14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Functional-Training

Functionele training - complexe workout ter verbetering van bewegingsverloop en blessurepreventie

De algemene belangstelling voor functionele fitness groeit met een goede reden: helemaal naar het motto "wie rust, die roest" gaat het er hier om de mobiliteit van het lichaam te optimaliseren. Daarom is deze bijzondere trainingsvorm voor het alledaagse leven van groot belang. Daar hij met veel verschillende soorten sport affectie heeft, geldt hij als uitgesproken complex. In onze onlineshop kun je voor de functionele training omvangrijk equipement kopen. Zoek hier jouw fitness accessoires naar jouw eigen wensen bij elkaar. Welke mogelijkheden je bij de keuze uit de passende fitness-componenten hierbij ter beschikking staan, dat toont het volgende overzicht.

Wat is Functional Training?

Deze vorm van dagelijkse training is gericht op de meest verschillende soorten bewegingsverloop van je lichaam. Een sprint valt daarbij net zo onder het begrip van de functionle training als planking, opdrukken, optrekken, lunges of de klassieke kniebuigingen. Bij de verschillende oefeningen worden verschillende spiergroepen en gewrichten belast. Voor een omvangrijke mobiliteit is het daarom zinvol trainingsmaatregelen tot een mix te combineren. De training geldt als uitgesproken intensief en daarmee ook effectief. Hij brengt bovendien de vetverbranding van je lichaam op gang, optimaliseert je uithoudingsvermogen en verhoogt je kracht. Beslis zelf of je alleen uitgekozen spiergroepen zoals bijvoorbeeld je biceps wilt laten groeien of dat je de voorkeur geeft aan holistisch geoptimaliseerde bewegingspatronen?

Verschillende trainingsvormen - functionele training op apparaten of zonder technische ondersteuning?

Een groot voordeel van de functionele training is het rijke scala aan oefeningen. Daarbij staat het je vrij de training met een apparaat uit te voeren of om in zijn geheel afstand te doen van apparaten. Veel sporters die warmlopen voor een dergelijke fitnesstraining zweren op een uitgebalanceerde mix.

Functionele training voor beginners en gevorderden

Wil jij jouw training in verbinding met een apparaat uitvoeren om de verbetering van het bewegingsverloop met een verhoging van de kracht te combineren? Hiervoor adviseren wij je een gewichtsvest uit onze shop. Dat verhoogt je lichaamsgewicht en verhoogt bij de oefeningen de uitdaging. Als je op zoek bent naar een passend apparaat voor de functionele training, dan kun je je aandacht op een trampoline richten. Daarmee versterk je je spieren, verhoog je je sprongkracht en optimaliseer je je coördinatievaardigheid. Mocht je voor de training met apparaten maar weinig ruimte ter beschikking hebben, dan kun je een Functional Training ook met fitnessapparaten zoals een power rope of een power band uitvoeren. Ter verbetering van de balans is een balance board geschikt. Ondersteuning bij de training bieden bovendien de bij ons verkrijgbare optrekbanden.

Functionele training FAQs

Voor welke personen is de Functional Training geschikt?

Een van de grootste pluspunten van de Functional Training is dat deze voor ieder conditieniveau beschikbaar is. Beginners, gevorderden of professionals: maak ter verbetering van je bewegingsverloop gebruik van de veelvoud aan oefeningen.

Wat is het verschil tussen Functional Training en krachttraining?

Bij krachttraining gaat het vooral om de opbouw van de spierkracht. De Functional Training daarentegen zet de mobiliteit van je lichaam op de voorgrond.

Welke voorwaarden worden aan Functional Training gesteld?

Het is nuttig over een goed lichaamsgevoel te beschikken. Bovendien dienen de spieren doelgericht gespannen te kunnen worden.

Hoe vaak kun je Functional Training uitvoeren?

Daar het hier om een lichte en veelsoortige training gaat, kun je het dagelijks in je workout integreren.
Naar boven