Elektrisch deken

kiezen
Sorteer op
 • Pagina 1 / 4
75 Resultaten voor "Elektrisch deken"
Filter en sorteer
 • Pagina 1 / 4
Elektrisch deken

Elektrische dekens & warmtekussens

Elektrische dekens en warmtekussens zorgen niet alleen in het koude seizoen voor weldadige warmte, maar ook als je gezondheidsproblemen hebt zoals rugklachten. Anders dan bij een kruik, die met water wordt gevuld, koelen ze niet af, maar geven net zolang warmte als je nodig hebt. Lees hier wat de kenmerken van dergelijke producten zijn, hoe ze functioneren, wat voor uitvoeringen er zijn en welke functies ze hebben.

Elektrische deken - de voordelen

Vooral wanneer het buiten wat kouder wordt is een elektrische deken heel welkom. Ze biedt, net als een warmtekussen, binnen de kortste tijd een weldadige warmte. Veel mensen leggen ze voor het slapen gaan in bed. De deken is echter niet alleen 's winters nuttig. Ze is ook ideaal voor mensen die het snel koud hebben en ook zinvol wanneer u de volgende klachten of aandoeningen heeft:

 • Nek- en rugklachten
 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Artrose
 • Reuma
 • Fibromyalgie

Een elektrische deken is een alternatief voor pijnverlichtende medicijnen of zalf want ze verwarmen de spieren en herstellen daardoor de bewegingsvrijheid. De diep indringende warmte van de deken stimuleert de doorbloeding, zorgt voor ontspanning en maakt verkrampte spieren los.

Elektrische dekens voorzien het hele lichaam van warmte, terwijl een warmtekussen eerder geschikt is voor het specifiek behandelen van kleinere zones. Een elektrisch kussen is bijvoorbeeld ideaal voor de voeten. Een elektrische deken beschikt over geïntegreerde kabels die door warm worden door stroom. Deze warmte wordt naar buiten afgegeven. Het vermogen tot opwarmen is gering met 100 tot 150 watt. Het energieverbruik valt bij een deken aanzienlijk lager uit, dan wanneer de gehele ruimte moet worden verwarmd.

Elektrische deken aanschaffen - de verschillende soorten en features

Dankzij de bijzondere en ademende stoffen, zoals zacht micropluche, is de warmtedeken heerlijk aaibaar. Je kunt hem met een afstandsbediening gebruiken en de warmte individueel aanpassen. Kies tussen verschillende vermogensstanden. Moderne elektrische dekens zijn voorzien van de laatste technologie en bieden veel features, zoals:

 • Gewenste temperatuur dankzij drie verschillende warmtestanden
 • Timer, bijvoorbeeld 1 tot 12 uur
 • Veiligheid dankzij oververhittingsbescherming en automatische uitschakeling
 • Verlichte indicator
 • Afneembaar bedieningspaneel
 • Hygiënisch: machinewasbaar

Er zijn zelfs handige, comfortabele en superzachte warmtedekens met mouwen

Elektrische deken of warmtekussen aanschaffen - wat past bij mij?

Er zijn verschillende elektrische dekens. Let bij de koop op de juiste grootte. Moet het XL of XXL zijn? Met afmetingen van 2 x 1,80 meter kun je het ook met zijn tweeën gezellig, warm en comfortabel hebben onder de royale XXL Klarstein Dr. Watson deken. De Comfort & Style warmtedeken Dr. Watson is 1,80 x 1,30 meter groot. Of heb je liever een kleiner formaat, alleen om je voeten te warmen? De artikelen hebben tot zes warmtestanden. Elektrische dekens, waarbij je de temperatuur kunt aanpassen en die over een oververhittingsbescherming en automatische uitschakeling beschikken, zijn aanzienlijk hoogwaardiger dan eenvoudige modellen. Met een timer kun je bovendien zelf bepalen wanneer de deken zich uit moet schakelen.

FAQ

Waarom een elektrische deken of warmtekussen aanschaffen?

Veel mensen hebben het nou eenmaal graag lekker warm in het koude seizoen. In bed of op de bank, een elektrische deken zorgt daarvoor. Daarnaast zijn ze geschikt voor verschillende gezondheidsklachten, zoals rugklachten of artrose, maar ook voor een doelgerichte warmtebehandeling.

Hoe werkt een elektrische deken?

Een elektrische deken werkt op stroom, maar verbruikt aanzienlijk minder energie dan wanneer je de verwarming hoger draait. Ze worden in verschillende formaten aangeboden en zijn, dankzij de ingebouwde veiligheidsfuncties, zoals een oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling, heel veilig in gebruik. Je kunt de stroomaansluiting verwijderen en de deken gewoon in de wasmachine doen.

Voor wie is een elektrische deken of warmtekussen geschikt?

De deken zorgt het hele jaar door voor warmte. Ze zijn geschikt voor mensen die het snel koud hebben of specifieke lichaamszones met warmte willen behandelen. Beiden zijn binnen een paar minuten opgewarmd.
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren