Biertap & Drinken dispenser

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 2
23 Resultaten voor "Biertap & Drinken dispenser"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 2
Biertap & Drinken dispenser

Inmaakketel & warme drankenketel

Als je graag groente en fruit inmaakt, kun je met een inmaakketel verschillend soorten levensmiddelen gedurende heel wat maanden en soms zelfs jaren op voorraad maken. Daarmee bespaar je veel tijd en moeite. Lees hier wat een inmaakketel, ook wel weckketel genoemd, precies is, hoe hij werkt en welke features hem zo bijzonder maken.

Inmaakketel & warme drankenketel - wetenswaardigheden

Heb je meer groente en fruit in je tuin dan je vers kunt opeten, bestaat de mogelijkheid om het met een inmaakketel in te maken. Hiermee kun je talloze verschillende levensmiddelen klaar- en houdbaar maken, bijvoorbeeld:

  • Jam
  • Tomatenketchup
  • Chutney
  • Worst- en vleesgerechten

Heel veel mensen kennen het nog wel uit oma's keuken. En die apparaten die al tientallen jaren bestaan, maken ondertussen hun comeback en met leuke extra's. Geen wonder want daarmee geniet je ook in de winter nog van je eigen oogst of grote aankoop.

Je kunt hem ook als warme drankenketel gebruiken om er glühwein, die we traditioneel gezien alleen maar kennen als de populaire gekruide wijn op een kerstmarkt, en andere warme dranken, zoals thee, in te bereiden. Daarvoor beschikken alle apparaten over een tapkraan en een ingebouwde warmhoudfunctie.

Hoe werkt een inmaakketel en wat zijn de kenmerken?

Een weckketel neemt je bij het inmaken veel werk uit handen. Je zet er de gevulde glazen met etenswaren in, stapelt ze, vult de ketel met water en kiest de gewenste tijd en temperatuur. De inmaakketel vacumeert het dan. Dit is zonder chemische conserveringsmiddelen mogelijk. De deksel wordt door de ontstane onderdruk vast aangedrukt en de inhoud steriel gevacumeerd. Het apparaat functioneert geheel automatisch. Het houdt de geselecteerde temperatuur aan en aan het einde van de inmaaktijd schakelt hij zichzelf uit. Omdat de ketel op elektriciteit werkt, functioneert hij onafhankelijk van het fornuis. Voor het verhitten van het water is in de bodem een warmtespiraal ingebouwd. Verschillende features zorgen voor veel comfort, zoals:

  • Inmaakrooster
  • Deksel met sluitsysteem
  • Oververhittingsbeveiliging
  • Inmaakketel met thermometer
  • Temperatuurregeling
  • Verschillende instelbare tijden
  • Timer
  • Ingebouwd digitaal display
  • Cool touch handvaten

Inmaakketel & warme drankenketel aanschaffen - verschillende typen en soorten

In onze online shop vindt je verschillende inmaakketels. Kies de ketel die het gewenste en benodigde volume biedt, zoals:

  • Biggie Small inmaakketel: 16 liter
  • Abbey 25 ketel: 25 liter
  • KonfiStar 40 digitale ketel: 40 liter
  • Abbey 60 ketel: 60 liter

Bij een volume van 30 liter passen in een inmaakgang bijvoorbeeld maximaal 14 potten van een liter. Een inmaakketel van 16 liter is geschikt voor zeven potten van een liter. Rvs ketels scoren door de uitstekende geleiding van de warmte, zijn optisch hoogwaardig, robuust en duurzaam.

Inmaakketel aanschaffen - welke zal het worden?

Kies het benodigde volume en de gewenste features. 2-in-1 apparaten maken het gebruik als inmaakketel en dankzij een tapkraan ook als warme drankenketel mogelijk, bijvoorbeeld voor thee, glühwein of punch. Sommige ketels kunnen digitaal worden aangestuurd. Een voordeel is een inmaakketel met thermometer. Uiteindelijk kun je uit meerdere functies kiezen.

FAQ

Wat is nou eigenlijk een inmaakketel?

Bij dit keukentoestel gaat het om een ketel van verschillende formaten, die je aansluit op een stopcontact en waarmee je dus niet afhankelijk van het fornuis bent. In de bodem zijn een warmtespiraal, een thermostaat en een inmaakrooster ingebouwd. De ketel maakt het mogelijk verschillende levensmiddelen te conserveren, zoals groente, fruit en vlees, die daarmee langdurig houdbaar worden gemaakt.

Wat zijn de voordelen van een inmaakketel?

De ketel vereenvoudigt het inmaken. Het heeft een groot inhoudelijk vermogen. De glazen potten stapel je gewoon bovenop elkaar. Hij houdt de juiste temperatuur aan en controleert bij ketels met een timer de inmaakduur. Tijdens het inmaken worden alle micro-organismen vernietigd en de inhoud van de potten wordt steriel geconserveerd. Dankzij de stroomkabel kun je ketel overal mee naartoe nemen. Je hebt geen kookplaat nodig. De apparaten scoren met verschillende features, zoals een oververhittingsbescherming, temperatuurregeling en warmte-isolerende handvaten.

Wat is het verschil tussen een inmaakketel en een warme drankenketel?

Zuivere inmaakketels hebben meestal geen tapkraan voor vloeistof, zoals thee of glühwein. Warme drankenketels kunnen daarentegen wel inmaken. Zo heb je twee apparaten ineen.
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren