14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Schutting voordelig online kopen

Veel mensen hebben de behoefte om zich tegen ongewenste inkijk van de buren te beschermen. Daarom worden balkons, terrassen en de tuin vaak van een schutting voorzien. Het zicht over het gazon wordt door een hoge heg geblokkeerd. Wij vertellen je welke andere opties er zijn.

Verschillende modellen schuttingen

Luifels, rietmatten, zonneschermen en houten panelen zorgen voor privacy. Als je balkon aan dat van de buren grenst, is de inkijk vanaf de zijkant te beperken met luifels van robuuste materialen, zoals linnen. De begrenzing van balkons is met een luifel kleurrijk of helemaal ondoorzichtig vorm te geven, als de railing niet gesloten is. Ook geschikt voor dit doel zijn rietmatten, die kunnen worden aangepast aan de hoogte van de railing.

Om je terras af te schermen is de beplanting met snel groeiende bamboe een idee. Bij een overdekt terras zijn luifels aan steunpalen te bevestigen, zodat inkijk van de zijkant beperkt wordt. Ook houten panelen zorgen ervoor dat je privé leven ongestoord door kan gaan. Hier moet je bepalen of je ze tussen twee palen bevestigd of vrijstaand in de bodem verankerd.

Zonneschermen zorgen meestal voor schaduw op het terras of voor privacy in de tuin. Ze helpen ook tegen nieuwsgierige blikken wanneer je een gebouw met meerdere verdiepingen vlakbij hebt staan. In ieder geval wordt het zicht vanaf de hogere etages beperkt. Bovendien zijn ze zo aan een huis of overdekt terras te bevestigen, dat je ze ook snel weer weg kunt halen.

Welke is de juiste?

Kleine oppervlaktes zijn met een markies of zonnedoek af te schermen. Om een terras volledig tegen inkijk te beschermen is een hekwerk, heg of houten paneel de perfecte keuze. Wanneer het alleen om de zijkanten gaat, is een begroeide pergola geschikt, die op natuurlijke wijze de inkijk blokkeert.

Hetzelfde geldt voor de railing van balkons. Wil je een stabiele omheining, dan is op maat gemaakt latwerk een goede manier om open zijkanten af te sluiten. Een balkonrailing kan met een luifel worden aangekleed wanneer je kinderen in huis hebt. Rieten matten beschermen weliswaar tegen nieuwsgierige buren, maar het natuurlijke materiaal nodigt ook uit ermee te spelen zodat individuele rietstengels afbreken.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een schutting?

Om te bepalen welke schutting het beste is, moet je allereerst bedenken in welke mate de schutting belast wordt. Voor terrassen zijn stabiele elementen eerder geschikt. Voor kleine balkons voldoen luifels of rieten matten.

Denk ook aan het geluidsniveau bij sterke wind wanneer luifels of schermen tegen de zon zijn geïnstalleerd. Sterke zonnestralen zorgen er bovendien voor dat de kleur snel verbleekt.

Schutting FAQ

Hoe hoog mag een hekwerk zijn als het als schutting moet dienen?

Dit kan per streek verschillen. Over het algemeen is 1,80 meter als maximale hoogte van een schutting of hek vastgelegd.

Welke schutting is bijzonder voordelig?

Wanneer je een voordelige afscherming wilt aanschaffen zijn rieten matten aan te bevelen. Deze zijn bovendien op de noodzakelijke hoogte en breedte te snijden. De optiek hiervan wordt echter relatief snel beïnvloed door het weer.

Hoe kan ik een terras helemaal tegen inkijk beschermen?

Duurzaam en optisch prima geschikt zijn stabiele houten panelen, die het terras omringen. Open randjes kunnen met klimplanten worden aangekleed. Een gesloten hekwerk is prima voor een overdekt terras, zoals een wintertuin.
Naar boven