14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Om grote spieren op te bouwen, heb je niet speciaal dure apparaten nodig, een zware training of talloze bezoekjes aan een sportschool. Met de juiste oefeningen, die het werkelijke bewegingsbereik van de verschillende spiergroepen van het lichaam nabootsen, kunnen zowel spieren als functionele kracht worden opgebouwd. Veel van deze oefeningen kunnen met weinig meer dan het eigen lichaamsgewicht en misschien een weerstandsband of halter worden uitgevoerd. Zolang de lichaamsgewicht oefeningen correct worden uitgevoerd, kun je in een mum van tijd een pittige training voltooien

Verschillende soorten lichaamsgewicht training

Bij het trainen met het eigen gewicht komen talrijke samengestelde oefeningen aan bod. Zo kunnen meerdere spiergroepen tegelijk worden getraind, terwijl bij klassieke krachttraining met gewichten vooral geïsoleerde oefeningen uitgevoerd worden.

Typische oefeningen voor trainen met het eigen gewicht zijn:

  • Planks: uitstekende oefeningen om de lichaamsspanning te verbeteren en de buikspieren te versterken.
  • Squads: kniebuigingen verstevigen bovenbenen en billen.
  • Dips: in het ideale geval voer je dips met een stoel of gelijkwaardig als verhoging uit. U traint de triceps en de onderste borstkas.
  • Sit-ups: voor strakke buikspieren mogen sit-ups in geen enkele bodyweight workout ontbreken.
  • Push-ups: vooral effectief voor borst, rug en triceps.

Waarvoor wordt lichaamsgewicht training gebruikt?

Lichaamsgewicht training wordt gebruikt om probleemloos overal en altijd te kunnen trainen. Zeker op reis heb je de perfecte mogelijkheid om je gewoonlijke workout routine niet te hoeven onderbreken.

Koopadvies voor de lichaamsgewicht training

Wie bij de lichaamsgewicht training het maximale eruit wil halen, kan verschillende hulpmiddelen gebruiken. Daartoe behoren:

  • Push-up grepen: deze speciale handgrepen voor het zuiver uitvoeren van push-ups ontzien de polsen. Met de handgrepen is het bovendien aangenamer om verschillende varianten uit te voeren.

  • Comp Rings turnringen: de set gymringen is ideaal voor optrekken, dips of muscle-ups. Ze ondersteunt een effectieve training van het bovenlichaam en versterkt de core spieren. De instabiliteit van de ringen bevordert de spieren sterker dan een statische omgeving.

  • Monstervest gewichtsvesten: de 30 kg gewichtsvesten ondersteunen bij kracht- en conditietraining. Ze zijn verzwaard met dertig metalen gewichten, die er individueel uit kunnen worden genomen. Zo kan met de tijd successief meer kracht worden opgebouwd, zodat het gewicht van het vest regelmatig wordt verhoogd. Het vest kan individueel aan de verschillende lichaamsvormen worden aangepast.

  • Push up / Stand / Dip standaard: met deze multifunctionele standaard zijn gelijk meerdere oefeningen uit te voeren. Hij is geschikt voor push-ups, dips, beenlifts en verwante oefeningen. Ook een slingtrainer is ingebouwd, wat het apparaat een must voor je lichaamsgewicht training maakt.

Lichaamsgewicht training FAQs

Wat is lichaamsgewicht training?

Het begrip betekent trainen met het eigen lichaamsgewicht. Daarbij wordt, in plaats van halters of apparatuur, alleen het eigen gewicht gebruikt.

Wat heb je nodig voor een training met het eigen gewicht?

Niet veel! Sportkleding en eventueel een mat. Voor sommige oefeningen kunnen weerstandsbanden of halters worden gebruikt, om ze intensiever vorm te geven.

Wat zijn de voordelen van bodyweight training?

De training kan altijd en overal uitgevoerd worden. Zo ontstaan geen kosten voor de sportstudio of voor apparatuur. De training versterkt de dieper gelegen spieren en verbetert de lichaamsspanning en -houding.

Is trainen met het eigen gewicht effectief?

Bij het trainen met het eigen gewicht verbrandt je net zoveel calorieën als bij het langeafstandslopen. Bovendien wordt de spieropbouw tijdens de training gestimuleerd. Meer spieren betekent meer verbrande calorieën in rusttoestand.
Naar boven