14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Trainingshandschoenen kopen - voor iedere sport de juiste handschoen

Als fervente sporter weet je hoe belangrijk een goede uitrusting is. Trainingshandschoenen voor heren en dames behoren bij veel sporten tot de basisuitrusting. Bij outdoor sporten, zoals hardlopen of voetballen, warmen ze 's winters je handen. Bij veel andere sporten dienen ze vooral voor de veiligheid.

Universele sporthandschoenen zijn er niet, want iedere sport stelt verschillende eisen. Hier vindt je een overzicht van de verschillende soorten handschoenen.

Fitnesshandschoenen

Fitnesshandschoenen beschermen je handen en polsen bij het heffen van gewichten en bij andere sporten in de sportstudio. Ze zijn gevoerd aan de binnenkant om je huid tegen drukpunten te beschermen. Een belangrijk aspect is de extra houvast. Met fitnesshandschoenen glijden de zware halters niet zo snel uit je handen. Ze verhogen zo de veiligheid.

Handschoenen voor diverse sporten, zoals fietsen of skiën

Het assortiment trainingshandschoenen omvat ook speciale handschoenen voor specifieke sporten, zoals bijvoorbeeld mountainbiken, skiën of golfen. Dergelijke handschoenen voldoen aan de speciale eisen die de betreffende sport stelt. In veel gevallen betreft het hier de veiligheid. Bij mountainbiken zorgen ze, bijvoorbeeld, voor een betere grip en beschermen de handen en polsen.

Handschoenen als bescherming tegen de kou bij outdoor sporten

Wie in de winter wil gaan hardlopen of naar voetbaltraining gaat, weet dat de handen dan behoorlijk koud kunnen worden. Het lichaam koelt dan via de ledematen af. Handschoenen voor outdoor sporten beschermen vooral tegen de kou. Sommigen bieden daarnaast een verbeterde houvast.

Trainingshandschoenen kopen - waar moet ik op letten?

Bij de aankoop komt het op verschillende aspecten aan. Je moet er natuurlijk vooral op letten dat de handschoenen geschikt zijn voor de beoogde sport. Hier zijn de belangrijkste punten, die je bij de aanschaf in acht moet nemen.

  • Grip: Heb je een betere grip nodig? Kies dan voor handschoenen met de feature 'grip'. Ze hebben witte rubberen noppen of een andere oppervlaktebehandeling aan de binnenkant.

  • Voering: Gevoerde handschoenen beschermen je handen tegen drukpunten en letsel. Ze zijn, bijvoorbeeld, nuttig bij een fitnesstraining met zware halters of tijdens het mountainbiken.

  • Halve handschoenen: Tijdens het sporten zweten we nu eenmaal, daarom zijn er voor indoor sporten en voor warm weer halve handschoenen. Ze beschermen je handen en bieden houvast, maar laten je vingers vrij en beperken dus niet je tastzin.
  • Het materiaal:Afhankelijk van de sport wordt de voorkeur aan verschillende materialen gegeven. Handschoenen voor bodybuilding en biking zijn er, bijvoorbeeld, in leer. Leer is bijzonder robuust en ademend. Synthetische stoffen zijn echter lichter en zachter, drogen snel en zijn onderhoudsvriendelijk. Ze zijn helaas, op enkele uitzonderingen na, wel minder resistent.

Conclusie: trainingshandschoenen zijn er voor talloze sporten in verschillende varianten. Kies de handschoen, die voor jouw sport gemaakt is. Train je voornamelijk bij mooi weer of indoor, heb je maar halve handschoenen nodig. Als bescherming tegen de kou zijn goed gevoerde handschoenen met vingers beschikbaar.

Trainingshandschoenen FAQs

Wat voegen handschoenen aan de training toe?

Handschoenen verhogen de veiligheid van je training en kunnen je handen tegen letsel en kou beschermen.

Kan je trainingshandschoenen wassen?

De meeste handschoenen zijn probleemloos te wassen. Houdt je gewoon aan de wasinstructies van de fabrikant.

Is er verschil tussen trainingshandschoenen voor dames en heren?

Trainingshandschoenen voor dames en heren verschillen qua grootte en pasvorm.

Zijn handschoenen met polsbescherming beter?

Modellen met polsbescherming stabiliseren de pols en beschermen tegen overbelasting. De tegengestelde mening is dat de gewrichten en pezen teveel worden beschermd en daardoor niet worden getraind.

De beste trainingshandschoenen voor je conditie vindt je in onze shop. Ontdek nu professionele trainingshandschoenen voor dames en heren voor je favoriete sport in verschillende varianten en designs.

Naar boven