Biertapinstallatie

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 5
87 Resultaten voor "Biertapinstallatie"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 5
Biertapinstallatie

Tapinstallatie & Bierbrouwset - perfect voor de DHZ brouwer

Voor een koele verfrissing na het werk, als highlight op een feestje of gewoon om zelf eens te proberen bier te brouwen: Met een eigen biertapinstallatie is schuimend genot gegarandeerd, maar nog beter is het natuurlijk als je je zelf gebrouwen bier uit de installatie kunt laten komen - daarvoor heb je dan wel weer een brouwinstallatie nodig. Beiden vullen elkaar perfect aan en daarom vindt je hier alle bijpassende artikelen in een oogopslag.

Welke biertapinstallatie aanschaffen?

Voor een biertap, zoals je in je favoriete café, kun je tussen een klassieke installatie of als alternatief een bierzuil kiezen. De klassieke tap ziet er net zo uit als degene die je normaal in een bar ziet: Je sluit een vol biervat aan, een doorstroomkoeler zorgt voor een aangename drinktemperatuur en een prachtige schuimkraag ontstaat bijna als vanzelf. Daarmee is die verzameling bierflesjes ook verleden tijd.

Gecombineerd met een brouwinstallatie is een bierzuil soms de betere keuze. Die wordt niet aangesloten op een vat, maar je vult het bier zelf aan - bijvoorbeeld direct na het gistingsproces. Als het je alleen om het tappen gaat, is een bierzuil ook een optie. Dan doe je het bier simpelweg uit de fles in de zuil.

Waar moet bij een biertapinstallatie op gelet worden?

Tapinstallaties voor thuis hebben meestal niet zo veel volume als hun tegenhangers in het café. Het inhoudelijk vermogen varieert, afhankelijk van de compatibiliteit, tussen een en zeven liter. Installaties met een groter inhoudelijk vermogen zijn zwaarder en onhandiger, wat echter alleen van belang is als je de installatie regelmatig moet verplaatsen of als er op locatie maar beperkt plaats beschikbaar is.

Naar keuze maakt de installatie gebruik van een CO2-pomp of een compressor. Bij CO2-pompen heb je telkens weer een nieuwe patroon nodig, die je in de installatie steekt en voor veel schuim en een bijzondere sprankeling zorgt. Bij een installatie met compressor heb je daarentegen wel een stopcontact in de nabijheid nodig, omdat die elektrisch wordt aangedreven.

Let er bovendien op dat de biertapinstallatie voor thuis een ingebouwde lekbak heeft, anders wordt het oppervlak waar hij op staat al gauw niet meer om aan te zien.

Met een bierbrouwset heb je alle benodigde ingrediënten onder handbereik

De voordelen van DHZ brouwsets liggen voor de hand: Je hebt direct alle ingrediënten bij de hand, normaal gesproken wordt ook een vat meegeleverd om te vullen. De eigenlijke voorbereiding kost niet veel tijd, met het oog op het gistingsproces moet je normaal rekening houden met een periode van zo'n zeven dagen. Dan pas kun je het bier ook daadwerkelijk vullen en drinken. Als je een bierbrouwset wilt kopen, vindt je hier de verschillende varianten, die natuurlijk kunnen worden gecombineerd met de respectievelijke tapinstallaties. Let er bij het soort bier op, dat je die ook echt lekker vindt - je kunt het later tijdens de gisting namelijk niet meer actief beïnvloeden.

FAQ

Welk volume moet een tapinstallatie voor thuis hebben?

Voor eigen gebruik of avondjes met vrienden is drie tot vier liter inhoudelijk vermogen voldoende. Wil je de installatie ook tijdens feestjes gebruiken, mag het wel vijf liter of meer zijn.

Wanneer is het bier op drinktemperatuur?

De meeste installaties hebben daar een paar uur voor nodig. Het gaat uiteraard sneller wanneer je het vat van tevoren al koel bewaart.

Welk bier kun je zelf brouwen?

Daarbij zijn er geen beperkingen: Afhankelijk van de gekozen soort kun je witbier, pils, donker bier of, bijvoorbeeld, zelfs cider brouwen.
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren