14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Medicine ball - functionele fitness mooi afgerond

De medicine ball is niet alleen een klassieker in het sportonderwijs, maar heeft de laatste jaren een echte revival gekregen. Dat ligt vooral aan de veelzijdige gebruiksmogelijkheden, die medicijnballen aan een functionele training toevoegen. Robuust, dynamisch en flexibel - zo verrast de moderne medicine ball tijdens de training en vormt een perfecte aanvulling op een lange halter of kettlebell.

Medicine ball 2 kg tot 25 kg - het perfecte gewicht voor elke oefening

De medicine ball, die bij het schoolonderwijs wordt gebruikt, is ondertussen niet meer de dominante versie. wie vandaag de dag een medicine ball wil kopen, ontvangt een bal ter grootte van een basket- of volleybal. Moderne medicijnballen zijn niet alleen dichter, maar ook veel meer geschikt voor een functionele training.

Oefeningen met een medicine ball omvatten daarbij dynamische oefeningen, zoals slams en tosses, die veel van wanden en vloeren vergen. Maar ook als klassiek aanvullend gewicht kunnen medicijnballen worden gebruikt. De ronde vorm maakt je training met een medicine ball niet alleen een uitdaging van kracht, maar ook van coördinatie. Zo verandert een functionele training, dankzij een medicine ball, in een intensieve work-out voor biceps en balans tegelijk.

Planks, push-ups (die onafhankelijk van het gewicht kunnen worden uitgevoerd) of rotatie-oefeningen op de bal zijn intensief en vragen zelfs van ambitieuze sporters alles wat erin zit.

Het optimale materiaal, het passende gewicht - de juiste medicine ball kopen

Een medicine ball van leer (of kunstleer) is lang niet meer de enige variant van deze trainingstool. Van pvc of rubber met verzwaarde kern, onze selectie trainingsballen biedt voor iedereen de juiste bal. Medicijnballen van kunststof bieden daarnaast het voordeel dat ze door hun schokabsorptievermogen en terugslag heel geschikt zijn voor medicine ball oefeningen, waar een licht stuiterende bal voor nodig is.

Studio's of enthousiastelingen met grotere doeleinden, vinden in onze shop ook een hele set medicine balls. De grote selectie gewichten maakt zo een ideale training mogelijk voor elk lichaamstype en elke oefening. Want juist omdat medicijnballen zo veelzijdig en dynamisch zijn als trainingsgewicht, is het van groot belang altijd met het juiste gewicht te werken.

Van fysiotherapie tot krachttraining

Medicine balls zijn een onmisbaar onderdeel van functionele fitness geworden en vormen een verrijking van elke sportschool of voor een compacte work-out thuis. Vanwege hun aard, hun vorm en materiaaleigenschappen maken medicine balls oefeningen mogelijk, die met klassieke gewichten ondenkbaar zijn.

Juist daarom zijn de ballen ook in de fysiotherapie zo geliefd en worden bij diverse sporten, zoals voetbal, als trainingsgewicht ingezet. Omdat het lichaam bij elke herhaling met de bal opnieuw het evenwicht moet hervinden en niet op een vaste verloop van bewegingen kan vertrouwen (zoals dit bij een training met apparaten wel het geval is), werken de coördinatieve spieren ook mee.

Dit maakt het trainen met medicijnballen ideaal voor revalidatie en preventie, maar kan ook helpen bij het corrigeren van spieronevenwichtigheden en creëert in het algemeen een atletische spiertonus. Deze voordelen zijn bij het trainen met klassieke haltes evenzo goed merkbaar als op het voetbalveld, onder de basketbalkorf of aan de klimwand. Met een medicine ball vinden sportfanaten daarom niet alleen een gewicht, maar ook een mogelijkheid om dynamischer, intensiever en beter te trainen.

Naar boven