14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Ontdek de wereld van bartafels

Stel je voor dat je je eigen kleine ontspanningsruimte vormgeeft, waar je 's avonds gezellig van een glas wijn geniet of met vrienden een biertje pakt - onze bartafel maakt het mogelijk!

Bartafels zijn hoge tafels, die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in een bar of als trendy meubelstuk in woonruimtes. Ze zijn meestal hoger dan standaard eettafels en worden vaak gecombineerd met barkrukken. Thuis in je hobbyruimte of in de keuken als deel van je interieur, bieden bartafels een ongedwongen sfeer en nodigen uit gezellig samen te zitten.

Bartafels zijn er in verschillende stijlen, formaten en materialen, zodat je er zeker eentje vindt die precies bij je ruimte en je smaak past. Ze kunnen zowel functioneel, als ook een stijlelement zijn, die de ruimte karakter geeft. Ideaal voor feestjes, kleine woningen of als stijlvolle aanvulling op je inrichting, vormen bartafels met stoelen een moderne en flexibele oplossing om je woonruimte op te waarderen.

Verschillende soorten bartafels voor thuis

Als je je woonruimte een vleugje elegantie en functionaliteit wilt geven, is een bartafel een prima keuze. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, voorkeuren en het gebruik, zijn er verschillende soorten tafels die je in overweging kunt nemen. Hier is een overzicht van de meest gangbare soorten:

Klapbare bartafel

Plaatsbesparend: klapbare modellen zijn ideaal wanneer je flexibel wil of moet zijn. Ze kunnen gemakkelijk neergezet en zo nodig weer opgeborgen worden, wat ze perfect maakt voor kleinere ruimtes of incidenteel gebruik.

Statafel

Stabiel en standvastig: statafels zijn de klassieke bartafels voor in de keuken, die je vast nog wel kent uit bars en clubs. Ze zijn meestal heel robuust en bieden een vast oppervlakte voor hapjes en drankjes.

Verstelbare bartafel

Flexibel in hoogte: verstelbare modellen zijn in hoogte aan te passen, zodat je ze naar wens hoger of lager kunt maken. Dat is handig wanneer je de tafel met verschillende soorten stoelen of zitgelegenheden wil combineren. Deze tafels zijn dus heel handig.

Hoge hoektafel

Geoptimaliseerde ruimte: hoektafel zijn gecreëerd om in hoeken te passen en de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken. Ze zijn een goede keuze wanneer je de plaats in je woning optimaal wilt gebruiken.

Bartafelset

Complete oplossing: Een set bevat een bartafel met kruk. Het is een comfortabele optie wanneer je de voorkeur geeft aan een op elkaar afgestemde set, in plaats van naar individuele stukken te zoeken.

Outdoor bartafel

Weerbestendig: deze modellen zijn speciaal voor buiten ontworpen en gemaakt van weerbestendige materialen. Ze zijn uitstekend voor terras, balkon of tuin.

Design bartafel

Stijlvolle accenten: wanneer je bijzonder veel waarde aan design hecht, kun je kiezen voor een design bartafel met schap(pen). Deze tafels zijn vaak uniek gevormd of van bijzonder materiaal gemaakt en dienen als echte blikvanger.

Onafhankelijk daarvan is het, voor welke tafel je ook kiest, belangrijk dat hij bij je persoonlijke stijl en omstandigheden past. Alledaags gebruik of bijzondere gelegenheden, een bartafel kan je huis gastvrijheid en stijl op een heel nieuwe leven geven.

Bartafel kopen: Hier moet je op letten

Een bartafel kan het middelpunt van gezellige avonden zijn of gewoon een stijlvol meubelstuk dat een ruimte net dat beetje extra geeft. Bij de aanschaf moet je op een aantal dingen letten, zodat je er lang plezier aan beleeft. Hier vindt je de belangrijkste criteria:

Bepaal in welke ruimte je hem wil zetten

Ruimtelijke omstandigheden: Bepaal waar de tafel moet staan Meet de beschikbare plaats op, om er zeker van te zijn dat de tafel niet te groot of te klein is.

Kies het juiste materiaal

Materiaalselectie: Tafels zijn er in verschillende materialen Daartoe behoren bartafels van hout, metaal, glas en kunststof. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen met betrekking tot onderhoud, houdbaarheid en aanzien.

Let op het design en de vorm

Stijlinrichting: De bartafel moet bij het bestaande interieur passen. Modern, rustiek of klassiek - bepaal de stijl, die overeenkomt met je smaak.

Vorm: rond, vierkant of rechthoekig? De vorm beïnvloedt niet alleen de optiek, maar ook hoeveel personen er aan de tafel zullen zitten.

Let op hoogte en compatibiliteit met zitgelegenheden

Tafelhoogte: Standaard bartafels zijn circa 100 tot 110 cm hoog. Wees er zeker van dat de hoogte bij de barkrukken of stoelen past, die je gebruiken wil.

Zitcomfort: Als je al passende barkrukken bezit, meet dan de zithoogte op om er zeker van te zijn, dat er genoeg ruimte voor de benen onder de tafel overblijft.

Houdt rekening met kwaliteit en stabiliteit

Constructie: Een stabiele stand is belangrijk, zodat de tafel niet wankelt. Controleer de kwaliteit van de verbindingen en het gewicht van de tafel.

Duurzaamheid: Een goede verwerking en robuuste materialen beloven een lange levensduur.

Denk aan het onderhoud

Onderhoudsvriendelijkheid: Sommige materialen vragen meer onderhoud dan anderen. Glas ziet er, bijvoorbeeld, snel vlekkerig uit, terwijl hout regelmatig in de olie moet worden gezet of gepolijst moet worden.

Bepaal een budget

Prijs: Bartafels zijn er in verschillende prijsklassen. Bepaal een realistisch budget, maar bedenk ook dat kwaliteit een prijs heeft en zich op de lange termijn terugbetaalt.

Denk ook aan extra features

Aanvullende functies: Sommige modellen bieden extra's, zoals ingebouwde drankenhouder, bergruimte of verstelbare tafelbladen. Een bartafel met bergruimte kan veel comfort bieden.

Als je deze punten in overweging neemt bij het maken van je keuze, kun je er zeker van zijn dat je een meubelstuk vindt, dat niet alleen optisch in je woning past, maar ook functioneel aan je verwachtingen voldoet.

FAQ

Hoe hoog moet een bartafel zijn?

De standaard hoogte voor bartafels ligt normaal gesproken tussen de 100 en 110 centimeter. Deze hoogte past prima bij barkrukken, die een zithoogte van 70 tot 80 cm hebben, waardoor voldoende beenruimte kan worden gegarandeerd.

Welke breedte en diepte is ideaal voor een bartafel?

De ideale afmetingen voor de breedte en diepte van een bartafel hangen van de beschikbare ruimte en het gebruik af. De doorsnee breedte ligt bij circa 60 cm, wat voldoende ruimte is voor twee personen naast elkaar. Bij de diepte kan een smalle tafel circa 40 cm diep zijn, terwijl grotere modellen tot 60 cm of meer diepte hebben.

Kan ik een bartafel ook in een kleine keuken integreren?

Ja, er zijn speciale bartafels voor kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld inklapbare modellen en modellen met wandmontage, die weinig plaats innemen. Bovendien bieden bartafels met schappen of kastjes aanvullende bergruimte. Zo kunnen ze efficiënt in je keuken worden ingezet.
Naar boven