14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Infraroodstralers


Infraroodstralers voor in de tuin

Je wilt het ook 's winters of op koele avonden buiten gezellig hebben? Een infraroodstraler is hier de perfecte oplossing voor. Met een dergelijke verwarming kun je het buitenbereik van je huis, je terras of je tuin, effectief verwarmen en zo profiteren van aangename warmte. Er zijn verschillende soorten straalkachels, die verschillen qua vermogen, energieverbruik en warmteproductie. In deze tekst lees je alles wat je over deze verwarmingen moet weten.

Infrarood-straalkachel, buitenverwarming en gaskachel

Er zijn drie verschillende soorten straalkachels: de infraroodstraler, de buitenverwarming en de gaskachel. Infraroodstralers produceren warmte via infraroodstraling, terwijl buitenverwarmingen op gas of stroom werken en een open vlam produceren. Gaskachels produceren warmte door het verbranden van gas en mogen in geen geval binnenshuis worden gebruikt, daar de uitstoot van CO2 gevaarlijk kan zijn. Voor binnenshuis zijn er elektrische verwarmingen met infraroodfunctie beschikbaar.

Waar je een infraroodstraler voor kunt gebruiken

Een dergelijke straalkachel kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Als je, bijvoorbeeld, graag buiten barbecuet of van de frisse lucht geniet, kan de infraroodstraler een aangename warmte produceren en ervoor zorgen dat de koele avonden je niet deren. Infraroodstralers kunnen ook binnenshuis worden gebruikt en zijn zelfs ideaal voor het verwarmen van een serre, atelier of garage.

Infraroodstraler kopen - wetenswaardigheden & keuzehulp

Als je een dergelijke straalkachel wilt aanschaffen, moet je eerst bedenken welk soort je eigenlijk nodig hebt. Infraroodstralers zijn ideaal voor het verwarmen van ruimtes binnenshuis, terwijl gaskachels beter voor buiten zijn. Buitenverwarmingen zijn uiteraard ook voor buiten bedacht, maar zijn vaak minder krachtig dan gaskachels. Bedenk dus met welk doel je de verwarming wilt aanschaffen en welk vermogen je nodig hebt. Bij grotere oppervlaktes zul je voor een model met een groot vermogen moeten kiezen. Vergelijk bovendien het energieverbruik, de veiligheid en de prijs van de verschillende apparaten, om het voor jou geschikte model te vinden.

FAQ

Hoe veilig zijn straalkachels?

Straalkachels zijn veilig, zolang ze correct worden gebruikt en over de juiste certificering beschikken.

Hoeveel energie verbruikt een dergelijk apparaat?

Het stroomverbruik van een straalkachel hangt van het soort en diens vermogen af. Infraroodstralers verbruiken meestal minder stroom dan gaskachels. Het is uiteraard van belang te bedenken dat het stroomverbruik ook van de bedrijfsduur en de instellingen van de straalkachel afhangt.

Hoe lang gaat een straalkachel mee?

De levensduur van een straalkachel hangt van de kwaliteit van het apparaat en het gebruik (frequentie en intensiteit) af. In de regel gaan straalkachels minstens een paar jaar mee, zolang ze goed worden onderhouden en verzorgd.

Kan ik een infraroodstraler ook binnenshuis gebruiken?

Ja, een infraroodverwarming kan ook in gesloten ruimtes worden ingezet. Gaskachels mogen uitsluitend in goed geventileerde ruimtes worden gebruikt, maar liever nog alleen buitenshuis omdat ze koolmonoxide kunnen produceren.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn straalkachel zolang mogelijk mee gaat?

Om de levensduur van je straalkachel te verlengen moet je hem regelmatig reinigen en onderhouden. Zorg ervoor dat de kachel uitgeschakeld en afgekoeld is voordat je hem schoonmaakt. Gebruik geen agressieve middelen, maar reinig je model gewoon met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Controleer ook regelmatig de gas- en stroomvoorziening en ga na of het apparaat niet beschadigd is.

Naar boven