14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Stijlvol en comfortabel: De strandkorf in eigen tuin

Strandkorven symboliseren, meer dan welk ander tuinmeubel, hoe heerlijk een verblijf buitenshuis kan zijn! Wie graag van elke zomerdag wil genieten, maar bescherming tegen zon en wind nodig heeft, kan een strandkorf aanschaffen en daarmee een rustoord in de tuin of op het terras creëren. Bovendien zorgt de korf voor de nodige privacy. Het klassieke design van een strandkorf in Oostzee-stijl heeft de tand des tijds al tientallen jaren doorstaan. U vindt chique modellen in ons assortiment, die geschikt zijn voor een of twee personen. Informeer naar de typische kenmerken en details van een strandkorf!

Van welk materiaal zijn de standkorven gemaakt?

In het ideale geval worden de comfortabele zitgelegenheden gemaakt van een weerbestendig materiaal dat zijn waarde behoudt. Heel geschikt is een combinatie van hout en PE rotan. Het hout wordt met een oppervlaktebehandeling verzegeld, zodat de basisconstructie perfect tegen weersinvloeden beschermd is. Bij PE rotan (polyethyleen rotan) gaat het om een kunststof, dat bedrieglijk veel op echt rotan lijkt en ideale eigenschappen voor outdoor meubels heeft. Bovendien wordt voor de bespanning en het zitkussen een resistente stof van polyester gebruikt. Binnenin is een onzichtbare folie verwerkt die de korf tegen vocht beschermd. Daardoor is de strandkorf bestand tegen weersinvloeden. Bij heel slecht weer, veel regen of wanneer u de korf langere tijd niet gebruikt, is een hoes aan te bevelen. U vindt hoezen bij ons, die perfect over de korf passen en deze betrouwbaar beschermen.

De functie van een strandkorf

Zitten en liggen is probleemloos mogelijk. Bij een korf die als volledig liggend wordt betiteld, kan de achterkant eenvoudig versteld worden, zodat u een comfortabel liggende positie in kunt nemen. De voetsteunen kunnen uitgetrokken worden. Voor comfort zorgen de zachte kussens en de ergonomisch geplaatste armleuningen. Zijdelingse klaptafels bieden plaats voor drankjes, snacks en leesvoer of mobiel.

Breng uw weekenden in een strandkorf door en ook een vakantie thuis krijgt een heel bijzondere flair! Wat de standplaats betreft, zorgen de wieltjes aan de onderkant voor de nodige mobiliteit. Zo kunt u genieten van uw nieuwe favoriete plekje in de tuin, waar u maar wilt. Optisch zorgen de mooie overtrekken voor een aangename aanblik. Klassieke streepjes- of ruitjesmotieven in maritieme kleuren, of andere nuances, passen perfect bij de stijl van een strandkorf.

Hoe onderhoud ik een strandkorf het beste?

De onderhoudswerkzaamheden zijn gering. De delen van hout en PE rotan zijn gewoon met een vochtige doek schoon te vegen. Hout heeft van tijd tot tijd een likje houtolie of een laagje beits nodig zodat de bescherming tegen het weer intact blijft. Bij wit gelakt hout is een vochtige doek ook voldoende. Een frisse laag beits is pas na vele jaren noodzakelijk. Wanneer u aanvullend een hoes gebruikt, is de outdoor zitplaats beschermd tegen ernstige vervuiling. Beschermd tegen stof en vocht, ook 's winters! De hoezen zijn voorzien van ventilatiesleuven om ophopend vocht en schimmel te voorkomen. Banden zorgen voor een stevige bevestiging.

Online strandkorf aanschaffen - bij blumfeldt natuurlijk!

U vindt prachtige modellen in onze online shop, ideaal geschikt voor eigen tuin, maar ook voor een strandbar of het terras van een café of restaurant. Een snelle bezorging zorgt ervoor, dat u al heel snel van het comfort van uw eigen strandkorf kunt genieten!

Naar boven