14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Halterstangen kopen - powerlifting gemakkelijk gemaakt

Halterstangen zijn het centrum van de gewichtstraining en essentieel bij powerlifting. Trekken, stoten en verplaatsen, deadfits, Farmer's Walk of barbell-roeien - intensieve krachttraining heeft gewoon halterstangen en passende gewichten nodig.

Onze store biedt daarvoor niet alleen Olympische halterstangen aan, maar curl-halterstangen met kronkelvorm, kleinere halterstangen voor perfect gebruik in huis, speciale halterstangen voor speciale halterstangen oefeningen en dat allemaal met de betrouwbaarheid van systemen met halterstangen.

Halterstangen en hun plek bij powerlifting - intensieve krachttraining voor gevorderden en aanvangers

Voor halterstangen gelden dezelfde regels als voor andere vrije gewichten: anders dan bij de apparatentraining is er geen door de machine voorgeschreven gewichtsverloop. Dat maakt de training inspannender, intensiever en er worden bij iedere oefening vooral veel meer spiergroepen betrokken. Op de bank of vrijstaand bij kniebuigen - een halterstang vereist niet alleen kracht, maar ook coördinatie.

Halterstang oefeningen zijn niet voor niets klassiekers en highlights bij gewichtstraining. Tot de oefeningen behoren bankdrukken, powerliften, trekken en stoten, maar ook oefeningen uit de functionele training zoals Jumping Jacks met barbells. Met zware halterschijven of compleet zonder gewicht, halterstang training is altijd een uitdaging, want het gewicht heeft geen centraal zwaartepunt, maar twee aan de zijkanten af te stemmen zwaartepunten. Voor de Olympische halterstangen met een (gestandaardiseerd) eigen gewicht van 20 kilogram geldt dat ook zonder halterschijven.

Dat is vooral bij oefeningen zoals bankdrukken, schouderdrukken, kniebuigen en deadlifts relevant, omdat de gewichtscompensatie door het lichaam voor een bijzonder omvangrijke belasting voor de spieren zorgt. Correctie uitvoering is natuurlijk een vereiste, sterkt zo ook altijd coördinatieve spiergroepen, benen en core.

Een modulair systeem voor een complete workout

Onze store biedt een grote keuze uit halterstangen die ieder trainingsprogramma individueel en ergonomisch verrijkt. Dankzij gestandaardiseerde opzetafmetingen (50 mm voor Olympische halterstangen en de kleinere 30 mm diameter passend bij lange en korte halters) zijn de halterstangen perfect geschikt voor passende gewichtsschijven. Bij de top dragen Olympische halterstangen probleemloos meerdere honderd kilo's.

Speciale haltervormen of een halterstang-set zijn er in onze shop natuurlijk ook. De gespecialiseerde vormen zorgen zo voor een betere grip bij curls of bij powerlifting. Daardoor biedt onze store voor iedere denkbare oefening de perfecte halterstang. Zo zijn er noch bij het gewenste gewicht, noch bij de vorm, de afwerking of kwaliteit compromissen.

Ook al was professionele halterstang training lange tijd een domein van de sportschool: ons aanbod maakt het gemakkelijk ook thuis met halterstangen en gewichten te trainen. Juist de kleinere, lichte stangen zijn ook voor aanvangers en kinderen geschikt en bieden in de huiselijke sportschool professionele voorwaarden.

Meer kracht en meer prestatie - halterstangen kopen en professioneel trainen

Efficiënte krachttraining, dynamische powerlifting en een atletisch gespierde lichaamsbouw hebben de juiste fitnessapparaten nodig. En geen apparaat is zo synoniem voor krachttraining als de halterstang. De veelvoud aan oefeningen die met halterstangen uitgevoerd kunnen worden, staat zelfs een omvangrijke workout zonder bank toe, waarmee het hele lichaam efficiënt en vol afwisseling getraind kan worden.

Met onze keuze uit verschillende halterstangen vinden zowel professionele sportscholen alsook aanvangers op zoek naar het perfecte apparaat voor de home workout de optimale halterstangen voor hun behoeften.

Naar boven