14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Ovens


Oven aanschaffen

Voor taart, ovenschotels of gebraden vlees is de oven onmisbaar. De keuze is groot: vrijstaand model, inbouw, klein of dubbele bakoven, voor iedereen is er een passend model. Lees hier alles wat je moet weten over de verschillende varianten, features en koopcriteria.

Oven - een must have voor de meeste keukens

Als je graag bakt, kookt, suddert of grilt is de veelzijdige oven de perfecte hulp in je keuken. Of het nu gaat om het bereiden van vis, vlees, ovenschotels of taart, hij hoort bij de standaard uitrusting. Gezinsvriendelijke apparaten hebben een royaal volume van bijvoorbeeld 70 liter.

Verschillende soorten / typen ovens

In onze online shop vindt je moeiteloos het geschikte model voor in je keuken. De eisen die aan een oven worden gesteld verschillen sterk. Dus is het zinvol dat er talloze verschillende apparaten worden aangeboden. De ovens zijn vrijstaand of als inbouwapparaat in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De laatste is, zoals de naam al verklapt, in te bouwen in een bestaande keuken voor een uniforme optiek. Er zijn ook inbouwsets beschikbaar, waarbij een afzuigkap wordt meegeleverd.

De kleine oven is een plaatsbesparend model voor kleine keukens in kleine huishoudens. Er zijn ook uitvoeringen die niet alleen een groot vermogen hebben, maar ook een indrukwekkend functieaanbod hebben, zoals de Masterchef 60 Mini-Oven. De dubbele oven beschikt over twee gaarruimtes.

De elektrisch aangedreven oven wordt gedomineerd door een elektrisch fornuis. Maar je kan er ook een gasfornuis bij kopen, waarbij de warmte wordt opgewekt door de verbranding van gas en je de temperatuur aanzienlijk fijner kunt regelen dan bij conventionele apparaten op stroom. Hierbij zijn twee mogelijkheden: Aardgas met vaste aansluiting en vloeibaar propaangas uit een fles.

Bijzondere features van een oven

Moderne ovens zijn niet moeilijk te bedienen dankzij een controlepaneel met digitale weergave en draaiknoppen en hebben vaak zinvolle extra functies, zoals:

  • Hitte boven- en onderin

  • Ontdooien

  • Grillen en circuleren

  • Pizzafunctie

  • Verschillende posities voor bakplaat en rooster

  • Aanvullend in te schakelen verlichting

  • Ingebouwd digitaal display voor het weergeven van de instellingen

  • Instelbare timer

Bij moderne apparaten, zoals de Robuchon inbouwoven, is het schoonmaken heel eenvoudig dankzij de interne pyrolyse. Residu, van bijvoorbeeld vet, wordt restloos verbrand. Ovens met energielabel A en A+ zijn zuinig in verbruik.

Oven kopen - welke gaat het worden?

Vrijstaande varianten, inbouw-, kleine of dubbele oven met weinig of veel extra functies, je kiest zelf welk apparaat je het beste bevalt. Het is met een timer bijvoorbeeld mogelijk de oven zo te programmeren dat het eten punctueel om twaalf uur klaar is. Ovens met een royaal volume van 70 liter zijn geschikt voor middelgrote tot grote huishoudens. Voor kleine huishoudens zijn er kleine ovens, die een conventionele oven probleemloos vervangen. Moderne modellen zijn zelfreinigend dankzij pyrolyse. Bij het maken van een keuze spelen de grootte van het huishouden, de keukeninrichting en de eigen behoeften een rol. Kies, als je de oven veel gebruikt, voor een energie-efficiënt model om stroom te besparen en het milieu te ontlasten.

FAQ

Voor wie is een kleine oven geschikt?

Kleine ovens zijn aanzienlijk kleiner, maar doen in werkelijkheid nauwelijks onder voor een conventioneel model. Ze zijn krachtig en hebben een gelijkwaardige functie-omvang. Voor paren en gezinnen is een oven met een volume van 70 liter prima.

Waar moet ik bij de aanschaf op letten?

Kies een apparaat met energielabel A of A+. Bij een moderne oven zijn verwarmingsmodi, zoals hitte boven- en onderin evenals circulatie en grill, standaard functies. Een timerfunctie of ingebouwde zelfreinigende functie zijn erg handig en breiden de gebruiksmogelijkheden uit.

Welke soorten ovens zijn er?

Je kunt kiezen uit verschillende modellen, zoals een vrijstaande oven, kleine oven, dubbele oven of inbouwoven. De apparaten worden met stroom of gas gebruikt. Bovendien worden sets aangeboden die behalve de oven ook een inbouw of onderbouw afzuigkap bevatten.

Naar boven