschikte barbecue kiezen.

Naar boven