Biljarttafel

Koop een biljarttafel bij Electronic Star voor de optimale vormgeving van je vrije tijd

Fijn vilt, gepolijste biljartballen en een edele keu: Biljart is een spel dat al honderden jaren mensen van alle leeftijden fascineert en professioneel wordt gespeeld in ontelbare verenigingen en competities. Wie rustig wil oefenen of regelmatig met vrienden wil spelen, kan een eigen biljarttafel aanschaffen. De tafels zijn niet alleen in de klassieke lengtes van 7 en 8 voet verkrijgbaar, maar ook inklapbare varianten, 4-in-1 tafels en kleine formaten bieden optimaal speelplezier - ook wanneer je geen ruimte hebt voor een eigen biljartruimte binnen de eigen vier muren.

Welke verschillende biljartvormen zijn er?

Bij biljart bestaan minimaal zeven verschillende speelvarianten, waarvoor weer verschillende regels en individuele afspraken gelden. Poolbiljart wordt het meest gespeeld. Maar ook snooker en carambolage zijn populaire varianten. Bij de laatste twee varianten wordt echter een andere tafel gebruikt, de biljarttafel voor snooker is, bijvoorbeeld, traditioneel groter en de pockets kleiner. De tafel voor carambolage heeft geen pockets, hier wordt uitsluitend met drie biljartballen en een keu gespeeld.

Biljarttafel van Riley aanschaffen: hoogwaardig en veelzijdig

Wie biljarten als hobby heeft kan snooker en poolbiljart op dezelfde tafel spelen en hoeft hiervoor geen afzonderlijke tafels aan te schaffen. Een compacte en klapbare biljarttafel voor beide speelvarianten wordt als model FS-6 aangeboden door fabrikant Riley. De tafel is 6 voet lang (circa 183 cm) en kan ruimtebesparend in worden geklapt wanneer hij niet gebruikt wordt. Om afwisseling in de hobbykelder te brengen worden ook dartborden en een opzetbare tafeltennisplaat meegeleverd.

Ook in te klappen en desondanks hoogwaardig, is de biljarttafel FSPW-6 van Riley. Met een paar handgrepen verandert hij in een stabiele tafel voor snooker en poolbiljart. Niet in te klappen, maar te converteren in een bureau of eettafel, is de 6 voet grote biljarttafel ISD1055, eveneens uit het huis Riley. Het grote voordeel van deze variant: De biljarttafel combineert de stabiliteit van een conventioneel model met de flexibiliteit van een inklapbare tafel.

Het multifunctionele concept zet Riley ook bij de 4-in-1 biljarttafel in. Hier kunnen maar liefst elf spellen op vier verschillende oppervlaktes worden gespeeld. Hieronder vallen, bijvoorbeeld, voetbal, tafeltennis, bowling en - dankzij een elektrische ventilator - een avontuurlijk spelletje airhockey.

Standvastig & groot: Puur biljart op een 7 of 8 voet grote biljarttafel

Wie regelmatig biljart en voldoende ruimte beschikbaar heeft, maakt met een grote biljarttafel een goede keuze. De fabrikant oneConcept biedt, bijvoorbeeld, het model Brighton met rood laken aan. De interne terugloop van de ballen maakt het uitnemen van de biljartballen gemakkelijker en de kersenhouten fineer geeft de tafel een edel en hoogwaardig aanzien. Het model is alternatief met een groen laken en donkere notenhouten fineer verkrijgbaar. Een nog grotere tafel is bij deze fabrikant verkrijgbaar als het model Leeds. De 8 voet grote tafel meet circa 132 x 244 cm.

Klapbaar of niet? Grote of kleine biljarttafel? Welk model is het juiste?

Welke biljarttafel voor welk doeleinde het meest geschikt is, hangt van twee factoren af: De ambities van de speler en de beschikbare ruimte. Een 6 voet grote, klapbare tafel is aan te raden voor kinderen en voor wie zo nu en dan speelt. Klapbare varianten hebben bovendien het voordeel dat ze ruimtebesparend bewaard kunnen worden. Maar wie regelmatig speelt en zijn vaardigheden voortdurend verder wil ontwikkelen kan beter voor een vaste tafel kiezen. Eenmaal op zijn plaats biedt dit een recht en stabiel speelvlak en - ook door het eigen gewicht - een hoge mate van stabiliteit. Een alternatief is en vaste tafel, die ook als eettafel of bureau kan worden gebruikt. Hierbij is wel voorzichtigheid geboden, want mocht er eens een drankje omvallen, kan de stof en in het ergste geval, zelfs het hout, beschadigen.

Alle, in de online shop van Electronic Star, aangeboden tafels zijn ideaal voor hobbyruimtes en partykelders - ongeacht of de biljarttafel kinderen bezighoudt, als wedstrijdtafel voor feestgangers wordt gebruikt of een beginnende speler bij de training ondersteunt. Vooral de grote modellen van de merken Riley en oneConcept zijn geschikt voor spelers, die hun eerste biljartkamer willen inrichten. De aangeboden tafels zijn voorgemonteerd en eenvoudig te installeren. Keuen, biljartballen en accessoires zijn meestal inbegrepen. Zo staat niets het eerste spelletje biljart meer in de weg!

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren