14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Tuinverlichting


Tuinverlichting bij blumfeldt

Overdag of 's avonds, een optimaal vormgegeven tuin is altijd een plezier. Dit geldt zeker wanneer ze voorzien van de bijpassende buitenverlichting. Daarmee kunt u op zwoele zomernachten nog langer genieten. Daarnaast kan met buitenlampen voor een romantische stemming in het groene paradijs worden gezorgd. Hiervoor staan verschillende mogelijkheden tot uw beschikking. Vervolgens vertellen we u, welke buitenlampen beschikbaar zijn en hoe u daarmee een individueel verlichtingsconcept in uw tuin kunt creëren.

Buitenverlichting heeft verschillende toepassingen

De tuinverlichting is een onmisbaar element, waaraan bij de inrichting van de tuin voldoende aandacht moet worden geschonken. Niet alleen dat u 's avonds nog wat langer buiten kunt blijven zitten, buitenlampen hebben ook nog andere taken:

  • Wat dacht u, bijvoorbeeld, van een betoverend licht op de tuinmuur of lampen die struiken, planten, sculpturen of figuren belichten? Sommige delen van de tuin kunt u extra naar voren halen met een tuinlamp.
  • Er zijn zelfs led kubussen, die uw zithoek een wel heel bijzondere sfeer geven. Ledlampen zijn bovendien een energie-efficiënte oplossing, want daarmee kunt u tot 90% energie besparen. Om uw zithoek te verlichten, zijn warm witte lampen de beste keuze. Voor het verlichten van grote oppervlaktes, kiest u het beste voor vloer- of staande lampen.
  • Tuinfakkels dompelen tuin en terras onder in een betoverende vlammenzee. Tuinfakkels zijn daarnaast uiterst geschikt als decoratie voor een feestje of een romantisch samenzijn.
  • Ook kunt u met milieuvriendelijke lampen op zonne-energie, zowel tuin als vijver onderdompelen is een prachtig licht en een bijzondere sfeer creëren. Het basisprincipe van solar lampen is het praktische gebruik van de zon. Ze maken niet alleen gebruik van gratis zonlicht, maar zorgen daarnaast voor een unieke ambiance. Ze zijn geheel onafhankelijk van een stroomaansluiting en dus heel flexibel inzetbaar. Ze gaan vanzelf aan, zodra het donker wordt, dus u hoeft er verder niets meer aan te doen.
  • Ook bollampen kunnen rondom de vijver worden geplaatst. Drijvende en vijververlichting zet het wateroppervlak optisch fantastisch in scène en creëert met het unieke lichtspel een sfeervolle ambiance.
  • Wanneer u buitenverlichting aanschaft, kunt u daarmee tuinpaden verlichten en zo de veiligheid in het donker verhogen. Hindernissen zijn daardoor gemakkelijker te herkennen.

De toepassingsgebieden zijn bijzonder veelzijdig. Het assortiment biedt voor ieders smaak en behoefte de geschikte verlichting. De keuze hangt af van het beoogde gebruik. Ze kunnen als buitenverlichting of decoratieve verlichting worden ingezet.

Samenvatting tuinverlichting

Met een passende tuinverlichting wordt uw groene oase licht en veilig, zodat het ook na zonsondergang nog mogelijk is gezellig in de tuin te zitten. Maar het zorgt niet alleen voor optimale lichtverhoudingen buiten. Met buitenlampen tovert u ook een gezellige en behaaglijke ambiance in de tuin tevoorschijn en zet u planten of decoratieve items in het spotlight. Als de nabije omgeving donker blijft, wordt dit effect nog versterkt. Lampen op zonne-energie bieden de zuinigste mogelijkheid om een sfeervolle ambiance te creëren. Ze zijn voorzien van zonnecollectoren, die overdag de zonnestralen opnemen, deze in stroom omzetten en als het donker wordt, die aan de lamp afgeven. Ook ideaal zijn buitenlampen met leds, want deze verbruiken, tegenover conventionele gloeilampen, maar een fractie van de stroom. Bovendien gaan ze veel langer mee.

Naar boven