Pads, stoffering & kussens

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 4
70 Resultaten voor "Pads, stoffering & kussens"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 4
Pads, stoffering & kussens

Comfortabel en optisch aantrekkelijk: Pads waarderen elk zitmeubel op

In de tuin, op het terras of op je balkon: Een stoelkussen maakt elk outdoor zitmeubel comfortabel De stoffering is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, uitvoeringen, materialen en designs. Ze zorgen niet alleen voor een uitstekend zitcomfort. Ook optisch weten hoogwaardige pads te overtuigen. Voor bijna elk zitmeubel vindt je in onze online shop het bijpassende kussen.

Tuinkussens voor elk doeleinde

Stoelen met een hoge rug hebben kussens met een lange rug nodig. De van nature comfortabele fauteuils worden geleverd met een enkel kussen. De afmetingen van elk kussen moeten zo nauwkeurig mogelijk op het buitenmeubel worden afgestemd. Als het kussen te groot is, zit het niet stabiel in de stoel. Te kleine kussen zien er niet alleen uit alsof ze niet op hun plaats zijn, maar laten zich onder bepaalde omstandigheden niet eens vastzetten.

Sommige pads worden met elastische banden of koorden vastgezet. Anderen beschikken aan de achterkant over een insteek voor de rugleuning. Deze variant is heel eenvoudig te plaatsen en te verwijderen.

De dikke stoffering en de stabiliteit ervan beslist over het zitcomfort. Hoogwaardig schuim geldt als veerkrachtig en duurzaam. Overtrekken moeten resistent, onderhoudsvriendelijk en UV bestendig zijn. Polyester voldoet aan al deze eisen. Bijzonder comfortabele kussens voor stoelen met hoge leuningen, beschikken daarnaast over een hoofdkussen, dat je eraf kunt halen als je het niet gebruikt.

Kussens voor tuinbanken en paletmeubels ronden het assortiment af. Klassiek of modern: Dankzij het reusachtige assortiment kleuren en patronen zijn kussens voor fauteuils, stoelen en banken harmonisch aan iedere omgeving aan te passen.

Pads, stoffering & kussens - de afmetingen zijn doorslaggevend

Besteed de nodige aandacht aan het bepalen van de afmetingen van je kussens. Passen ze niet, dan vervullen ze hun functie niet of in ieder geval niet voldoende. Polyester is bijzonder robuust en bestand tegen vocht. Katoen ademt en zorgt bij warm weer voor een aangenaam zitcomfort. Als het gaat om weerbestendigheid en duurzaamheid blijft katoen helaas wat achter polyester.

Dikke pads en kussens moeten verwijdert worden, voordat de stoelen opgestapeld kunnen worden. Kies je voor een dunnere variant, zijn je stoelen ook met kussens plaatsbesparend op te bergen.

Zijn de zitmeubels langdurig buiten en worden alleen de kussens droog opgeborgen, moeten ze gemakkelijk weg te nemen zijn. Als je telkens koordjes uit de knoop moet halen is dat niet lastig maar ook tijdrovend. Elastische banden of een insteek voor de rugleuning nemen je dit werk uit handen.

Tuinkussens kopen - welke zijn juist?

Als de tuinkussens probleemloos een onweersbui moeten doorstaan, is polyester aan te raden als stof voor het overtrek. Ook bij een sterkere belasting geldt polyester als eerste keuze. Als je 's zomers nogal last hebt van zweet, zul je een katoenen overtrek of een gemengd weefsel als aangenaam bestempelen.

Een dikke stoffering zorgt voor een groter comfort. Plaatsbesparend opbergen gaat daarentegen beter met dunnere stoffering. Afneembare overtrekken maken het mogelijk om ze, conform de instructies in de wasmachine te wassen.

FAQ

Welke stof is geschikt voor tuinkussens?

Polyester is weerbestendig, water- en vuilafstotend en lichtecht. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen. Belangrijk voor mensen met allergieën: pollen kunnen niet in het materiaal dringen.

Kun je tuinkussens in de wasmachine wassen?

Als de overtrekken eraf kunnen worden gehaald, laten de meesten zich probleemloos in de machine wassen. Let wel op de onderhoudsinstructies van de fabrikant.

Is het zinvol om pads te impregneren?

Als je pads nieuw aangeschaft hebt of na het wassen met impregneerspray behandelt voorkom je dat ze vies worden.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren