14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Industriële stofzuiger

Industriële stofzuigers worden speciaal ontworpen voor gebruik in industriële omgevingen. Deze krachtige apparaten zijn geschikt om zowel droog als nat vuil effectief mee te bestrijden. Ze komen vaak voor in werkplaatsen, productiehallen en pakhuizen waar grote hoeveelheden vuil en stof aanwezig zijn. Bij Electronic Star vindt je een groot assortiment, waartussen ook jij je industriële kanjer zult vinden.

Industriële stofzuiger voor elk karwei

De keuze van de geschikte stofzuiger hangt natuurlijk van de specifieke eisen en toepassingen af. Dit zijn de meest voorkomende soorten:

  • Industriële droogzuiger: Deze stofzuiger is speciaal ontworpen voor het bestrijden van droog vuil en stof. Hij beschikt doorgaans over een krachtige motor, een groot opvangreservoir en een flink zuigvermogen
  • Industriële natzuiger: Deze stofzuiger is bedacht voor het bestrijden van vloeistoffen en vochtige vervuiling. Hij beschikt over een speciaal filter en reservoir, die het opnemen en afvoeren van vloeistof mogelijk maakt.
  • Combinatiezuiger: Deze zijn bestemd voor gebruik in omgevingen waar zowel droge als vochtige vervuiling voorkomt. Ze beschikken over een speciaal filter en reservoir dat zowel vloeistof als ook droog vuil kan opnemen.
  • Explosieveilige stofzuiger: Deze stofzuigers zijn geschikt voor gebruik in risicovolle omgevingen, zoals de chemische industrie of productieruimtes waar met brandbare materialen wordt gewerkt. Ze zijn voorzien van speciale filters en geconstrueerd om het gevaar op explosie te minimaliseren.
  • Hoog vermogen zuiger: Deze stofzuigers zijn bestemd voor gebruik in omgevingen waar hoge eisen aan het zuigvermogen worden gesteld, zoals in de metaalindustrie. Ze hebben bijzonder krachtige motors en zijn voorzien van speciale buizen om ook hardnekkig vuil te kunnen bestrijden.

Industriële stofzuiger - de belangrijkste functies

Industriële nat/droogzuigers zijn zeer capabele reinigingswerktuigen voor sterk vervuilde industriële omgevingen. Ze zijn robuuster dan de doorsnee huishoudelijke stofzuiger en kunnen zowel droog als nat vuil effectief opnemen. Deze apparaten kunnen van speciale filters worden voorzien om fijnstof, schadelijke stoffen en allergenen te verwijderen. Belangrijke toepassingen zijn de reiniging van werkplaatsvloeren, machines, productieruimtes en oppervlaktes evenals het opnemen van vloeistof.

De juiste droog & natzuiger kiezen

Industriële stofzuigers zijn krachtiger en robuuster dan huishoudelijke stofzuigers en kunnen in industriële omgevingen worden ingezet, waar zich grote hoeveelheden vuil en stof bevinden. De keuze van de geschikte industriële stofzuiger hangt natuurlijk van de specifieke eisen en toepassingen af. Deze apparaten kunnen van speciale filters worden voorzien om fijnstof, schadelijke stoffen en allergenen te verwijderen. Als je op zoek bent naar een industriële stofzuiger voor het reinigen van de garagevloer, machines, productieruimtes, algemene oppervlaktes of om vloeistoffen op te nemen, vindt je bij ons beslist het geschikte model.

FAQ

Wat zijn de voordelen van een industriële stofzuiger vergeleken met een huishoudelijke stofzuiger?

Industriële stofzuigers zijn krachtiger en robuuster en kunnen zowel droog als nat vuil effectief opnemen.

Wat is het verschil tussen een nat-droogzuiger en een droogzuiger?

Een natzuiger kan probleemloos vloeistoffen opzuigen. Een droogzuiger is daarentegen alleen geschikt voor het opzuigen van droog vuil.

Welk soort filters kunnen in industriële stofzuigers worden gebruikt?

In industriële stofzuigers kunnen, naast normale stofzakken, ook HEPA filters, actieve koolfilters en waterfilters worden ingezet. De keuze van het filter hangt af van de eisen en de toepassing van het betreffende apparaat.
Naar boven