Hoeslakens

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 2
37 Resultaten voor "Hoeslakens"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 2
Hoeslakens

Hoeslaken kopen: hier komt het op aan

Een hoeslaken is met het matras de basis voor een goede nachtrust. Is het te groot of van onaangenaam materiaal gemaakt dan slaap je niet goed. Daarom moet je er altijd op letten dat de grootte van het laken optimaal op je matras past en dat de stof zo huidvriendelijk mogelijk is. Hier krijg je een overzicht van de gangbare formaten en leer je welke criteria een belangrijke rol spelen.

Welke formaten zijn beschikbaar?

Hoeslakens zijn zowel voor eenpersoonsbedden als voor tweepersoonsbedden verkrijgbaar. Het standaard formaat voor eenpersoonsbedden is het hoeslaken van 90 x 200 cm. Voor smallere tweepersoonsbedden is 140 x 200 geschikt terwijl het hoeslaken van 180 x 200 als standaard voor een normale echtelijke sponde geldt. Daarnaast zijn voor tweepersoonsbedden nog de afmetingen 160 x 200 en 190 x 220 beschikbaar. De laatste is voor king size bedden bedoeld.

Belangrijke informatie: Normaal gesproken passen dergelijke hoeslakens bij een matrashoogte van 25 tot 30 cm. Als je een hoger matras hebt, moet je goed op de juiste afmetingen letten. Als het hoeslaken niet goed zit, kan het gemakkelijk losschieten.

Waar heb ik een hoeslaken voor nodig?

Een hoeslaken is voorzien van een elastieke rand waardoor het gemakkelijk over het matras kan worden getrokken waar het, bij een geschikt formaat, optimaal blijft zitten. Het ingenaaide elastiek kan zich rondom het laken bevinden of alleen in de vier hoeken. Een rondom aanwezige elastieke band heeft het voordeel dat het voor een goede spanning in alle richtingen zorgt. Door elastiek dat zich alleen in de vier hoeken bevindt kunnen gemakkelijk plooien ontstaan.

Het hoeslaken dient allereerst ter bescherming van het matras. Het beschermt het ligvlak tegen vuil, lichaamsvocht, schimmel, mijten en ziekteverwekkers.

Hoeslakens kopen: de belangrijkste criteria in zicht

Wil je rustig kunnen slapen, dan is het verstandig om bij de aanschaf van een hoeslaken op de juiste afmetingen en geïntegreerde elastiek te letten. Lig je in een eenpersoons- of tweepersoonsbed? Dat het hoeslaken van 90 x 200 alleen voor eenpersoonsbedden is spreekt vanzelf.

Daarnaast vormt het kwalitatief hoogwaardige materiaal een doorslaggevend koopcriterium want het beïnvloedt het gevoel van warmte en zweetproductie tijdens je slaap. Er zijn hoeslakens van katoen, satijn en microvezels. Jersey katoen heeft bewezen vormvast en rekbaar te zijn.

FAQ

Van welk materiaal zijn hoeslakens gemaakt?

Het meest gebruikte materiaal is katoen omdat het op hoge temperatuur kan worden gewassen en goed vocht opneemt. Jersey is ook katoen, maar met meer stretch. Zachter en gladder zijn hoeslakens van perkal. Dit robuuste katoenen weefsel voelt buitengewoon aangenaam aan.

Voor welke matrassen zijn hoeslakens geschikt?

Hoeslakens passen op binnenvering- en schuimmatrassen. Dankzij de elastische hoeken is een hoeslaken gemakkelijk op het matras aan te brengen. Met een boxspring of boxspringmatras harmoniëren dergelijke hoeslakens niet.

Zijn er ook topper hoeslakens?

Standaard modellen zijn niet geschikt want een topper is normaal gesproken niet hoger dan 10 tot 12 centimeter en dat zou onherroepelijk losse plooien veroorzaken. Er zijn echter ook katoenen topper lakens die perfect afgestemd zijn op een topper of boxspringmatras.
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren