Metaaldetector

kiezen
Sorteer op
16 Resultaten voor "Metaaldetector"
Filter en sorteer
Metaaldetector

Metaaldetector voordelig online kopen

Met de metaaldetector erop uittrekken is voor velen een geliefde hobby. Wat niet mag ontbreken is een detector met hoogwaardige zoekspoel. Je kunt beter een kwalitatieve metaaldetector kopen want die maakt het schatgraven succesvoller. Lees hier wat hoogwaardige apparaten kenmerkt, wat er precies bij komt kijken en waarvoor je ze kunt gebruiken.

Metalen spoel - wetenswaardigheden

Je kent de schatzoeker wellicht van de stranden aan de Noordzee als ze met hun detector naar verborgen voorwerpen zoeken. Met dit apparaat kun je naar schatten zoeken, naar metalen zoals goud, ijzer of brons zoeken, munten of andere verloren waardevolle voorwerpen zoals sieraden opsporen. Ook leidingen en buizen kan je daarmee lokaliseren. Dit gebeurt door het uitzenden van elektromagnetische frequenties door de zoekspoel die door de metalen objecten gereflecteerd worden. Bij het metaalzoekapparaat herken je aan de hand van akoestische of optische signalen dat een object gevonden werd. Praktisch zijn bovendien zoekapparaten met een koptelefoonaansluiting. Zo worden anderen niet door de pieptoon gestoord.

Metaaldetector - verschillende soorten en features

Het apparaat moet nauwkeurig en sterk positiebepalend zijn en over een goede detectiediepte beschikken. Als het magnetisch veld van de spoel ver reikt, wordt een groter zoekgebied afgedekt. De verschillende instellingsmogelijkheden zijn net zo bepalend. Hetzelfde geldt voor het gewicht. Op deze criteria werd bij de producten in de webshop gelet. Hier kun je jouw metaaldetector kopen en voorkom je dat je geen plezier meer aan je hobby beleeft. Het dieptebereik (detectiediepte) toont tot welke diepte voorwerpen ontdekt kunnen worden. Een goede detector kan de metalen voorwerpen vele meters diep lokaliseren en dit op verschillende plekken:

 • aardbodem
 • muren
 • water

De Angkor metaaldetector bijvoorbeeld is tot 40 meter diepte waterdicht en daardoor niet alleen geschikt voor zoeken op het land, maar ook onder water.

Top features van metaaldetectors - welke zal het zijn?

 • Waterdichtheid
 • Ergonomisch design
 • Gering gewicht
 • Hoog draagcomfort
 • Hoog draagcomfort
 • Instelbare gevoeligheid, bijvoorbeeld met betrekking tot de grootte en het gewicht van de metalen objecten
 • Discriminatie (metaalsoort)
 • Zeer gevoelige zoekspoel
 • Nauwkeurige plaatsbepaling
 • Eenvoudig in gebruik met draaiknoppen
 • In hoogte verstelbare armleuningen voor een individuele aanpassing
 • In lengte verstelbare stangen

Deze features bieden je de metaalzoekapparaten in de webshop. Kies welke bij jou past. Een digitale detector beschikt over een LCD-display. Daardoor ervaar je hoe diep het voorwerp verborgen is en waaruit het bestaat. Naargelang model kun je verschillende soorten informatie aflezen. De detector is ook voor kinderen een ideale mogelijkheid enthousiast te worden om in de natuur te zijn. Let erop dat het zoekapparaat over een gering gewicht en een in hoogte verstelbare stang beschikt. Met een pinpointer kun je het gevonden voorwerp nog beter lokaliseren.

Metaaldetector FAQ

Wat is een metaaldetector?

De detector spoort alle metalen op, bijvoorbeeld in de grond, bij waterdichte apparaten ook onder water. Let bij de aanschaf op de maximale zoekdiepte. Het is bovendien van voordeel als je kunt aflezen om wat voor soort metaal het vermoedelijk gaat.

Waar kun je de detector gebruiken?

Met het apparaat kun je op het land en deels onder water naar schatten zoeken. In het laatste geval is de zoekspoel waterdicht. Van voordeel is een verstelbare lengte zodat je het metaalzoekapparaat aan de lichaamslengte aanpassen kunt.

Waar moet ik bij de aanschaf op letten?

Belangrijke koopcriteria zijn onder andere het dieptebereik, de gevoeligheid bij kleine voorwerpen, de grootte van de zoekspoel, instellingsmogelijkheden en het gewicht van de detector.

Wat kun je met de metalen spoel vinden?

Met de detector kun je verschillende soorten metaal opsporen, bijvoorbeeld goud, zilver, brons, koper of ijzer en daardoor munten, sieraden en dergelijke vinden. De geïntegreerde discriminatie knop maakt onderscheid tussen ijzer en niet-ijzer. Dat is zinvol als je bijvoorbeeld niet wilt dat schroeven of spijkers worden weergegeven.
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren