14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Hoogwaardige plantenbakken: de geschikte behuizing voor je waardevolle planten

Als je graag een groene oase binnen je eigen vier muren, op je terras, op het balkon of in je tuin wil creëren, bieden plantenbakken en bloempotten maximale flexibiliteit bij de individuele vormgeving. Met hun hulp laat je je creativiteit de vrije loop en zorg je ervoor dat je bloemen, groene planten en zelfs groentes een onderkomen krijgen waarin ze prima op hun plaats zijn en duurzaam gedijen. In onze online shop vindt je verschillende bloem- en plantenbakken want we bieden een groot assortiment hoogwaardige artikelen in fantastische designs.

Kies de bloembak die bij de eisen past

Afhankelijk van welke planten je erin wilt onderbrengen en waar je deze wilt neerzetten, kies je voor bakken die groot genoeg zijn en van geschikt materiaal zijn gemaakt. Want terwijl sommige materialen onbeperkt buiten kunnen blijven, zijn anderen alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Bij ons vindt je talloze plantenbakken, rechthoekig, vierkant en rond, van verschillende materialen, waaronder:

  • vezelglas voor binnen en buiten

  • gecoat plaatstaal voor buiten

  • polystone en vezelsteen voor binnen en buiten

  • vliesmateriaal voor binnen en buiten, lucht- en waterdoorlatend

Voor klimmende planten, zoals een passiebloem en ook groentes, zoals boontjes of komkommers, is een plantenbak met hekwerk het meest geschikt. Dan is het niet meer nodig om nog extra een hekwerk in de nabijheid te plaatsen omdat die al ingebouwd zijn.

Voordelen en gebruiksmogelijkheden van bloempotten

Waar je ze ook neerzet, onze plantenbakken bieden het grote voordeel dat je met hun hulp, je kamer- en tuinplaten snel en moeiteloos kunt verplaatsen naar waar je ze hebben wil. Nog eenvoudiger gaat dat, als je de bakken op een rolplank of plantenroller zet. Vooral bij planten die veel water nodig hebben is dit een handige optie want er loopt geen gietwater meer ongebruikt weg. Als je substraat gebruikt dat water opslaat is bovendien een voortdurende waterafgifte aan de plantenwortels veilig gesteld. Bloempotten en plantenbakken maken het mogelijk om gevoelige planten 's zomers buiten te zetten en 's winters weer in huis te halen. En sommige plantenbakken zijn zelfs zo groot dat je er in een heel kleine ruimte een volledige groentetuin mee kunt realiseren, bijvoorbeeld met een verhoogde plantenbak van staalplaat.

Voor elke behoefte de juiste bloempot of plantenbak

Ons assortiment heeft voor iedere wens de geschikte plantenbak en bloempot, zodat je je planten zowel binnen als buiten moeiteloos kunt organiseren en ze de optimale verzorging kunt geven. Snuffel eens rustig in ons assortiment en kies heel comfortabel en veilig de plantenbakken die je nodig hebt.

FAQ

Welke plantenbakken zijn vorstbestendig?

Het meest geschikt voor gebruik buitenshuis in de winter zijn plantenbakken van vezelglas, polystone en gecoat staalplaat.

Hoe groot moet een plantenbak zijn?

Dat hangt af van de planten die je erin wilt zetten. Daarom is het verstandig om te informeren hoeveel ruimte de betreffende planten nodig hebben voordat je een plantenbak aanschaft.

Hebben alle plantenbakken afwateringsgaten?

Veel wel, maar niet allemaal, hebben afwateringsgaten om ophoping van water te voorkomen. Onze artikelbeschrijving geven informatie over de aan- of afwezigheid van afwateringsgaten.

Naar boven