Halterbank

kiezen
Sorteer op
16 Resultaten voor "Halterbank"
Filter en sorteer
Halterbank

Krachtsport en cardio training verheugen zich beiden over een toenemende populariteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door de halterbank, die in elke fitnessstudio tot de basisuitrusting hoort en in een inklapbare versie ook bij weinig ruimte thuis laat opstellen.

De inklapbare halterbank kan, wanneer hij niet gebruikt wordt, gemakkelijk opgeborgen worden. De training is niet alleen geschikt voor jonge mensen, maar kan op elke leeftijd uitgevoerd worden. Welke modellen en mogelijkheden beschikbaar zijn en wat de voordelen ervan zijn, wordt hierna uitgelegd.

Trainingsbank - voor verschillende oefeningen

Dit trainingsapparaat is de perfecte keuze, wanneer het om krachttraining en spieropbouw gaat, bijvoorbeeld met korte of lange halters. Eenmaal opgebouwd, kan daarmee naar hartenlust worden getraind. Dit bespaart je de rit naar de sportschool evenals het maandelijkse abonnementsgeld.

De trainingsbank kan heel wat apparaten vervangen of in een station combineren. Vooral bankdrukken behoort tot de basisoefeningen, die niet mogen ontbreken. Door de variabele gewichten en bewegingssequenties kan het hele lichaam worden getraind, maar ook gericht individuele spiergroepen worden aangepakt.

Er zijn heel wat voordelen:

  • Versterking van de spieren en het steunapparaat
  • Regeneratie van spiergroepen
  • Training van rug en armen
  • Voorkomen van spierafbraak
  • Opbouw van botmassa
  • Voorkomen van gezondheidsklachten, zoals hernia

Krachttraining versterkt niet alleen de spieren, maar stimuleert ook de vetverbranding.

Schuine bank of vlakke bank? Welke halterbank kopen?

Schuine banken maken het, dankzij de verstelbare rugleuning, mogelijk de spieren vanuit verschillende hoeken en aanvullend de buik en rug te trainen om zo het hele lichaam te versterken. Dankzij de schuine positie worden ook kleine, vaak verwaarloosde, spiergroepen getraind. Het programma wordt veelzijdiger en effectiever. Op de schuine bank kunnen korte en lange halters worden gebruikt.

Typische oefeningen zijn:

  • Schuine bankdrukken
  • Schouderdrukken
  • Sit-ups

Om lange halters te kunnen gebruiken in combinatie met een schuine bank is aanvullend een rek voor lange halters nodig. Als alternatief kan ook direct een lange halterbank worden aangeschaft. De vlakke bank daarentegen, waarbij het ligvlak niet verstelbaar is, maakt het mogelijk bepaalde spiergroepen, zoals de borstspieren, te vormen.

Halterbank met gewichten

Trainingsbanken zonder gewichten kunnen maar heel beperkt worden gebruikt. Halterbanken met gewichten zijn intussen heel geschikt voor diverse oefeningen waaronder bankdrukken. Ze worden verschillend opgebouwd. Heel geliefd zijn modellen met ingebouwd rek voor lange halters. Een lange halterstang wordt normaal gesproken meegeleverd.

Met de bijpassende halterschijven kan direct met de training worden begonnen. Zonder veilig bergrek is de trainingsbank eerder geschikt voor korte halters. Een halterbankset met elementen, zoals een beencurler, butterfly trainer en latissimus module, is daarnaast ook heel zinvol. Inklapbare halterbanken zijn niet alleen, zoals de naam al verraad, in te klappen, maar vaak ook in een stoel te veranderen. Hierdoor kunnen de biceps comfortabel zittend worden getraind.

Halterbank kopen

Bankdrukken, curls, fly's of nekdrukken, de halterbank is het perfecte trainingsapparaat voor een omvangrijke krachttraining thuis. Het dient de algemene spieropbouw. Vlakke banken zijn ideaal voor beginners. De schuine bank kan worden opgesteld in de voor de oefeningen vereiste hoek en maakt dankzij de individueel verstelbare rugleuning een meer omvangrijke en effectievere training mogelijk. Wie weinig ruimte heeft thuis, kan een inklapbare halterbank aanschaffen. Hierdoor is het mogelijk het apparaat op te bergen wanneer het niet gebruikt wordt. Halterbanken met gewichten zijn ware multitalenten.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren