14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Indoor Garden

Blumfeldt Urban Bamboo reFresh kit hydroponisch plantensysteem | accessoires set
Retouren: -15%

Indoor Garden voordelig online aanschaffen

Verse kruiden en kiemen zijn gezond en voorzien je van de nodige vitamines en mineralen. Met een Indoor Garden is het kweken ervan kinderlijk eenvoudig, want je hebt niet eens een tuin of balkon nodig. De planten worden in verschillende installaties gekweekt die meestal op elektriciteit werken. Een huistuintje is voorzien van water of aarde met halogeen- of ledverlichting. Wij verraden de verschillen.

Indoor Garden - het passende model

Een Indoor Garden laat zich in de volksmond omschrijven als een kruidenhoekje in huis. Met behulp van de techniek verandert een bloempot op de vensterbank probleemloos in een kleine tuin waarvan de verzorging automatisch gestuurd wordt. Voordat je aan een Indoor Garden begint kies je een model dat aan je voorkeur voldoet. In alle Indoor Gardens groeien de planten onder kunstlicht, maar het opkweken en verzorgen van de planten is verschillend.

Een bakje tuinkers uit de supermarkt telt feitelijk al als Indoor Garden. Een Smart Garden zorgt daarentegen automatisch voor de juiste hoeveelheid water en een optimale hoeveelheid licht, zodat je plantjes altijd de perfecte omstandigheden hebben om in te groeien. Aanvullend herinnert de Smart Garden je eraan wanneer je de waterstand moet controleren en voedingsstoffen moet toevoegen.

Onderverdeling - Smart Garden

1. Actief pompsysteem - Het water bevat een noodzakelijk substraat van voedingsstoffen en wordt door een pomp actief richting de wortels gestuurd.

2. Diepwaterkweek - De wortels van de planten komen tot in het water en de daaraan toegevoegde voedingsstoffen.

3. Lontsysteem - Lontsystemen gebruiken substraatcapsules met voedingsstoffen en leidingwater.

Verschil: Indoor kruidentuinen van de eerste en tweede categorie wortelen in het water terwijl bij lontsystemen de planten in aarde verzorgd worden.

 • 1. AeroGarden: In deze installatie kunnen zeven planten tegelijk groeien. Ze wortelen in kleine waterreservoirs. De noodzakelijke waterstanden en hoeveelheid voedingsstoffen worden automatisch door het apparaat bepaald.

 • 2. Sun Garden: Deze mini-tuin is in hoogte verstelbaar. De zaden worden in de aarde gezaaid en met behulp van een ledsysteem ontvangen de kiemplantjes voldoende licht om te groeien. Onder de aarde bevindt zich een waterreservoir. Het water belandt bij de wortels via een katoenen lap, die zich in de bak met aarde bevindt en tot de watertank komt. Dit bespaart een pompinrichting en levert de exact benodigde hoeveelheid water.

 • 3. Smart Herb Garden: Alle planten groeien in aarde, waarbij het zuurstofgehalte in de bodem door nanotechnologie wordt geregeld. De aarde krijgt precies de juiste hoeveelheid voedingsstoffen toegediend, die de planten voor de groei nodig hebben. Dit apparaat is voorzien van ledtechnologie wat betekent dat de lampen maar zelden moeten worden vervangen en het stroomverbruik heel gering is.

 • Waarom een Indoor Garden of Smart Garden kopen?

  Voor beginners is een lontsysteem heel geschikt aangezien dat in gebruik heel eenvoudig is. Je legt de capsules in het apparaat, vult het met water, steekt de stekker in het stopcontact en je Smart Indoor Garden project begint direct vorm aan te nemen. Voor de beide andere systemen heb je meer accessoires nodig.

  Een Indoor Garden levert een groter aanbod kruiden dan de supermarkt. Bovendien zijn deze zelf gekweekte plantjes gegarandeerd vrij van meststoffen en pesticiden.

  Indoor Garden FAQ

  Welke indoor kruidentuin is het makkelijkst in gebruik?

  Lontsystemen zijn door het gebruik van capsules met substraat heel eenvoudig in gebruik en ook nog voordelig geprijsd.

  Is een Indoor Garden geschikt voor aardbeienplanten?

  Modellen die in hoogte kunnen worden versteld, zodat er meer ruimte tussen de aarde en de lamp ontstaat, zijn ook geschikt voor grotere planten.

  Heeft een Indoor Garden daglicht nodig?

  Iedere Smart Garden, die binnenshuis wordt ingezet, is voorzien van een elektrische lichtbron en zorgt daarom ook bij weinig licht voor een optimale plantengroei.
Naar boven