14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Tuintafels


Tuintafel aanschaffen

Tuinstoelen zijn onmisbaar in je groene paradijs, maar het is pas echt af en gezellig met een tuintafel, terrastafel of balkontafel. De keuze is enorm en indrukwekkend. Klein of groot, rond of vierkant, er is voor iedereen wel iets. Je bent op zoek naar een tafel die je in kunt klappen? Kies voor de tuintafel die het beste bij je omstandigheden past. Dit geldt ook met betrekking tot de verschillende kleuren en materialen.

Tuintafel - onmisbaar buitenshuis

In de tuin, op het terras of op je balkon, een moderne tafel mag niet ontbreken. Meestal is die zelfs het middelpunt. Hij maakt het buitenbereik huiselijk. Zo kun je dag beginnen met een gezellig ontbijtje op het terras of de dag 's avonds met vrienden afsluiten. De tuintafel is de hele dag bruikbaar. Er is een groot assortiment van verschillende modellen. Let bij de aanschaf op esthetiek, formaat, het gebruik en de kwaliteit.

Tuintafel - verschillende soorten / typen

Als je een tuin-, balkon- of terrastafel wilt kopen, laat onze online shop geen wensen onvervuld. Bij de verschillende modellen, zoals een uitschuifbare of klaptafel, is ook voor jouw smaak de geschikte variant erbij. Laat je inspireren door de online trends.

Uitschuifbare tuintafel

Afhankelijk van het aantal gasten dat je ontvangt of dat je buiten graag feestjes organiseert, kan een uitschuifbare tafel nuttig zijn. Hij is handig omdat hij enerzijds plaatsbesparend is en anderzijds veel gasten kan herbergen. Zoals de naam al verraad kun je de tafel, indien nodig, met enkele handgrepen verlengen. Voor zes personen dient hij minimaal 140 cm lang en 80 cm breed te zijn.

Klaptafel of bijzettafel

Als je weinig ruimte in de tuin, op het terras of op je balkon hebt is naast een vierkant model ook een klapbaar model heel handig, bijvoorbeeld de Burgos Round klaptafel van polyrotan. Als je graag in kleine kring samen zit, kan hij compact en plaatsbesparend blijven. Een klaptafel kun je gemakkelijk opbergen en verplaatsen, bijvoorbeeld naar de camping of naar zee. Zoek je naar een wat duurzamere bergplaats, maar heb je niet veel ruimte, kan ook een kleine bijzettafel al voldoen, zoals de moderne marmeren bistrotafel Patras Lux met driepoot.

Loungemeubels

Steeds meer mensen kiezen voor loungemeubels: Een lage tuintafel wordt hierbij gecombineerd met behaaglijke zitmeubels, zoals fauteuils en luie stoelen. Heel modern is de Theia Table loungetafel van polyrotan met een glazen tafelblad.

Tafels van verschillende materialen

Polyrotan geeft een gevoel van behaaglijkheid. De onderhoudsvriendelijke tafels zijn ongevoelig voor kou en nattigheid. Om hem tegen UV straling te beschermen, dien je hem op de lange termijn op een schaduwrijke of overdekte plaats zetten. Houten tuintafels verspreiden een natuurlijke warmte. Absolute blikvangers zijn bovendien tuintafels van aluminium en glas, zoals de Tenerife. Het lichte, roestvrije en weerbestendige aluminium is ook ideaal wanneer je hem regelmatig wil verplaatsen. Metalen meubels zetten een elegant accent Ze zijn onderhoudsvriendelijk, bestand tegen weersinvloeden en kunnen buitenshuis overwinteren als een passende laklaag ervoor zorgt dat de tuintafel weerbestendig is. Om ervoor te zorgen dat de fraaie glans niet verloren gaat, kun je hem in de herfst en winter het beste op een droge plaats bewaren.

Tuintafel - belangrijke features

Welke tuintafel je kiest is afhankelijk van de beschikbare plaats, waarvoor je hem wilt gebruiken en hoe je je tuin, je terras of je balkon verder ingericht hebt. Het assortiment in onze online shop kenmerkt zich door de robuustheid, stabiliteit, weerbestendigheid en tijdloze designs. Een bijpassende hoes biedt extra bescherming tegen de weersinvloeden. Het is zomer? Er zijn ook luxueuze tafels met ingebouwde drankenkoeler. Bij kou daarentegen, is de verwarmde tafel met infraroodbuis een fantastisch model.

FAQ

Welke afmetingen zijn ideaal?

Bij vier tot zes personen moet de tafel minimaal 150 cm lang en 70 cm breed zijn. Hier kun je aan de lange kant twee stoelen en aan de korte kant een stoel neerzetten. Bij twee personen voldoet een ronde tafel, met een doorsnede van 50 tot 60 cm. Ook ideaal is een vierkante tafel in klein formaat. De perfecte hoogte is 70 cm.

Welke vorm is geschikt?

Moet het een ronde, rechthoekige of vierkante tafel worden? Een ronde of ovale tuintafel maakt het communiceren gemakkelijker. Niemand zit aan het hoofd van de tafel en iedereen heeft een gevoel van saamhorigheid. Hoekige tafels bieden het voordeel dat aan de langere varianten meer personen kunnen zitten.

Welke features zijn praktisch?

Als de tafel gemakkelijk moet kunnen worden verplaatst, is een klaptafel heel geschikt. Krijg je vaak bezoek, kun je voor een uitschuifbare tafel kiezen. Kleine bijzettafels zijn een handige uitbreiding, bijvoorbeeld naast een ligstoel, maar ook als balkontafel doen die het prima.

Naar boven