14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Strijkijzer

Gestreken wasgoed voelt gewoon fijner. Het ligt glad en aangenaam op het lichaam. Bovendien ziet het er beter uit. Een onmisbaar item hiervoor is een geschikt strijkijzer. We bieden niet alleen een geschikt assortiment, maar willen je ook helpen om het juiste apparaat te kiezen.

De verschillende soorten strijkijzers

  • Stoomstrijkijzer: Dit is de klassieker onder de strijkijzers. Hij verdampt het gevulde water boven een hete plaat. Viel de perforaties in de metalen 'zool' (de metalen onderlaag) wordt de stroom naar buiten gedrukt. Het komt zo in het weefsel terecht waardoor vouwen los worden. Die kunnen er nu uitgestreken worden.
  • Droogstrijkijzer: Werkt uitsluitend met druk en hitte en geldt daarom als heel gemakkelijk in gebruik. Wanneer het nodig is de was een beetje vochtig te maken, kan dit apparaat niet helpen. Hierdoor ontstaat een extra handeling.
  • Reisstrijkijzer: Dit is een subtype van het droogstrijkijzer. Het gaat om een klein en licht apparaat dat ertoe dient om onderweg kleine hoeveelheden was glad te kunnen strijken.
  • Lichtgewicht stoomstrijkijzer: Het apparaat werkt met stoom, maar weegt heel weinig. Dit voorkomt vermoeidheidsverschijnselen.
  • Automatisch droog en strijksysteem: Deze varianten werken van binnenuit. Kleding wordt over het ballonlichaam van het apparaat getrokken. Dit wordt niet alleen warm maar zet ook uit. Vochtigheid, knikken en vouwen worden zo in gelijke mate verwijderd.

Features & gebruik: Waar gebruik je een strijkijzer voor?

Het werd in de opsomming al genoemd: Sommige strijkijzers hebben aanvullende functies. Ze functioneren bijvoorbeeld ook als wasdroger. Daarnaast zijn er de verschillende soorten met en zonder kabel. Het inzetbereik van de apparaten beperkt zich niet tot het glad strijken van kleding, maar kan ook voor andere soorten textiel worden gebruikt. Voor beddengoed of tafellakens bijvoorbeeld. Sommige modellen zijn daarnaast voorzien van speciale functies om zijde, wol en andere gevoelige stoffen voorzichtig te behandelen - om ze zo ook te kunnen beschermen.

Hier moet je bij de aanschaf op letten

Als je een strijkijzer wilt kopen moet je kiezen voor een model dat past bij je persoonlijke behoefte. Bijvoorbeeld: Een stoomstrijkijzer is voor privé gebruik eigenlijk altijd een goede keuze. Als je echter veel overhemden en shirts hebt, die je snel na het wassen weer droog nodig hebt, en strijken is niet je favoriete hobby, is een automatische variant misschien handiger. Let bovendien op de juiste accessoires, zoals een strijkplank, die voldoende groot moet zijn voor al het textiel dat je wilt strijken.

FAQ

Hoe wordt een strijkijzer schoongemaakt?

Het schoonmaken is heel simpel: Even een doek in een sopje onderdompelen is meestal voldoende om hem te reinigen. Het kan mogelijk zijn dat het apparaat daarnaast ontkalkt moet worden. Dit hang af van het model en het water dat je gebruikt.

Wat is beter: Keramiek of edelstaal?

Keramiek wordt sneller warm, glijdt beter, is onderhoudsvriendelijk en heeft uitstekende non-stick eigenschappen. het materiaal heeft echter geen lange levensduur en is gevoelig voor krassen. In de loop van de tijd strijkt hij steeds minder goed. Edelstaal is aanvankelijk niet zo comfortabel, maar maakt het nog altijd mogelijk om prettig te strijken. Het is aanzienlijk duurzamer dan keramiek, kan helaas zo heet worden dat het voor sommige stoffen problematisch is.

Waarom is het beter geen gedestilleerd water in een stoomstrijkijzer te gebruiken?

Lang was gedestilleerd water de enige juiste keuze voor dit soort apparaten. Tenslotte bevat het geen zout, magnesium en kalk - in tegenstelling tot kraanwater. Helaas is het tegendeel waar gebleken: Gedestilleerd water in een geïsoleerd systeem bevordert corrosie. Het is daarom zelfs nog schadelijker dan kraanwater.
Naar boven