14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Weerstation voordelig online kopen

Een weerstation is een veelzijdig meetapparaat met verschillende functies. De klassieke meetstations bestaan uit een thermometer voor de buitentemperatuur, een barometer voor de luchtdruk en een hygrometer die de luchtvochtigheid weergeeft. De stations zijn populair bij zowel professionals als amateur meteorologen omdat ze een nauwkeurige weersvoorspelling doen. Waar moet je op letten als je een weerstation wilt aanschaffen?

Een weerstation met buitensensor is in verschillende uitvoeringen beschikbaar.

De professionele weerstations in ons assortiment bestaan uit betrouwbare indoor en outdoor stations, die dankzij hoogwaardige moderne techniek exacte gegevens leveren. Tot de uitrusting tellen een thermometer voor de luchttemperatuur, een hygrometer voor de luchtvochtigheid en een barometer voor de luchtdruk om nauwkeurige weerprognoses te kunnen doen.

Bovendien beschikken de stations over een windmeter voor de windsnelheid en diverse sensors die luchtvervuiling meten. Om de verschillende waarden af te lezen is een overzichtelijk kleurendisplay beschikbaar of je kunt een app gebruiken die je alle meetresultaten op je smartphone of tablet laat zien.

Voor welk doeleinde is een eigen draadloos weerstation geschikt?

Weerstations, die privé worden gebruikt, vereenvoudigen de dagelijkse planning. De dagelijkse activiteiten buitenshuis kunnen vooraf kunnen vastgelegd. Ook het kiezen van de geschikte kleding wordt vereenvoudigd. Met het oog op je hobby kan een weerstation voor fietsers, wandelaars, vissers of piloten belangrijke informatie leveren. Ook als je boer of tuinman bent of gewoon geniet van je moestuin, kun je van het gebruik van een weerstation profiteren. Door de talrijke features van het weerstation kunnen verschillende ziektes en plagen worden voorspeld. Ook de temperatuur en de hoeveelheid regen zijn voor tuinliefhebbers en de landbouw belangrijke informatie.

Wat is van belang bij de aanschaf van een draadloos weerstation?

Als je een weerstation wilt aanschaffen, moet het model de weersinformatie ongecompliceerd verwerken en weergeven. Een voordeel is als het station voorzien is van een overzichtelijk display. Ook de weergave van meetgegevens op een smartphone of tablet moet mogelijk zijn. En het is uiteraard belangrijk dat de indoor en outdoor stations moeiteloos aan te sluiten zijn. De meetresultaten worden in het ideale geval via een draadloos signaal of wifi overgedragen en weergegeven.

Let bij het maken van je keuze vooral ook op de features van het weerstation. Hoe meer meetgegevens tegelijk op het display of beeldscherm worden weergegeven, des te onoverzichtelijker wordt het. Het is daarom heel belangrijk dat het station de actuele gegevens verzameld en met kleursymbolen laat zien. Hierdoor weet je direct hoe hoog de temperatuur momenteel is en of je regen, zon of sneeuw kunt verwachten.

Weerstation FAQ

Wordt een weerstation met externe sensor gewoon op het elektriciteitsnet aangesloten?

De outdoor eenheid van het station werkt op batterijen en is daarom niet afhankelijk van het elektriciteitsnet. Het gebruik van een accu wordt afgeraden daar de spanning minder is.

Hoe kan een weerstation de weersvoorspellingen weergeven?

Er zijn modellen die voorzien zijn van een kleurendisplay. De verzamelde gegevens kunnen via een app ook op smartphone of tablet worden bekeken.

Welke metingen kan een weerstation uitvoeren?

Met een weerstation uit ons assortiment is het mogelijk temperatuur, luchtdruk, neerslag, wind, UV straling en licht tegelijk weer te geven.

Hoeveel afstand mag er tussen het indoor en outdoor station zitten?

De weerstations mogen maximaal 100 meter uit elkaar staan.
Naar boven