14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Gezonder leven met sport

Voor diegene die gezond wil leven en het alledaagse leven op evenwichtige wijze wil beheersen, horen sport en fitness bij het leven. Wie naast het werk geen tijd heeft om regelmatig de sportschool te bezoeken, hoeft niet te wanhopen. Kracht- en cardio training kan ook heel ontspannen thuis worden gedaan!

Zodat sport ook in je agenda past

Om iets goed voor jezelf en je lichaam te doen zijn niet meer dan 30 minuten sport per dag nodig - en je lichaam zal je dankbaar zijn. In het dagelijkse leven leidt dit tot meer energie en statistisch gezien neemt de levensverwachting gemiddeld met een paar jaar toe. Geen tijd voor sport omdat de luie stoel roept? Vergeet dan niet dat met een sportieve aanpassing de productiviteit toeneemt! Ook kan het innerlijke luie varken bij de neus worden genomen door de fitnessapparatuur direct in huis te halen waardoor de rit naar de sportschool al niet meer nodig is. Dan heb je al meteen geen excuses meer om niet aan sport te doen en staat niets je meer in de weg om je sportieve doelen consequent te bereiken. Een aanvullend voordeel van je eigen fitnessapparatuur zijn de kosten - je hebt je investering er relatief snel weer uit door de kosten van een maandelijks abonnement te besparen.

Ruime keuze voor individuele trainingsplannen

Voordat je echter aan de slag kunt gaan moet je beslissen waarmee je van start wilt gaan. Daarom moet je je eerst afvragen wat je graag van je lichaam wil maken. Moet de focus op krachttraining liggen of moeten meerdere spieren tegelijk worden getraind via een functionele training? Of toch maar liever cardio training? Natuurlijk kan er ook naar wens gemixt worden, uiteraard is een goede combinatie van kracht- en cardio training het beste. Over het algemeen is het van belang dat je weet hoe de verschillende oefeningen moeten worden uitgevoerd, om de gezondheid niet in gevaar te brengen. Hiervoor zijn talloze blogs en handleidingen te vinden, die alle belangrijke informatie bevatten. Om de beslissing te vereenvoudigen, geven we hier een overzicht van de verschillende opties.

Krachttraining voor het versterken van lichaam en ziel

Krachttraining kan perfect 's avonds voor de televisie worden gedaan. Het eigenlijke doel daarbij is om de spiermassa te vergroten met behulp van oefeningen zonder apparatuur of met ondersteuning van krachttoestellen. Wie wat plaats in de woning of zelfs een fitnessruimte of garage heeft, heeft het met een krachtstation helemaal voor elkaar. Er zijn ontelbare oefeningen die perfect thuis te doen zijn, om alle belangrijke spiergroepen alleen met dit apparaat te trainen. Geen kans dat het sporten saai wordt! Wanneer je dit apparaat te groot vindt, kan ook met een maatje kleiner genoegen nemen. Halters zijn dan, bijvoorbeeld, een heel goede manier om arm- en rugspieren te versterken.

Functionele training is trendy

Functionele training is een geweldige manier van trainen om meerdere gewrichten en spiergroepen tegelijk te trainen. Hiervoor worden, bijvoorbeeld, springtouwen, weerstandsbanden of een balance trainer ingezet. Een medicine ball is ook een gewaardeerde trainingspartner, omdat behalve de spieren ook de balans en de flexibiliteit worden verbeterd. De oefeningen zijn gericht op individuele probleemzones. Wie tegelijkertijd ook de conditie wil verbeteren, kiest voor een fitness trampoline. Niet te verwisselen met een trampoline voor kinderen, die je in de tuin zet. Deze trampolines zijn kleiner en passen prima in elke woonruimte. Hiermee worden niet alleen de benen, maar het hele lichaam getraind, omdat spieren en het evenwichtsgevoel samenwerken. Zo wordt sporten leuk!

Indoor cardio training

Lieve cardio training dan krachtsport? Als je de motivatie niet op kunt brengen om door weer en wind in het park te joggen, grijp je liever naar een loopband. Beginner of professional - een loopband is geschikt voor iedereen die zijn conditie wil verbeteren. Ook een crosstrainer biedt een gewrichtsbeschermende en efficiënte training voor het hele lichaam en vormt de perfecte balans voor mensen met zittende beroepen. Ook hier is geen reden voor uitstel meer, want iedereen vindt twee avonden per week wel tijd om 30 minuten op het nieuwe sporttoestel te gaan zitten.

Optimale fitnessaccessoires & de juiste sportkleding is een MUST

Als je van start gaat mogen de juiste accessoires niet ontbreken. Wie, bijvoorbeeld, in harmonie met zijn lichaam wil leven, kiest voor yoga - een goede yogamat mag dan natuurlijk niet ontbreken. Voor beginners en professionals geldt in gelijke mate dat afhankelijk van de sport, alles begint met de geschikte kleding voordat men zich op het trainingstoestel stort. Compressiebroek of sporttas, bij ons vindt je verschillende uitvoeringen voor elk actief hart.

Met het juiste sporttoestel kun je eigenlijk aan de slag met de bijbehorende oefeningen en programma's om alles uit je lichaam te halen en een gezond en lang leven te leven.

Naar boven