14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Magnetrons voordelig online kopen

De magnetron is een in de keuken veel voorkomend apparaat dat vaak voor het opwarmen en ontdooien van gerechten en dranken wordt gebruikt. De straling verwarmt de watermoleculen zodat de gerechten in enkele minuten gebruiksklaar zijn. Om het apparaat succesvol te gebruiken zijn er enkele punten om bij het gebruik en bij de inbouw van de magnetron op te letten.

Verschillende soorten magnetrons

Voor jou als consument zijn vooral drie soorten magnetrons interessant: de standaard magnetron is een eenvoudig apparaat dat je alleen voor het verwarmen en ontdooien kunt gebruiken. Deze magnetron is klein, voordelig en neemt weinig ruimte in de woning in beslag.

Een magnetron met oven vergroot de gebruiksmogelijkheden behoorlijk, omdat je met dit apparaat smaakvol eten kunt bereiden wat met normale magnetrons niet mogelijk is. Een inbouw magnetron laat zich ruimtebesparend in de keuken onderbrengen en past zich perfect aan het design van de keuken aan. Vaak worden magnetrons met een complete inbouwset aangeboden. Je bespaart tijd als je niet eerst alle aparte delen bij elkaar moet zoeken.

Hoe gebruik je een magnetron het beste?

Voordat je het apparaat aanzet, moet je eerst de gebruiksaanwijzing in acht nemen. Aan de binnenkant van het apparaat bevindt zich een glazen plaat die tijdens het gebruik draait. Het voedsel plaats je in een voor magnetrons geschikte schaal. Je mag in geen enkel geval een metalen voorwerp in de schaal leggen, omdat dit tot brand kan leiden. Verpakkingen van aluminium kunnen worden gebruikt als je de aanwijzingen volgt. Tijdens het verwarmen van het gerecht altijd weer omroeren. Zo verdeelt de warmte zich gelijkmatig. Als het gaat om een soep of een ander gerecht met hoog watergehalte, is het zinvol het af te dekken. Daardoor is het gemakkelijker achter de magnetron te reinigen.

Wil je een gerecht ontdooien, kies de passende instelling. Bij voedsel met een hoog watergehalte is een laag aantal watt voldoende. Na het opwarmen moet je het gerecht nog even laten staan. Bij het eruit nemen is voorzichtigheid geboden, want er ontstaat veel warmte en stoom.

Welke magnetron

Indien de magnetron klein en ruimtebesparend moet zijn, vind je een grote keuze aan geschikte apparaten die in de eerste plaats voor het ontdooien en opwarmen van gerechten geschikt zijn. Een inbouw magnetron is de beste keuze voor jou als je een geschikte keuken hebt waarin je het apparaat integreren kunt. Een magnetron met oven vervangt in kleine woningen zelfs het fornuis indien je alleen kleine gerechten wilt bereiden.

Magnetron FAQ

Hoe hoog moet het vermogen van magnetrons zijn?

Een vermogen tussen 700 en 800 watt is in de regel voldoende, meer dan 1000 watt is zelden noodzakelijk. Let erop dat het vermogen in kleine stappen kan worden ingesteld en dat een ontdooifunctie voorhanden is.

Welke materialen zijn voor de magnetron geschikt?

Het beste zijn schalen van keramiek, glas, kunststof of porselein. De straling doordringt deze materialen probleemloos. Je moet absoluut geen metaal gebruiken.

Hoe kan ik een magnetron schoonmaken?

Het beste plaats je een schotel met water en azijn aan de binnenkant en laat het apparaat een paar minuten lopen. Na het afkoelen het apparaat met een vochtig doekje schoonmaken.
Naar boven