14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Voor meer kwaliteit in het leven: rugtrainers verminderen pijn en verhogen het welzijn

Rugklachten zijn de meest voorkomende oorzaak van arbeidsongeschiktheid. Zo heeft ongeveer elke derde volwassene vak of zelfs voortdurend rugpijn. Eenzijdige beroepsmatige lichaamsbelasting en over het algemeen weinig lichaamsbeweging zijn de belangrijkste oorzaken van rugklachten.

Het regelmatige bezoek aan een fitnessstudio kan rugklachten voorkomen en al bestaande klachten verlichten. Zowel tijd als motivatie ontbreken? De rugtrainer voor thuis maakt het mogelijk in de privé sfeer van je eigen huis te trainen. Je bent niet afhankelijk van openingstijden en hoeft niet naar de sportschool te gaan.

Veel verschillende modellen: Welke rugtrainer is geschikt?

Welke rugtrainer is de juiste voor jou? Zogenaamde multitrainers maken niet alleen een fysiologische stretch op de inversietafel mogelijk, wat bij rugklachten als heel nuttig wordt gezien. Hiermee kun je, naast de inversie, een effectieve lichaamstraining voor het versterken van veel spiergroepen realiseren.

Zuivere inversietafels dienen echter uitsluitend het ontlasten van de wervelkolom en tussenwervelschijven evenals voor het stimuleren van de bloedsomloop. Comfortabel uitgeruste inversietafels zijn bovendien voorzien van een rugmassage- en verwarmingsfunctie. Zelfs wanneer je je maar enkele minuten per dag op je kop laat zetten, zal de weldadige werking, in de vorm van een duidelijk merkbare verlichting van de pijn, niet lang op zich laten wachten.

Niet alleen bij pijn: Fitnessapparatuur rugtrainer

Voor het kiezen van de juiste fitnessapparatuur is het beoogde gebruik doorslaggevend. Moet het uitsluitend de gezondheid van de rug dienen of zijn nog andere functies gewenst? Is de rugtrainer inklapbaar, heeft hij weinig plaats nodig wanneer hij niet gebruikt wordt. Sommige apparaten maken een royaal instelbare inversiehoek mogelijk en komen zo tegemoet aan individuele voorkeuren. Wanneer je lichaamslengte eerder als gemiddeld kan worden beschouwd, is zo ongeveer ieder trainingstoestel geschikt. Kleine of heel lange mensen hebben fitnessapparatuur met een bijbehorend grote instelmogelijkheid nodig.

Waar moet op gelet worden? Rugtrainer kopen eenvoudig gemaakt

Streeft u naar een effectieve training van veel spiergroepen, naast het gevoel van welzijn voor de rug? Dan is de multitrainer de juiste keus. Staat echter alleen de rugtraining in het middelpunt van de belangstelling, dan is de inversietafel geschikt daar die speciaal voor dit doeleinde is bedacht. Je hecht bijzonder aan comfort? Inversiebanken met ingebouwde rugmassage en verwarmingsfunctie voldoen aan al je wensen. Hier moet wel op gelet worden dat deze functies in elke positie comfortabel met de hand kunnen worden bediend. Je lichaamslengte mag niet korter, noch langer zijn dan de voor het trainingsapparaat voorgeschreven grenzen. Bijzonder robuust gebouwde apparaten gaan zelfs niet stuk bij een lichaamsgewicht van om en nabij 150 kilo. In te klappen apparaten hebben maar weinig plaats nodig wanneer ze niet gebruikt worden en laten zich ook in kleine woonruimtes moeiteloos opbergen.

FAQ

Zijn de trainingstoestellen universeel te gebruiken?

Zuivere rugtrainers dienen alleen het welzijn van de rug. Multitrainers bieden meer functies voor een effectieve training van veel spiergroepen.

Is het gebruik van fitnessapparaten simpel en veilig?

Rugtrainers worden uitgebreid getest voordat ze in de handel terechtkomen. Ze kunnen volledig door de gebruiker alleen worden bediend en beschikken over een terugdraaimechanisme.

Zijn de fitnessapparaten gemakkelijk te monteren?

Een rijk geïllustreerde montagehandleiding vereenvoudigt de montage. Zelfs matig begaafde mensen krijgen dit in circa 30 minuten voor elkaar. Het benodigde montagewerktuig is inbegrepen.

Heb ik voor mijn fitnessapparaat een stroomaansluiting nodig?

Als het apparaat over een massage- en verwarmingsfunctie beschikt is een stroomaansluiting noodzakelijk. De overige apparaten werken uitsluitend mechanisch.

Naar boven