14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Koffie, Thee & Espresso

Koffiezetapparaten, waterkokers en espressomachines voordelig online kopen

Koffie, thee en espresso zijn de meest geliefde dranken op de hele wereld en worden dagelijks door miljoenen mensen genuttigd. De manier waarop deze dranken worden klaargemaakt, is in de loop van de jaren sterk ontwikkeld en er zijn vandaag de dag veel apparaten die voor het bereiden van koffie, thee en espresso kunnen worden gebruikt.

Theezetters en espressomachines zijn er in talloze verschillende uitvoeringen, waaronder koffiezetapparaten met filter, espressomachines, French presses en machines met capsules. Iedere machine heeft zo zijn voor- en nadelen, en de keuze hangt vaak van de individuele voorkeuren en eisen af.

Overzicht van verschillende soorten espressomachines en theezetters

Capabel koffiezetapparaat: Het enkelvoudige portafilter apparaat

Bij dit apparaat gaat het om een klein krachtpakket. Ze zijn het meest compact en meest plaatsbesparend onder de filterapparaten en brengen het authentieke espressogenot rechtstreeks naar je keuken. In het hart van deze espressomachine bevindt zich een boiler, die verantwoordelijk is voor zowel het bereiden van espresso's als ook voor het produceren van stoom. De hete drank wordt daarbij in een ketel tot de ideale 92-96 °C verhit en aansluitend door de zetgroep geleid.

Teebereiter und Espressomaschine: die Zweikreiser-Siebträgermaschine

Theezetters en espressomachines: Het portafilter apparaat met twee kringlopen. Net als bij het enkelvoudige portafilter apparaat beschikt ze over een ketel, maar dan met twee waterkringlopen. Het leuke daarvan: Je kunt tegelijk melkschuim en espresso bereiden!

Bij deze theezetapparaten vormt de ketel zelf de eerste waterkringloop, die een waterdampmix voor het produceren van het melkschuim bij 125-130 °C produceert. De tweede waterkringloop is binnenin de ketel ingebouwd. Hierdoor wordt het water in de tweede kringloop door de omringende temperatuur van de ketel op de perfecte temperatuur voor het bereiden van thee gebracht.

Die Dualboiler-Siebträgermaschine

De pistonmachine met twee boilers. In tegenstelling tot de eerste modellen met een enkele kringloop, die al in 1901 het licht zagen, werd deze kwalitatief hoogwaardige espressomachine pas 70 jaar later tot de familie toegelaten. De dubbele boiler is een ware kunstenaar en overtreft haar zusters met een enkelvoudige en tweevoudige kringloop als theezetter en espressomachine. De functiewijze lijkt sterk op die van professionele espressomachines, die je in de gastronomie aantreft.

De slagroom op de espresso? Met de dubbele boiler kun je geheel onafhankelijk van elkaar en zonder onderbreking, grote hoeveelheden espresso en melkschuim klaarmaken - zonder oververhitting of problemen met de brouw- of stoomtemperatuur. Daarnaast zorgt de machine voor een buitengewoon constante hoge temperatuur. En als dat nog niet genoeg is, kun je de druk en temperatuur geheel naar eigen wens instellen.

Koffiemachine kopen: waar je op moet letten

De beslissing welke koffie- of theemachine perfect voor je is lijkt zo op het eerste gezicht misschien lastig, maar feitelijk is het heel eenvoudig. Als je op zoek bent naar de juiste theezetter of het geschikte koffiezetapparaat is het van belang dat je je persoonlijke voorkeuren en behoeftes in gedachten houdt. Ben je een hartstochtelijke espressodrinker die op zoek is naar een eersteklas apparaat voor een onverbeterlijke prijs? Dan kun je het beste voor een thermische- of enkelvoudige kringloopmachine kiezen. Wil je genieten van een heleboel veelzijdige thee- en melkkoffie creaties, dan zal een dubbele kringloop of dubbele boiler machine je koffiedromen uit laten komen.

En als je je espresso's van het hoogst mogelijke niveau wilt hebben - met een nauwkeurige temperatuurregeling en een ongelooflijke smaakbelevenis - dan is de aanschaf van een espressomachine met dubbele boiler aan te bevelen. Deze maakt het mogelijk om een beetje te experimenteren (verschillende temperaturen voor verschillende koffiebrandingen) en je koffiegenot naar het ultieme level te brengen.

Koffie, espresso, thee - FAQ

Welke koffiebonen passen bij mijn machine?

De perfecte koffiebonen hangen van je smaak en het soort machine af. Probeer verschillende soorten om je persoonlijke favoriet te ontdekken. Vers gemalen koffie is voor volautomatische koffiemachines en portafilter machines ideaal.

Hoe krijg ik mijn koffie-, thee- of espressomachine schoon?

De reiniging is voor elk apparaat anders. Kijk in de gebruikershandleiding voor speciale instructies en gebruik geschikte reinigingsmiddelen.

Welke thee smaakt het beste in mijn theezetter?

De meeste theezetters zijn beschikt voor heel veel verschillende soorten thee. Let erop, dat je de juiste watertemperatuur en trektijd voor de gekozen theesoort gebruikt om het beste resultaat te krijgen.

Hoe vaak moet ik mijn koffie-, thee- of espressomachine ontkalken?

Dat hangt van de waterhardheid en het gebruik af. Kijk in de gebruikershandleiding voor de aanbevolen ontkalkingsfrequentie en gebruik geschikte ontkalkingsmiddelen.
Naar boven