14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Crosstrainer

Crosstrainer

Wie overvolle sportscholen, dure lidmaatschappen en lange ritten wil vermijden, zou er eens aan moeten denken om een fitnessapparaat voor thuis aan te schaffen zodat je op elk moment flexibel kan trainen en veel goeds voor de gezondheid kan doen. Heel geleifd voor een effectieve cardio en spiertraining is de crosstrainer, die in diverse varianten en met verschillende functies verkrijgbaar is. Hierna wordt alles uitgelegd wat de moeite van het weten waard is: Hoe functioneert het apparaat? Voor wie is het geschikt? Welke voordelen heeft de training en hoog is het calorieverbruik met een crosstrainer?

Fit blijven met een crosstrainer

De crosstrainer behoort tot de meest populaire trainingstoestellen. Hiermee kunnen snel en effectief verschillende spiergroepen en delen van het lichaam, zoals bovenbenen, kuiten en borstspieren, tegelijk worden getraind. De voortdurende beweging versterkt de conditie en de tegengestelde beweging van armen en benen traint de coördinatie en stimuleert tevens de stofwisseling.

De training is ook geschikt voor beginners, want het cardio apparaat geeft de bewegingsvolgorde aan en er kan tussen verschillende moeilijkheidsgraden worden gekozen. Bijzonder handig is een crosstrainer die kan worden ingeklapt. Dit maakt het mogelijk om hem probleemloos op te bergen wanneer hij niet in gebruik is, wat zeker van pas komt wanneer je ruimte hebt.

Crosstrainer voor thuis - goed calorieverbruik en gewrichtsvriendelijke training

Met de elliptische trainer kunnen in korte tijd heel wat calorieën worden verbrand, daar het hele lichaam erbij betrokken wordt. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en conditie is het mogelijk om maar liefst 700 calorieën per uur te verbranden. Het goede is: De gewrichten worden door het soepele verloop van de bewegingen bijzonder ontzien, zodat een training aangenamer is dan joggen. Dit betekent dat ook mensen met overgewicht of gezondheidsproblemen er goed aan doen een crosstrainer aan te schaffen.

Ook mensen met rug- of knieklachten kunnen er probleemloos op trainen. De beweging van de gewrichten wordt verbeterd door de glijdende bewegingen, de rug wordt ontlast en het cardiovasculaire systeem gestimuleerd. Moderne apparatuur beschikt over een ingebouwde computer, die verschillende waarden laat zien, zoals:

  • Afgelegde afstand
  • Snelheid
  • Stapfrequentie
  • Calorieverbruik
  • Lichaamsvetanalyse
  • Hartslag
  • Gelopen tijd

Veel levels, functies en programma's, zoals traplopen of intervaltraining, maken een effectieve work-out mogelijk.

Crosstrainer of loopband? Wat is het verschil?

In tegenstelling tot een loopband is bij de training op een crosstrainer het hele lichaam in beweging, van de benen tot de armen. Zo worden nogal wat spiergroepen tegelijk getraind, de benen net zoals bij het hardlopen, de gewrichten worden echter niet door schokken belast want de voeten blijven altijd in contact met het oppervlak. Zo wordt verstuiking voorkomen. Het trainen op het apparaat voelt, vergeleken met een loopband, minder vermoeiend.

Een crosstrainer aanschaffen

Fit blijven zonder je woning te moeten verlaten, een crosstrainer thuis maakt het mogelijk. Hiermee kunnen op beschermende wijze conditie, vitaliteit en uithoudingsvermogen worden gestimuleerd en veel calorieën worden verbrand. De training helpt om cardiovasculaire problemen te voorkomen. De meeste apparaten bieden veel verschillende weerstandsniveaus, zodat de intensiteit naar wens aangepast kan worden en de training geschikt is voor iedereen. Bij beperkte ruimte is een inklapbare crosstrainer de perfecte keuze. Moderne apparaten bieden nuttige programma's en functies en laten je vooruitgang zien.

Naar boven