14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Tuindecoratie


Brengt elke welzijnsoase naar een ander level: Tuindecoraties als uitdrukking van je persoonlijke creativiteit

Je wil je groene woonkamer nog aantrekkelijker maken? Laat je creativiteit dan de vrije loop. Met de geschikte tuindecoratie zorg je in je groene woonkamer voor een verrassend effect en zet accenten die bij je passen. Een smaakvolle tuindecoratie zorgt ook voor een optische opwaardering van je welzijnsoase. Standbeelden en fonteinen vormen een elementair onderdeel van traditionele tuinen. Vooral spetterende fonteinen geven een uitgesproken ambiance aan elk buitenbereik. Het zachte spetteren van het water kalmeert de zintuigen en onderstreept de verbinding met de natuur. In onze online shop vindt je talloze ideeën voor je tuin. Snuffel naar hartenlust en laat je inspireren!

Fonteinen zorgen voor ontspanning

Fonteinen zijn, met standbeelden en vuurschalen, de populairste tuindecoratie en dat is niet ongegrond. Een waterpartij stimuleert het waarnemingsvermogen op verschillende manieren. Het zachte spetteren werkt rustgevend en stimuleert ontspanning. In de directe nabijheid van een waterpartij profiteer je 's zomers van de aangename koelte, voelt misschien zelfs een mist van fijne waterdruppels op de huid.

Veel fonteinen hebben een stroomaansluiting nodig die de watercirculatie in beweging houdt. Andere modellen werken op zonne-energie. Hier wordt de stroom klimaatneutraal en voordelig geprijsd door een zonnepaneel geleverd. Naast de pomp wordt ook een accu gevoed. Zo stroomt het water ook als de zon niet schijnt. Wanneer je graag tuindecoraties wilt aanschaffen, is het verstandig eerst te bepalen waar je ze neer zou willen zetten. De stijl en grootte van het item moet harmonieus in de omgeving passen. Als de decoratieve elementen een vreemd effect teweeg brengen, missen ze het beoogde effect.

Reusachtig assortiment voor iedereen

Het assortiment tuindecoraties is dermate groot dat ook jij gegarandeerd het geschikte object zult vinden. En of je nou voor modern of klassiek kiest, dat bepaal je lekker helemaal zelf.

Over de stroomvoorziening van je fontein moet je echter wel even nadenken voordat je hem aanschaft. Is de stroomvoorziening via het stroomnet probleemloos mogelijk of vormt een zonnepaneel een zinvol alternatief?

De stabiliteit van de objecten moet in ieder geval geverifieerd worden. Eventueel is een nieuw en solide fundament noodzakelijk. En vooral hoge objecten worden door kinderen al snel als klimrek in gebruik genomen. Als een standbeeld of fontein dan omvalt, kan dat ernstige gevolgen hebben.

Wanneer een grote tuin van decoraties moet worden voorzien, is het zinvol voor meerdere objecten te kiezen. Of daarbij eenzelfde soort figuren moet worden gekozen of dat een bonte veelzijdigheid moet heersen, laten we aan je persoonlijke smaak over.

Kleine tuinen kunnen met behulp van tuindecoraties optisch vergroot worden. Wanneer de objecten slim geplaatst worden trekken ze het oog naar de verte en wekken de indruk dat er oneindig veel ruimte is.

Aangezien je langdurig plezier van je tuindecoratie wilt hebben, moet het materiaal bestand zijn tegen de weersinvloeden. Is de constructie vorstbestendig, kan het ook 's winters buiten blijven staan. Anders ben je verplicht om je tuindecoraties voor het begin van het koude seizoen te verplaatsen en in het voorjaar weer terug te zetten.

FAQ

Moet ik tuindecoratie 's winters weghalen?

Metaal en steen zijn over het algemeen bestand tegen vorst. Fonteinen moeten in ieder geval geleegd worden.

Welke tuindecoraties passen bij mij?

De keuze is helemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak. Je moet er in ieder geval op letten dat de deco harmonieus ingevoegd kan worden en niet als een vreemd object werkt.

Zijn tuindecoraties aan goedkeuring onderworpen?

Op je eigen terrein kun je naar hartenlust decoreren. Alleen wanneer een fontein door grondwater wordt gevoed, heb je eventueel een vergunning nodig. Informeer bij provincie of waterschap.

Naar boven