14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Badkamer


Badkamer & sanitair kopen

In de badkamer hebben alle spullen hun plek. Bovendien telt een attractieve, moderne look, zodat je je in je badkamer op je gemak voelt. De badkamer uitrusting zorgt in de eerste plaats voor opbergruimte en orde. Ten tweede is die de basis voor jouw dagelijkse lichaamshygiëne - van handen wassen tot naar het toilet gaan. Hier ervaar je welke inrichtingsbenodigdheden in de badkamer horen, welke functie ze vervullen en wat je nog meer bij de aankoop zou moeten weten.

Welke soorten badkamer sanitair zijn er?

De badkamer biedt je zoals alle andere kamers in huis talrijke inrichtingsmogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat in elk jaargetijde een aangename temperatuur heerst, vormt de badkamer radiator naast wastafel, toilet, douche of bad een van de fundamenten van jouw uitrusting. Je dient erop te letten dat er verschillende soorten verwarmingen voor de badkamer zijn:

  • Handdoekradiator
  • Vlakke radiator
  • Kolomradiator
  • Paneelradiator
  • Infrarood verwarming

Vooral de vlakke badkamerradiatoren die aan de muur worden gemonteerd, blijken ruimtebesparend te zijn en maken een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk. Verkrijgbaar zijn ze in verschillende kleuren en designs Ze worden of door warm water, stroom of een mix van beiden verwarmd.

En wat zou een badkamer zijn zonder het zogenaamde "kleinste kamertje"? Aangezien het toilet een centraal deel van de badkamerinrichting is, spreekt het voor zich deze optisch aan de rest van de uitrusting aan te passen. De wc kan op de grond of aan de muur geïnstalleerd zijn. Wat betreft design heb je veel inrichtingsmogelijkheden en dat geldt natuurlijk ook voor de toiletdeksel die in een bescheiden kleurtoon of met een opvallend motief gekozen kan worden.

Geef je de voorkeur aan een bad of een douche in de badkamer? Neig je naar de tweede optie, dan is het belangrijk met een telescoopstang de douche in te richten om een douchegordijn als bescherming tegen spatwater aan te brengen.

Vuile was deponeer je idealiter in de wasmand in de badkamer, waar zich in de meeste huishoudens ook de wasmachine bevindt.

Waarvoor wordt het badkamer sanitair gebruikt?

De uitrusting in de badkamer dient de lichaamshygiëne. Veel moderne badkamers zijn echter allang huiselijke wellness-tempels geworden. Hierin douchen mensen en gaan in bad, gaan naar het toilet en komen op krachten na de alledaagse stress. Badkamer sanitair spiegelt in de regel de persoonlijke stijl van de bewoner weer. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een toiletdeksel in jouw lievelingskleur of met een grappige opdruk. Vaak is de badkamer ook waskeuken en daarom met wasmachine en wasmand uitgerust.

Waar moet je bij de aanschaf van badkamerinrichting op letten?

Wil je nieuw badkamer sanitair kopen, let er dan in de eerste plaats op dat het je bevalt en aan jouw eisen voldoet. Aangezien het vaak met water, zeep en schoonmaakmiddelen in contact komt, zijn robuuste materialen zoals keramiek, natuursteen en glas een absolute must in de badkamer.

FAQ

Wat kost een nieuwe badkamer?

De precieze prijs is niet globaal te benoemen, want deze hangt van jouw individuele inrichtingswensen en de omvang van de badkamer af. Voordelige badkamers beginnen bij circa 4.000 euro.

Wat is beter - douche of bad?

In de regel hebben badkuipen een hoger waterverbruik dan douches. Bovendien nemen douchecabines minder ruimte in beslag.

Waaruit bestaat een wastafel?

De meeste wastafels zijn van keramiek. Er zijn echter ook modellen van natuursteen of glas.
Naar boven